انتشار طرح پژوهشی بررسی فرصتها و چالشهای دگردیسی دیجیتال صنعت بیمه كشور
طرح پژوهشی «بررسی فرصتها و چالشهای دگردیسی دیجیتال صنعت بیمه کشور» به همراه سه گزارش مدیریتی مستخرج از آن، منتشر شد.
به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، تحول یا دگردیسی دیجیتال موضوع روز صنعت بیمه بوده و بسیاری از شرکتهای بیمه و سایر نقشآفرینان صنعت به نوعی با آن درگیر شدهاند و در مراحلی از این سیر تحول به سر میبرند. بر این اساس، ارزیابی وضعیت دگردیسی دیجیتال در صنعت بیمه و شناسایی فرصتها و چالشهای آن در دستور کار پژوهشکده بیمه قرار گرفته است.
در این پژوهش که توسط دکتر علی شایان عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری دکتر طاهره صاحب، وحیده نورانی (راهبر میز پژوهشی نوآوری پژوهشکده بیمه)، سید مهدی فاطمی و سوگل جلالی به انجام رسیده، برای طراحی مدل تحول دیجیتال صنعت بیمه ایران، بلوغ دیجیتال در سطوح مختلف صنعت (نهاد ناظر، شرکتهای بیمه، مشتریان و نمایندگیهای بیمه) مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش علاوه بر سنجش بلوغ دیجیتال سازمان، از سمت مشتری نیز به فرآیند تحول دیجیتال نگاه و بررسی شده که مشتریان تا چه میزان آمادگی تعامل با سازمانی که قدم در مسیر تحول دیجیتال گذاشته را دارند. در بخشی دیگر وضعیت تحول دیجیتال در نمایندگیهای شرکتهای بیمه در کشور مورد بررسی قرار گرفته است و در ادامه، طی مطالعهای تطبیقی، به ارزیابی و بررسی وضعیت تحول دیجیتال در چهار کشور جهان شامل آمریکا، چین، آلمان و ترکیه پرداخته شده است. در پایان نیز توصیههای سیاستی حاصل از طرح بیان شده است.
همچنین، «توصیههای سیاستی در راستای دگردیسی دیجیتال صنعت بیمه ایران»، «مدل تحول دیجیتال صنعت بیمه ایران» و «نگاشت نهادی صنعت بیمه ایران»، عناوین سه گزارش مدیریتی است که از طرح پژوهشی حاضر مستخرج و منتشر گردیده است.
بر اساس یافتههای این پژوهش، دیدگاه بسیاری از مدیران صنعت در زمینه تحول دیجیتال کامل نیست، ضعف مدیران عالی و فقدان اسناد بالادستی در صنعت بیمه وجود دارد، بعد فرهنگی قویترین بعد شرکتهای بیمه و نمایندگیها است اما نمایندگیهای بیمه در بعد سازمانی به شدت ضعیف هستند و کوچک بودن آنها و فقدان ساختار متناسب منجر به مانعی برای توسعه تحول دیجیتال در آنها شده است. همچنین، تدوین قوانین و مقررات خاص توسعه تحول دیجیتال در سطح فراتر از صنعت، صنعت و اجزای صنعت ضروری است.
علاقهمندان جهت مشاهده و دریافت متن کامل طرح پژوهشی میتوانند به وبسایت پژوهشکده بیمه به نشانیhttps://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4944/Articles/view/16040/1556/ مراجعه نمایند. گزارشهای مدیریتی مستخرج از طرح پژوهشی نیز از طریق نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/5346/page/ قابل مشاهده و دریافت میباشد.