اقتصاد کشور در ۳ حلقه ناکارآمدی، نفوذ و تحریم گرفتار شده و امروز وقت شکست آنهاست
مراسم رونمایی از بسته حمایتی شرکت دخانیات ایران ویژه کشاورزان در سال ۱۴۰۱ با حضور نمایندگان مجلس، مدیران ارشد کشوری، اصحاب رسانه و کشاورزان بصورت ارتباط زنده با ۱۰ استان و پخش از شبکه ایران کالا برگزار شد.
به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت دخانیات ایران، مراسم رونمایی از بسته حمایتی شرکت دخانیات ایران ویژه کشاورزان در روز دوشنبه مورخ ۹ اسفند ۱۴۰۰ با حضور اسماعیلی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، بابایی نماینده مردم ساری، کرمی نماینده مردم تنگستان، شریعتی نماینده مردم بهشهر، سنگدوینی نماینده مردم گرگان، هزار جریبی مدیرکل پنبه وزارت جهاد کشاورزی ، دکتر عامریان مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد و دکتر محمد شیخان مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره و اعضای هیات مدیره، مدیران ستادی و تعدادی از کشاورزان برگزار شد.
در این مراسم دکتر شیخان ضمن خیر مقدم و تبریک عید مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، اظهار کرد: تقدیر و تشکر می کنم از همه عزیزانی که تا اینجا همراه ما بودند به ویژه وزیر محترم کار، تعاون و رفاه اجتماعی و جناب آقای عامریان مدیر محترم صندوق بازنشستگی فولاد و اعضای محترم هیات مدیره که حمایت های ویژه ای رو از این صنعت و خانواده بزرگ تا به اینجا داشته و در موضوعات و چالش هایی که پیش روی صنعت دخانیات بوده ما را همراهی کردند.
وی با اشاره به صحبت ها و درد دل های کشاورز مازندرانی گفت: یادم نمیرود آن روزی را که در روستای برفتان استان گلستان حضور پیدا کردیم و دست های پینه بسته کشاورزی را به گرمی فشردیم و آنجا برای من پیامی داشت که باید همه وجودم را در این حوزه معطوف کنم و این درد و رنج بود که تکلیف ما را سنگینتر میکند.
دکتر شیخان در ادامه تصریح کرد: چه اتفاقی در کشور ما افتاده است که کشاورزان توتون کار و تنباکو کار عضو خانواده شرکت دخانیات را از ما جدا کردند و با یک ریلگذاری غلط و طرح فریب بنگاه هایی را وارد کشور کردند.
وی گفت: دوستان من این صحنه، صحنه پرخطری است و امروز در کنار هم در اینجا قرار گرفته ایم و بنا داریم با هم پیمانی ببندیم و در این راه بلند عده ای نگرانند و قطعاً سنگاندازی میکنند.
مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره گفت: در سال ۸۱ پای دو کمپانی بزرگ سیگارت را در داخل کشور باز کردند و متاسفانه بالای ۷۵ درصد از سهم بازار کشور را گرفتند و نهتنها بازار بزرگدخانیات را تسخیر کردند بلکه حوزه تنباکو و توتون ما را نیز تاراج کردند، چرا که بتوانند واردات کنند و ما را از این ظرفیت های داخلی بیبهره کنند، فلذا کارمان سخت و صحنه رقابت بسیار پیچیده است.
دکتر شیخان با اشاره به اینکه بالای ۶۰ هزار میلیارد منافع مالی در مارکت سیگار وجود دارد، گفت: مافیای دخانیات در این منافع سهیم و شریک شدند و قرار امروز ما مبارزه با آنهاست و بدون تعارف اقتصاد کشور در ۳ حلقه ناکارآمدی، نفوذ و تحریم گرفتار شده است و امروز وقت آن رسیده تا در واقع حلقه ها را بشکنیم، به این دلیل که ۲۰ هزار خانواده کشاورز به کمتر از ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده و می خواهیم برکت به این صنعت مجدد برگردد.
وی گفت: زمانی که از سود نهایی محصول، کشاورز زحمتکش را شریک نکنید، نمیتوانید کار عادلانه داشته باشید و خوشبختانه امروز فضای کشور تغییر کرده و دولتی سر کار آمده که شعارش عدالت و مبارزه با فساد و ناکارآمدی است و امروز تغییر وضع موجود به دلیل خیلی عقب افتادگی بسیار سخت است و فرصت های زیادی را از دست دادیم.
دکتر شیخان تصریح کرد: صحنه را واگذار کردیم به دیگران و الان باید به دنبال این باشیم که صحنه را برگردانیم. محصولات کشاورزی کشت توتون و تنباکو ظرفیت صادرات دارند و با اصلاح ارزش افزوده در نظام جدید می توان فرصتی را برای شرکت و برای کشاورزان ایجاد کرد.
دکتر شیخان با اشاره به صحبت های آقای حسین چلمردی از کشاورزان عزیز استان مازندران، گفت: درد دل این کشاورز عزیز درست است و به درستی گفت که محصول ما را به پایین ترین و نازلترین قیمت میخرند و در چند سال گذشته ما هیچ تغییر قیمتی نداشتیم، علی رغم اینکه هزینه ها در حوزه تولید و کشاورزی بالا رفته است.
وی گفت: من در اینجا قول میدهم که در سال آینده به نفع کشاورز و با خرید تضمینی در سطوح مختلف از ۶۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت را خواهیم داشت، البته مطمئن باشید آنهایی که از واردات توتون نفع می برند مانع کار ما هستند و علاقمند نیستند که شرکت دخانیات با کشاورزان پیوند بخورد و سنگ اندازی میکنند ولی بدانید اینجا خانه ی شماست و متعلق به خود شماست و ما هم پایه کار شما هستیم، انشاالله که لایقش باشیم.
دکتر شیخان افزود: اعتقاد من این است که حوزه کشاورزی باید با تکنولوژی پیوند بخورد و حوزه کشت توتون و تنباکو در همه فرآیندها مکانیزه دنبال شود تا کیفیت محصولات را افزایش دهیم، آموزش و ترویج این حوزه نیز باید جدی گرفته شود.
وی گفت: در زمانی شرکت دخانیات بالای ۲۰ میلیارد نخ تولید میکرده، چه اتفاقی در افتاد که علیرغم اینکه زیرساخت توسعه پیدا کرده، اما حجم تولید کاهش یافت و به کمتر از ۱۰ میلیارد نخ رسید؟ گفتند شما بنشینید کار نکنید چرا که ۷۵ درصد از بازار را گرفته ایم و میخواهیم۱۰۰ درصد را بگیریم.
دکتر شیخان گفت: ما با این تفکر مخالفیم، این تفکر یعنی وادادگی و عین ذلت است که رئیس جمهوری در سال ۹۷ بیاید خط پرایمری شرکت خارجی را افتتاح کند و بازار خودمان را در اختیارشان قرار دهیم. با این تفکر قرار بود به کجا بریم چه مشکلی از مردم حل شد، مردمی که در بدترین شرایط پای کشور و انقلاب بودند و هستند. پس با هم پیمان می بندیم برای یک عزم جدی برای تحول اساسی برای این که در واقع در مقابل مافیایی که در کشور ما نفوذ و رخنه کرده است و سرمایه ما را بیرون میبرد بایستیم.
وی گفت: جنگ امروز جنگ اقتصادی است و کشاورزان در خط مقدم این جنگ هستند و در کنار ما و ما هم در کنار آنها برای دفاع از تولید ملی هستیم . خیلی از محصولات تولیدی هم از لحاظ استانداردهای بهداشتی و هم به لحاظ کیفی بالاتر از محصولات آنهاست.
مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره گفت: در حوزه سیاستگذاری دچار نقصان هایی هستیم که باید اصلاح شود، چه کسی گفته که سیگار باید جزو صنایع غذایی باشد و در کجای دنیا صنایع دخانی زیر نظر صنایع غذایی است؟ ببینید خط انحراف و نفوذ تا کجا نفوذ کرده است
وی با بیان اینکه مطالبه جدی ما این است که قوانین باید اصلاح شود، گفت: در سال ۹۲ بر اساس سیاستی بخشی از وظایف انتزاع و زمین مانده است و هیچ ارادهای برای انجام این وظایف در دستگاه ها نبوده است، چرا همین تکالیف نسبت به شرکتهای خارجی به درستی انجام ولی به شرکتملی دخانیات که رسید شما دچار تزلزل شدید.
دکتر شیخان در پایان تصریح کرد: امروز یک روز تاریخی در صنعت دخانیات است ، امروز جمع شدیم تا پیمان ببندیم و راه جدیدی را آغاز کنیم. قطعا یک عده ناراحت و نگران اند و سیاستشان بر این بوده است که شرکت دخانیات کاملاً زمین بخورد و آنرا بخرند، شرکتی که میتواند سرشار از سود و منفعت باشد و این سودش بین خانواده خودش تقسیم شود از جمله آن کشاورز عزیزی که با همه وجود با خانواده بر روی مزرعه کار میکند.
در این مراسم ابراهیم هزار جریبی مدیرکل پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: متأسفانه طی سالهای اخیر کشت توتون و تنباکو مورد رضایت کشاورزان نبوده و شکایتهای زیادی در این حوزه صورت گرفته است که ما به سازمان بازرسی و مجلس در این خصوص پاسخهای زیادی داده ایم.
وی گفت: خوشبختانه امروز شرکت دخانیات حمایت از توتون کاران و تنباکوکاران را در دستور کار قرار داده است.
در این مراسم حسین عامریان مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد اظهار کرد: صنعت دخانیات نباید مانند صنعت خودروسازی بالا بیاید بلکه باید در رقابت با خارجیها حرکت کند. اما نکته این است که در کشور ما شرکتهای خارجی فعال در صنعت دخانیات بیشتر مورد حمایت هستند و پشت پرده این قضیه نیز برای ما عیان است.
وی افزود: شاید در وزارت صمت اشخاصی نفوذ کرده باشند و اطلاعات غلط داده باشند اما بخش اعظمی از مشکلات موجود به دلیل عدم ورود ما به وزارت صمت و ارائه اطلاعات صحیح است.
همچنین در این مراسم ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اولین خواسته ما مبارزه با مافیای دخانیات است. مجلس در مقابل مافیا و رانت خواریها کوتاه نخواهد آمد زیرا با دولت در یک راستا حرکت میکنند. مردم نیز از دولت و مجلس فعلی انتظارات زیادی دارند.
وی افزود: اجازه نمیدهیم مافیای جدیدی یا ادامه مافیای قدیمی همچنان در صنعت دخانیات حضور داشته باشد.
اسماعیلی همچنین ضمن تاکید بر لزوم حمایت از کارگران و کشاورزان فعال در حوزه دخانیات گفت: زیبنده کشور نیست که فقط ۱۰ درصد از بازار دخانیات در اختیار تولید داخلی باشد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: البته برای قاچاق هم باید فکر اساسی کنیم زیرا کالای قاچاق ارزان قیمت در بازار وجود دارد و تولیدات داخلی روی دست تولید کننده میماند. با کنترل قاچاق میتوان صادرات سیگار را نیز افزایش داد.
در این مراسم بابایی نماینده مردم ساری نیز با اشاره به اینکه اگر نتوانیم کشاورزان را در بازاریابی و هم در تولید و هم در مباحثی که برای خرید تضمینی است حمایت کنیم، موفق نخواهیم شد گفت: برای رسیدن به بالندگی حمایت از کشاورزان در همه زمینهها مهم است و واقعاً زیبنده دولت و نه نظام و نه مجلس نیست که تنها ۱۰ درصد بازار دخانیات کشور را در اختیار داشته باشد.
همچنین کرمی نماینده محترم تنگستان استان بوشهر نیز با اشاره به اینکه همان نگاهی که به زعفران کار و برنج کار داریم، نسبت به تنباکو کار و توتون کار داریم نیست اظهار کرد: این نگاه را باید تغییر داد تا کشاورز ما با انگیزه های بیشتری تولید کند
شریعتی نماینده مردم بهشهر و گلوگاه نیز طی سخنانی با اشاره به حضور مدیر عامل جدید شرکت دخانیات گفت: دکتر شیخان با ورود شان به دخانیات، امیدی را در بین کشاورزان به وجود آوردن و تشکر می کنم.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که در هر تحولی دانش بنیان کردن کار مهم است ، گفت، الحمدلله شما یک موقعیت و منابع و استعداد فراوان در دانش بنیان کردند این کار دارید و انیستیتو تحقیقات تیرتاش شرکت دخانیات یک موقعیت بسیار خوب در اختیار شرکت دخانیات ایران قرار داده است.
رمضانعلی سنگدوینی دبیر مجمع نمایندگان گلستان و نماینده مردم آق قلا و گرگان با بیان اینکه زیرساخت و تجهیزات دخانیات مستهلک شده است، گفت: این تجهیزات نیازمند به روزرسانی است و این اقدام به بهبود دخانیات کشور کمک میکند.
وی افزود: در حالی که استان گلستان مجتمع دخانیات دارد اما کشاورزان و کارکنان دخانیات از فعالیت های انجام شده ناامید شده بودند که خوشبختانه با حضور مدیرعامل جدید دخانیات حرکت جدیدی شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در شرایطی که دخانیات شرایط سختی دارد بسته حمایتی برای کشاورزان در نظر گرفته شده است، افزود: از وزیر اقتصاد درخواست کردیم در این مسیر دخانیات را حمایت کند، باید افتخار کرد که بخشی از بودجه دولت از کنار فعالیت های دخانیات تأمین می شود.
همچنین در این مراسم دکتر رضوی رییس هیات مدیره نیز طی سخنانی با حمایت از سیاست های مدیرعامل جدید شرکت دخانیات بر حمایت تمام قد از کشاورزان توتون کار و تنباکو کار تایید کردند.
رونمایی از این بسته حمایتی در قالب پیمان نامه کشت بوده و برای اولین بار شامل افزایش چند برابری در مساعده کشت و قیمت خرید تضمینی و احیای مجدد تسهیلات کشاورزی و اعطای مجموعه نهاده های کشاورزی و دیگر موارد در راستای حمایت از خانواده بزرگ و زحمتکش کشاورزان است.
گفتنی است در این مراسم که با حضور اصحاب محترم رسانه و بصورت زنده از شبکه تلویزیونی ایران کالا و صفحه اینستاگرام شرکت دخانیات پخش شده، با ۱۰ ناستان توتون کار و تنباکو کار گلستان، مازندران، گیلان، کردستان، آذربایجان غربی، اصفهان، خراسان رضوی، مرکزی، فارس و بوشهر ارتباط زنده تصویری برقرار گردید.