سالم ترین غذاهایی که باید هر روز بخورید!
تریتا نیوز: عاطفه عباسی مقدم ،اغلب اوقات، میان وعده های به ظاهر سالم به طور مخفیانه مملو از قند، چربی اشباع شده و کربوهیدرات هستند. به همین دلیل است که ما سالم ترین غذاهایی را انتخاب کردیم که خوشمزه هستند و پختن آنها فوق العاده آسان است. از این گذشته، قانون شماره یک برای پایبندی به یک برنامه غذایی هوشمندانه این است که خسته نشوید، و این مواد سالم شما را سرپا نگه می دارند (قول!).
حالا به سراغ لیست سالم ترین غذاها برویم.
بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر به لطف فیبر محلول خود، کلسترول را کنترل می کند، به مبارزه با بیماری قلبی کمک می کند و شما را تا ناهار سیر نگه می دارد.
آووکادو
شما نزدیک به ۲۰ درصد از فیبر روزانه خود را در ۱/۲ فنجان آووکادو به علاوه چربی های تک غیراشباع کاهش دهنده کلسترول دریافت خواهید کرد.
گردو
گردو منبع اسیدهای چرب امگا ۳ است – چربی هایی که کلسترول بد برای شما (LDL) را کاهش می دهند و نوع مفید (HDL) را افزایش می دهند.
قارچ
قارچها میتوانند تا ۴۰۰ کالری از یک وعده غذایی را تامین کنند.
ماست یونانی
غنی از پروبیوتیک ها (باکتری هایی که ممکن است هضم را بهبود بخشند و ایمنی شما را افزایش دهند)، این سبک فوق غلیظ ماست می تواند حاوی هشت گرم پروتئین بیشتر در هر وعده نسبت به ماست معمولی باشد.
تخم مرغ
سفیده پروتئینی با حداقل کالری (و چربی یا کلسترول صفر) دارند. زردههای تخممرغ را نادیده نگیرید، زیرا سرشار از ویتامین B12 و ویتامین A است و حاوی کولین است، مادهی مغذی که برای زنان باردار بسیار مهم است.
کیوی
این میوه حاوی ویتامین C بیشتر از یک پرتقال و پتاسیم بیشتری از یک موز است.
سیب زمینی های شیرین
هر چه رنگ تیره تر باشد، این غده ها از نظر آنتی اکسیدان بتاکاروتن غنی تر هستند.
کلم پیچ
سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن، کلسیم و آنتی اکسیدان ها. کلم پیچ همچنین منبع خوبی از لوتئین است، یک ماده مغذی مفید برای چشم که ممکن است پیشرفت دژنراسیون ماکولا را کند می کند.
کدو تنبل
آنتی اکسیدان های موجود در این کدو حلوایی زمستانی پوست را سالم نگه می دارد. پتاسیم آن به کاهش فشار خون کمک می کند.
چغندر
چغندر سرشار از مواد مغذی است – به کلسیم، ویتامین های B و بتاکاروتن فکر کنید. این سبزی برگ سبز به بدن شما با فیبر نیز سوخت می رساند.
بلغور
بلغور که از گندم بخارپز، خشک شده و ترک خورده تهیه شده است، فیبر بیشتری نسبت به برنج قهوه ای دارد، به علاوه پتاسیم، ویتامین های گروه B و کلسیم را افزایش می دهد.
پاستا
ماکارونی سبوس دار حاوی سه برابر مقدار فیبر در هر وعده نسبت به انواع سمولینا معمولی است. از پاستاهایی که برچسب «چند دانه ای» دارند، صرف نظر کنید، زیرا ممکن است با چند دانه که لزوماً کامل نیستند تهیه شده باشد.
لوبیا سیاه
دارای آنتی اکسیدان و منیزیم است که به حفظ عملکرد عصب و ماهیچه کمک می کند.
اسفناج
شما آهن (برای موهای سالم)، فولات و حداقل ده ها فلاونوئید دریافت خواهید کرد – ترکیباتی که مملو از آنتی اکسیدان هستند.
لوبیا قرمز
یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است.
کینوا
ممکن است مانند غلات بپزد، اما کینوا در واقع یک گیاه علفی است. این یک پروتئین کامل است، به این معنی که حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری است و همان انرژی و سیری را که از گوشت دریافت میکنید، بدون چربی یا کلسترول، ارائه میکند.
عدس
عدس یک نیروگاه پروتئینی است که حاوی فولات است، ماده مغذی که ممکن است از برخی نقص های مادرزادی جلوگیری کند.
سالمون
اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در سالمون ممکن است پوست شما را درخشان نگه دارد.
سینه مرغ
نیمی از سینه حدود ۲.۵ گرم چربی و بیش از ۲۸ گرم پروتئین دارد.
پرتقال
منبع اصلی ویتامین C شماست، که در میان سایر ویژگیهای مفید، ممکن است سنتز کلاژن را تحریک کند تا پوست را انعطافپذیر نگه دارد.
ساردین
این برنده غنی از پروتئین برای برخی طعم اکتسابی است، اما ارزش آن را دارد. ساردین سرشار از ویتامینهای D و B12، منبع عالی کلسیم و اسیدهای چرب امگا ۳ است.
بادام
بادام سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع است که رگ های خونی را سالم نگه می دارد. فیبرهای گیاهی به کاهش کلسترول کمک می کنند.
روغن زیتون
روغن زیتون منبع برجسته چربی های تک غیراشباع است. هنگامی که در حد اعتدال استفاده شود، این غذای اصلی خوشمزه مدیترانه ای حتی ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
بلوبری
این ابرمیوه سرشار از فیبر، حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است.
کلم بروکلی
معدن طلای ویتامین C – یک دوم فنجان بروکلی پخته شده ۸۰ درصد از دوز توصیه شده روزانه سازمان غذا و داروی ایالات متحده را برآورده می کند. همچنین منبع کلیدی ویتامین K است که به لخته شدن خون به درستی کمک می کند.
دانه های چیا
دانه های چیا کوچک اما قدرتمند هستند. آنها مملو از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. آنها همچنین منبع خوبی از کلسیم، فسفر و منیزیم هستند، به این معنی که می توانند سلامت استخوان ها را بهبود بخشند.