مناسبترین مواد غذایی بین وعده افطار تا سحر
به طور سنتی، خوردن غذاهای سبک مانند خرما و سوپ و غیره برای وعده افطار و سحری بسیار مناسب است که به سرعت هم هضم میشوند و کالری کمتری دارند.
گنجاندن لبنیات در وعدههای غذایی بسیار ضروری است و گنجاندن ماست و دوغ خانگی کمنمک در وعدههای افطار و سحر چربیهای بدن را با سرعت بیشتری میسوزاند.
نوجوانان برنامه غذایی ایام روزه داری را به گونهای انتخاب کنند که میزان کالری و پروتئین توصیه شده روزانه را در دو وعده افطار و سحری دریافت نمایند و از خوردن غذاهای پُرحجم، کم کالری و بسیار آبکی در افطار خودداری کنند و حتما برای صرف سحری از خواب برخیزند.
انجام ورزشهای بسیار سبک نیز در حالی که روزه هستیم میتواند به از بین بردن مواد سمی ذخیره شده در بدن کمک کند. هنگامی که ورزش میکنیم ، سطح اندورفین آزاد شده از بدن افزایش یافته و ما احساس سبکی و هوشیاری میکنیم. انجام تمرینات یوگا قبل از افطار نیز میتواند کمک به آرام شدن بدن هم از نظر جسمی و هم از نظر معنوی کند.
اگر شما مسئول آمادهسازی غذا برای افطار و سحر در منزل هستید ، بهتر است یک لیست از این که چه مواد غذایی در این ماه نیاز دارید را تهیه کنید و سعی کنید در نهایت مواد غذایی تازه و سالم از جمله انواع سبزیجات، گوشت بدون چربی و میوه را تهیه کرده و از چربیها و شیرینیها به دور باشید.
مصرف میوه و سبزی در وعدههای سحر و افطار تاکید میشود. میوهها و سبزیجات ، به دلیل ماندگاری بیشتری که در بدن دارد، ضمن اینکه سیری طولانیتری را ایجاد میکند حاوی مقدار زیادی آب است که با تامین آب مورد نیاز بدن از بروز تشنگی جلوگیری میکند.
وعده سحر مهمترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان است. در این وعده باید از مصرف غذاهای چرب، شیرین و کنسروی و نیز سوسیس و کالباس و نوشابههای گازدار دوری کرد. در این وعده ترجیحا باید مواد کربوهیدارتی مانند برنج و نان و نیز انواع سبزیجات و میوهها مصرف شود. ماست و خیار و انواع خورشتها گزینههای مناسبی برای وعده سحر هستند.
روزه داران حتما باید با آب گرم و چند عدد خرما روزه خود را افطار کنند، زیرا معده ساعتها خالی بوده و بهتر است با آب گرم که نزدیک به دمای بدن است روزه افطار شود، البته استفاده از چای و یا شیر گرم هم بلامانع است.
معده در طول مدت روزه ساعتها خالی بوده و زمان نیاز دارد که بتواند غذاهای سنگین را در خود جای دهد و بهتر است پس از صرف افطار نیم ساعت تا یک ساعت فاصله انداخته و سپس غذای سنگین صرف شود تا به سرعت چربیهای غذا نیز جذب بدن نشوند.