مدیر بانک صنعت و معدن استان گلستان عنوان کرد: تعامل مستمر با مشتریان و مسئولان استانی در جهت کمک به صنایع
شرایط اقلیمی استان گلستان و رونق بخش کشاورزی سبب شده بخش عمده ای از صـنایع اسـتان در قالب واحدهای صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی شکل بگیرند.
به گزارش پایگاه خبری تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی بانک صنعت و معدن، شرایط اقلیمی استان گلستان و رونق بخش کشاورزی سبب شده بخش عمده ای از صـنایع اسـتان در قالب واحدهای صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی شکل بگیرند. صنایعی همچون؛ انواع کشت و صنعت، چوب، پنبه پاک کنی، آرد سازی، نان صنعتی، شالیکوبی، شیر پاستوریزه،کارخانجات ماکارونی، رب گوجـه فرنگـی، روغـن کشـی،فـرآورده هـای گوشـتی، صـنایع سلولزی، نساجی، چرم سازی و خشکبار بر این اساس در استان گلستان ایجاد شده اند. از طرفی وجود معادن مختلف موجب شده تا پتانسیل خوبی برای سرمایه گذاری در این استان وجود داشته باشد. بانک صنعت و معدن از طریق اعطای اختیارات بیشتر به مدیریت های استانی خود به دنبال تخصیص کارا و موثر منابع بانکی در استان های مختلف است از این رو روابط عمومی این بانک با محمدرضا عسگری عامل مدیر بانک صنعت و معدن استان گلستان به گفتگو نشسته است که مشروح آن در ادامه می آید:
۱- در راستای تحقق شعار سال(جهش تولید) چه برنامه هایی دارید؟
با عنایت به ظرفیتها و اولویتهای استان گلستان که عمدتاً در حوزه کشاورزی ، گردشگری و صنایع تبدیلی می باشد برنامه های ذیل در دست پیگیری می باشد:
• شناسایی ظرفیت ها و قابلیت های صنعتی و اقتصادی استان
• کمک به تکمیل زنجیره های تولید و صنایع تبدیلی بدلیل کشاورزی بودن استان
• کمک به توسعه و تقویت شرکت های دانش بنیان
• کمک به احیاء واحدهای راکد و واحدهای تملک شده
• تسریع در فروش واحدهای تملیکی به افرادی که توانایی احیا آن را دارا هستند
• همکاری و مساعدت با کسب و کارهای آسیب دیده ناشی از کرونا
• تکمیل طرح های سرمایه گذاری نیمه تمام دارای ظرفیت خالی تا رسیدن به ظرفیت کامل ، پشت سر گذاشتن زیان و افزایش سوددهی و بالارفتن فعالیت و رد کردن نقطه سر به سر
• برنامه ریزی جهت تأمین منابع مالی طرح های دارای اولویت استان با تمرکز بر طرح های توسعه واحدهای تولیدی فعال، تأمین سرمایه درگردش طرح های در بدو بهره برداری، تأمین سرمایه درگردش طرح های فعال در جهت حفظ اشتغال و افزایش قدرت مالی واحدهای صنعتی که این امر با استفاده از تمامی ظرفیت سیاستهای اعتباری سال ۹۹ و تعامل با مدیریت ستادی با حداکثر توان در حال انجام می باشد .
۲- مهمترین برنامه شعبه در سال ۹۹ چیست؟
مهمترین برنامه این شعبه تلاش در جهت تحقق برنامه های عملیاتی ابلاغی توسط ستاد بانک از قبیل جذب منابع، افزایش درآمدهای مشاع و کارمزدی ، کاهش مطالبات غیرجاری و ریسک مطالباتی ، فروش واحدهای تملیکی و … با بهرهمندی از مزایای بانکداری شرکتی و بانکداری دیجیتال و از طریق تامین مالی صحیح و حرفه ای و نظارت موثر و مستمر می باشد.
در این راستا و در جهت تحقق اهداف اقداماتی همچون ، جذب مشتریان شاخص استان ، افزایش رضایتمندی ذینفعان و مشتریان بانک ، تلاش در جهت جذب منابع مناسب ، افزایش کارمزد ها از طریق ترغیب مشتریان به تمرکز گشایش اعتبار اسنادی و ضمانت نامه ، کاهش مطالبات غیرجاری و ریسک مطالباتی با بهره گیری از همه ی امکانات و ظرفیت های درون و برون سازمانی و ارتقاء رتبه استان در دست پیگیری می باشد .
۳- مهمترین اقدامات انجام شده در سال ۹۸ چه بوده است و چه میزان درتحقق برنامه های سال گذشته موفق بوده اید و دلایل موفقیتتان چه بوده است ؟
با وجود مشکلات و تنگناهای اقتصادی کشور در سال گذشته تلاش ها و پیگیری های موثری در جهت تحقق برنامه های عملیاتی به عمل آمد که نتیجه آن کاهش حدود ۶ درصدی ریسک مطالباتی استان از طریق پیگیری و مذاکره با مشتریان بدهکار و بررسی مشکلات آنها جهت یافتن بهینه ترین راه حل جهت تعیین تکلیف بدهی ، افزایش ۹۶ درصدی وصول مطالبات استان با رعایت اصول حرفه ای پرداخت تسهیلات ، افزایش ۱۸۲ درصدی مصوبات و افزایش ۱۷۸ درصدی تسهیلات پرداختی در سطح استان از طریق افزایش پرداخت تسهیلات به شرکتهای فعال و خوشنام موجود و پیگیری و جذب مشتریان جدید به نحوی که منجر به ایجاد بدهی های غیرجاری جدید برای بانک نگردد ، افزایش ۶۵ درصدی متوسط منابع با جذب مشتریان جدید و تمرکز بیشتر مشتریان معتبر موجود ، افزایش ۱۵۹درصدی کارمزدهای دریافتی و کاهش هزینه های جاری بانک نسبت به مدت مشابه در پایان سال ۱۳۹۷ بوده است .
۴- با توجه به مشکلات ناشی از تحریم های ظالمانه و شیوع ویروس کرونا چه اقداماتی و راهکاری برای حمایت از تولیدکنندگان استان خود دارید؟
بانک صنعت و معدن در حال تلاش جهت استفاده حداکثری از ظرفیت قانونی و منابع موجود خود در راستای کاهش اثرات تحریم های ظالمانه و شیوع ویروس کرونا در سطح استان می باشد که از جمله اقدامات انجام گرفته می توان به تعویق سه ماهه اقساط مشتریان ، امهال اقساط تسهیلات با توجه به دستورالعمل¬های ابلاغی ، حمایت از تولیدکنندگان حوزه تولید اقلام بهداشتی و تامین مالی آنها برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز ، ارائه راهکارها و مشاوره های لازم متناسب با هر واحد تولیدی ، مساعدت و تعیین تکلیف و تقسیط بدهی واحدهایی که دچار آسیب شده اند و بخشش جرائم مازاد بر نرخ قرارداد و همچنین تامین مالی در کوتاهترین زمان ممکن و تسهیل و تسریع در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش مورد نیاز واحد¬های تولیدی جهت حفظ توان تولیدی شرکت¬ها اشاره نمود.
۵- پس از تدوین سیاستهای اعتباری و راهبردی بانک در سال ۹۹، برای اجرای مؤثر سیاست ها و به منظور ایجاد هم افزایی و چابک سازی سازمان، چه اقداماتی را مؤثر می دانید؟
در رستای اجرای صحیح سیاستهای ابلاغی سال ۹۹ اقدامات ذیل قابل انجام می باشد:
• برنامه ریزی در تمامی بخش ها اعم از تجهیز منابع، تخصیص منابع و وصول مطالبات، جهت نیل به اهداف ، با تحلیل نقاط ضعف و قوت و حداکثر تعامل سازنده با بخش های مختلف ستادی
• ایجاد سیستمهای یکپارچه جهت دریافت آمار و اطلاعات دقیق و به روز در شعبه
• تخصیص منابع به نواحی مختلف کشور با نگاه منطقه ای و بر اساس ظرفیتهای هر استان
• ایجاد سرعت عمل بیشتر جهت تصویب طرح ها در کمیته های مختلف ستاد
• برگزاری جلسات متعدد با همکاران و تشریح و تجزیه تحلیل سیاست ها و سپس برنامه ریزی جهت نیل به اهداف و سیاست های مذکور
• اصلاح و بازنگری برخی از دستورالعملها با هدف تسهیل امور و جلب رضایت مشتریان
۶- برای اجرای حاکمیت شرکتی و بانکداری دیجیتال چه اقداماتی در شعبه تحت مدیریت شما صورت گرفته است؟
در راستای اجرای حاکمیت شرکتی و بانکداری دیجیتال، جلسات متعددی با همکاران تشکیل و نسبت به تشریح بانکداری شرکتی و دیجیتالی اقدام شده و همچنین به منظور جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان خوش سابقه نسبت به تشکیل جلسات با مدیران شرکت ها در راستای معرفی موضوع و استفاده از مزایای بانکداری شرکتی و دیجیتالی اقداماتی صورت گرفته است. تقسیم مشتریان و شرکتها فیمابین همکاران و رصد نمودن ایشان و برگزاری جلسات و تحلیل وضعیت مشتریان در راستای نیاز و خدمات مورد نیاز ایشان انجام شده است و همچنین اقداماتی از قبیل : جانشین پروری و تسهیم دانش، توسعه ابزارهای نوین فناوری اطلاعات ، بهبود مشارکت کارکنان ،کاهش تمرکز و افزایش چابکی سازمانی ، دسته بندی مشتریان شعبه و واگذاری پیگیری پرونده شرکت های بزرگ و مشتریان بسیار مهم شعبه توسط اشخاص مشخص
۷- از چه روشهایی برای جذب منابع بیشتر در استان استفاده می کنید؟
شناسایی مشتریان کلیدی و تراز اول هراستان و سپس بدست آوردن اطلاعات کافی از آنها ، درک علایق و خواسته های هر مشتری بصورت موردی و شناسایی سرویس مورد نظر وی ، استفاده از روشهای میدانی و حضور در محل مشتری و معرفی خدمات بانک و سپس توسعه روابط با وی رضایت آنان را جلب و تبدیل به مشتریان وفادار کرده و به سودآوری سیستم افزود . همچنین پیشرفت بازاریابی رابطه مند با توسعه روابط با مشتریان صورت می گیرد . بنابراین هریک از مشتریان وفادار خود می تواند بهترین بازاریاب برای سیستم بانکی ما باشد .
از دیگر اقدامات ترغیب مشتریان به استفاده از خدمات الکترونیک بانک ، شفاف¬سازی مزایای گردش حساب و سپرده گذاری در بانک صنعت و معدن ، تقویت پتانسیل مشتریان استان از طریق ارائه خدمات بیشتر از جمله ارائه انواع ضمانت نامه بانکی، اینترنت بانک،اعتبارت اسنادی ، چابک سازی و تسهیل فرآیندها و… می باشد .
یکی از مهمترین روشهای جذب منابع نیز پیگیری وصول مطالبات غیرجاری بانک می باشد که در صورت وصول اینگونه مطالبات علاوه بر کاهش مطالبات غیرجاری و ریسک مطالباتی استان، توان پرداخت تسهیلات نیز افزایش خواهد یافت.
۸- طی یکسال گذشته به چند طرح صنعتی و به چه میزان تسهیلات پرداخت کرده اید؟
در سال ۹۸ تعداد ۵۶ فقره تسهیلات به مبلغ ۲.۳۸۴.۶۹۱ میلیون ریال به واحدهای صنعتی استان و ۲۹ فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مبلغ ۹.۰۰۰ میلیون ریال پرداخت گردیده است.
۹- در این مدت چند طرح صنعتی با تسهیلات بانک در استان به بهره برداری رسیده و به چه میزان اشتغال ایجاد کرده است؟
طی سال قبل و ماقبل آن شش طرح صنعتی شامل شورابه ید گلستان بعنوان تنها تولید کننده ید در کشور ، شیمی پویش تولید کننده انواع شوینده ، اطمینان کالای پردیس تولید کننده ظروف تفلون، پیشرو صنعت مهاجر تولید مبلمان چوبی و اداری ،کارین کنسرو تولید کننده انواع کنسرو و کمپوت و یکتاظرف تولید کننده ظروف فلزی صنایع غذایی و چاپخانه مکی با اشتغالی بیش از ۳۰۰ نفر به بهره برداری رسیده است. همچنین ۳ طرح صنعتی سورن پلیمر تولید کننده الیاف سالو و هالید، بهاران پیمان گلستان تولید فرآورده های غذایی منجمد و قابوس آجر با تسهیلات ارزی ستاد به مبلغ ۱۱.۵۸۹.۴۸۳ یورو و با تعداد اشتغال حدود ۱۵۰ نفر طی این مدت به بهره برداری رسیده است .
۱۰- چه تعداد واحد صنعتی با تسهیلات بانک در استان در حال اجرا است، چه مقدار پیشرفت داشته است و با بهره برداری از آنها چه مقدار شغل ایجاد شده است؟
در حال حاضر دو طرح صنعتی شامل عالیا گلستان و ماشین سازی فرنیو با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصد در دست اقدام می باشد با بهره برداری از این طرحها حدود ۱۰۰ نفر به اشتغال موجود آنها اضافه می شود. ضمناً تعداد ۴ طرح جدید (۳ طرح توسعه و یک طرح ایجادی ) مرحله پذیرش آن انجام شده که در صورت اجرا بیش از ۱۰۰۰ اشتغال جدید ایجاد می گردد . این طرحها شامل صباح پودر فجر و شیر پاستوریزه پگاه گلستان جهت تولید انواع پنیر سخت و نیمه سخت ، برتران هیرکان جهت تولید انواع لوازم جانبی موبایل و طرح توسعه یکتا ظرف گلستان جهت تولید ظروف فلزی صنایع غذایی می باشد.
۱۱- وضعیت استان از نظر توسعه صنعتی چگونه است و شما چه پتانسیل هایی را برای توسعه صنعتی و اقتصادی استان می شناسید؟
• این استان از طریق راههای زمینی ( آسفالته و راه آهن ) به استان های همجوار ( مازندران ، تهران ، استان سمنان و استان خراسان شمالی) ارتباط دارد . همچنین در مسیر عبور زائرین امام رضا ( ع) واقع شده که به عنوان یک پتانسیل گردشگری دارای اهمیت ویژه ای می باشد .
• استان گلستان به عنوان قطب کشاورزی ، در تمام زمینه های کشاورزی و دامپروری از کشت گندم و دانه های روغنی و پنبه و محصولات باغی و تولید چوب و دخانیات گرفته تا پرورش دام و صید ماهی و شیلات و استحصال خاویار و … حضور جدی و پیشگام دارد . این استان در تعداد زیادی از محصولات کشاورزی از جمله دانه های روغنی ، دخانیات ، زنجیره گوشت مرغ و … صاحب رتبه های برتر در کشور است.
• این استان دارای نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی در شهرستان علی آباد کتول بوده و از نظر تامین برق ، مشکلی برای سرمایه گذاری ندارد . ( لازم به توضیح است که این نیروگاه با تسهیلات ۲۰۹ میلیون یورویی بانک صنعت و معدن به بهره برداری رسیده است ) .
• همچنین به دلیل قرار گیری در مسیر خط انتقال گاز سرخس به نکا و خط انتقال گاز از ترکمنستان ، علاوه بر تضمین تامین انرژی صنایع ، قابلیت سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی مانند GTL (استحصال فراورده های میان تقطیر نفتی از گاز طبیعی ) و GTPP (Gas To Polypropylene) و … نیر وجود دارد .
• عملیات حفاری نفت و گاز در منطقه صوفیکم از توابع شهرستان مرزی آق قلا واقع در استان گلستان آغاز شده است .
• به دلیل زاویه خاص تابش خورشید و بیش از ۲۶۰روز آفتابی در سال در منطقه مراوه تپه ، این استان مستعد احداث نیروگاه های خورشیدی بوده که در این راستا مجوز ایجاد نیروگاه خورشیدی توسط وزارت نیرو صادر شده است .
• استان گلستان دارای رتبه دوم تولید محصولات کشاورزی صنعتی در کشور بوده و این امر نشان دهنده ظرفیت بالای این استان برای ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی مانند روغن کشی دانه های روغنی و … می باشد .
• پرورش و فرآوری میگو ، یکی از طرح های دارای توجیه اقتصادی است که مورد تاکید و حمایت مسئولین استانی نیز می باشد .
• با وجود اتصال ریلی از کشور ترکمنستان در مرز اینچه برون به راه آهن سراسری ، خط جدید از مسیر گنبد تا شاهرود در دست پیگیری بوده که در صورت اجرا باعث کوتاه شدن بیش از ۵۰۰ کیلیومتری مسیر و صرفه جویی ارزی و ریالی فراوان خواهد شد.
• با توجه به اینکه استان گلستان یکی از قطب های کشاورزی کشور می باشد لذا از نظر توسعه صنعتی در رتبه پایین تری قرار دارد و بیشتر صنایع استان صنایع تبدیلی می باشد لذا به نظر می رسد اسقرار صنایع تبدیلی بزرگ کشور در استان موجب رونق و شکوفائی بیشتر استان خواهد شد.
۱۲- برای وصول مطالبات چه برنامه و راهکاری دارید؟
• اولویت اصلی و تمام تلاش بر این است تا ابتدا از ایجاد مطالبات غیرجاری جدید جلوگیری شود و در این راستا برنامه ها و اقدامات پیشگیرانه ای به شرح ذیل صورت می گیرد :
– بررسی دقیق اهلیت ، اعتبار سنجی متقاضیان و تعیین نیاز مشتریان پیش از اعطای تسهیلات
– اخذ وثایق متناسب با میزان ریسک اعتباری
– بازدید منظم از واحدهای صنعتی و مشاهده و گزارش وضعیت جاری آنان
– ارتباط مستمر با مدیران واحدهای تسهیلات گیرنده ، پایش مداوم نیازهای تسهیلاتی و اعتباری آنان و ارائه مشاوره
– رصد منظم اقساط سررسید شونده و پیگیری آنها به منظور جلوگیری از ایجاد انحراف و اتخاذ اقدامات لازم به منظور جلوگیری از تغییر طبقات آنان
• برای کاهش مطالبات موجود نیز برنامه ها و اقدامات ذیل در دست انجام می باشد:
– برگذاری جلسات پیوسته و منظم وصول مطالبات در شعبه به منظور بحث و بررسی آخرین وضعیت واحدهای صنعتی بدهکار
– بررسی عملکرد وکلا و اقدامات صورت گرفته توسط آنان و بررسی و ارائه راهکار در خصوص مشکلات موجود در روند پرونده های اجرائی که این مهم با استفاده از ظرفیت کل شعبه و همچنین تمرکز کارکنان با تجربه تر و استفاده از دانش و توانائی ایشان در حال انجام میباشد .
– تقسیم بندی پرونده ها بین تمامی همکاران، با توجه به اینکه بیشترین حجم مطالبات غیرجاری شعبه را پرونده های حقوقی و اجرائی تشکیل می دهد لذا تقویت بنیه حقوقی شعبه یک امر ضروری می باشد.
دعوت از مدیران واحدهای بدهکار قبل و حین عملیات اجرائی به منظور ترغیب آنان به تعیین تکلیف دیون خود با ارائه مشوقها و مساعدتهای قانونی
– پیگیری موردی پرونده های مشکل دار توسط همکاران بانک در کنار اقدامات وکلا جهت تسریع در پیشبرد امور و حصول نتیجه لازم
– برنامه ریزی لازم جهت فروش واحدهای تملیکی به منظور تبدیل منابع راکد شده بانک به نقدینگی
– استفاده از ظرفیت سازمانهای دولتی از جمله استانداری ، شرکت شهرکهای صنعتی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید ، مراجع قضایی و … به منظور استفاده از امکانات واحدهای تعطیل یا نیمه تعطیل موجود در صورت مراجعه سرمایه گذار جدید.
۱۳- چه برنامه هایی برای ارائه خدمات هر چه بهتر به مشتریان دارید؟برای افزایش کارمزدها چه راهکارهایی دارید؟
یکی از مهمترین بخش ها ارایه خدمات بانکی در قالب اعتبارات اسنادی ارزی و ریالی، ضمانت نامه های ارزی و ریالی، حواله و بروات اسنادی ارزی می باشد؛ عملکرد کارمزد های دریافتی بانک صنعت و معدن گلستان در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۷ به میزان ۱۵۷ درصد رشد نموده است و در سال جاری نیز پیگیری لازم جهت شناسایی مشتریان جدید و دارای اهلیت در دستور کار گرفته تا بتوان از حداکثر ظرفیت خدمات کارمزدی استفاده نمود که تا کنون از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است.
رعایت اصول مشتری مداری و احترام به مشتریان توسط کلیه همکاران و انجام امور مشتری در کوتاهترین زمان، تاثیر بسزایی در تعامل فی مابین بانک و مشتریان ایجاد خواهد کرد. همچنین توسعه و تغییر فضای بانک می تواند موجبات ارائه خدمات بهتر و مطلوب تر به مشتریان را فراهم سازد. جهت افزایش کارمزدها، تمرکز بر صدور ضمانت نامه و گشایش اعتبارات اهمیت داشته که در این راستا شناسایی مشتریان با پتانسیل استفاده از ضمانت¬نامه و اعتبارات اسنادی صورت گرفته و همچنین اخذ کارمزد مربوط به پرداخت تسهیلات از محل بند ل تبصره ۱۸ و هزینه های کارشناسی و نظارت بر طرح در سال جاری در دستور کار قراردارد.
۱۴- با توجه به افزایش سطح اختیارات شعب، تعامل شما با ستاد بانک چگونه است و چه انتظاری از ستاد دارید؟
از آنجایی که سیاست شعبه جذب واحدهای صنعتی بزرگ استان می باشد و در نتیجه آن به دلیل بالا بودن حجم سرمایه گذاری و اعتبارات و تسهیلات مورد نیاز این واحدها ، عمدتاً از طریق ستاد بانک در بخش مدیریت محترم ارزیابی و مدیریت محترم نظارت بر طرحها پیگیری می گردد. با توجه به رویکرد جدید مدیریت ارشد بانک ، تعامل بسیار خوب و سازنده ای در بخش های مختلف بانک با مدیریت استانها برقرار گردیده که قطعاً نقش بسیار سازنده ای در پیشبرد اهداف بانک خواهد داشت. و جا دارد در همین مقال از همکاری بخشهای مختلف ستادی ، اعضای محترم هیات مدیره ، مدیران محترم و علی الخصوص معاونت محترم اعتبارات و راهبری شعب تشکر ویژه صورت گیرد .
۱۵- تعامل شما با مدیران ارشد استانی نظیر (استانداری، وزارت اموراقتصادی و دارائی و وزارت صنعت، معدن و تجارت) چگونه است؟
با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهش تولید عمده تعاملات بانک در چارچوب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان و کمیته زیرمجموعه می باشد. تمام تلاش مجموعه همکاران بانک در استان در جهت ایفای نقش قابل قبول در ایجاد و تثبیت اشتغال و به بهره برداری رساندن و ایجاد طرحهای تأثیر گذار در استان گلستان بوده است.
در نتیجه این تعامل ، بانک صنعت و معدن در سال ۹۸ در پرداخت تسهیلات رونق تولید از نظر منابع پرداختی جزو سه رتبه برتر و در تسهیلات بند (الف) تبصره ۱۸ تولید و اشتغال، نیز رتبه اول در بین شبکه بانکی استان را به خود اختصاص داده است.
بانک صنعت و معدن استان از اعضا، فعال جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان، کمیته ها و کلینیک های حمایت از واحدهای صنعتی می باشد که همواره تعامل بسیارخوبی با مقامات استان برقرار نموده وگاهاً از پتانسیل آنها جهت جذب مشتری توانمند استفاده می گردد . عملکرد بانک بارها مورد تقدیر مقامات استانی قرار گرفته و اعتماد کامل بین بانک و مقامات برقرار بوده و همیشه این بانک را بعنوان پیشرو در حمایت از صنعت و تولید می شناسند.
۱۶- به نظر شما نقش نیروی انسانی کارآمد در موفقیت و برتری شعب چیست؟ برنامه شما برای افزایش سطح مهارت و دانش کارکنان مجموعه خود و فرآیند جانشین پروری چیست؟
انجام هر کاری وسیله و ابزار خاص خود را می طلبد تا بتوان موفقیت بالاتری را رقم زد. سازمان ها بدون وجود نیروی انسانی نه تنها مفهومی ندارند بلکه اداره ی آن ها نیز میسر نخواهد بود . نقش انسان به عنوان عامل حیاتی و راهبردی در بقای سازمان کاملا مشهود است. افزایش بهره وری و توسعه سازمان ها مستلزم رشد و بهره وری کارکنان می باشد. همچنین اثربخشی و کارایی سازمان ها رابطه مستقیمی با کارایی و اثربخشی نیروی انسانی دارد.
سرمایه انسانی مهمترین رکن یک سازمان بوده و پیشرفت و اعتلای سازمان در گروی افزایش عملکرد نیروی انسانی از طریق دریافت آموزش های به روز و تعهد و مسئولیت پذیری کارکنان است. بنابراین افزایش مهارت ها و دانش کارکنان از طریق آموزش منظم و از طریق برنامه های به روز و در امتداد آن جانشین پروری، اهمیت بسیاری خواهد داشت و این شعبه حداکثر تلاش را در جهت برنامه ریزی موثر در این خصوص خواهد داشت.
بدون شک نیروی انسانی نیروی محرکه هر سازمان می باشد که تنها سازمان ها و ارگانهای موفق از طریق بکارگیری الگوهای پیشرفته توسعه نیروی انسانی می توانند به اهداف و استراتژی های سازمان دست یابند.
نگاه ویژه به نیازهای نیروی سازمانی، آموزش های به هنگام و به روز در راستای افزایش تجربه و مهارت آنها، توجه ویژه به کارکنان شایسته و جانشین پروری می تواند آینده هر سازمان را در این خصوص تضمین نماید.لازم بذکراست این شعبه با توجه به داشتن بیش از ۹۰ درصد نیروی تحصیلکرده و آکادمیک، جزو شعب نمونه در این شاخص می باشد.
۱۷- روش شما برای استفاده از ایده ها و پیشنهادات همکارانتان در جهت بهبود فعالیتهای شعبه چیست؟
از مهمترین اقدامات، برگزاری جلسات متعدد در زمینه اعتبارات، وصول مطالبات، بررسی بخشنامه ها و دستورالعملها، ارزی و … اشاره نمود که به صورت هفتگی برگزار شده و در این جلسات بحث و گفتگو در مورد مسائل مربوط به شعبه و بررسی پیشنهادات و انتقادات می باشد.
همچنین همکاران حضور موثری در سامانه مدیریت دانش و صندوق پیشنهادات و انتقادات داشته و انتقال تجربیات نیز از طریق آموزش مستقیم ، جابجایی شغل و … صورت می گیرد.
۱۸- طرحهایی که با تامین مالی بانک در آن استان راه اندازی شده و در سطح ملی مطرح هستند را بیان کرده و نحوه حمایت بانک از آنها را تشریح فرمائید؟
از مهمترین طرحهای بانک در استان گلستان ، نیروگاه گازی شرکت نیروی برق آذرخش بوده که با مشارکت ۲۰۹ میلیون یورویی این بانک به بهره برداری رسیده و نقش مهمی در توسعه و رشد اقتصادی استان داشته است.
از دیگر طرحهای مهم بانک مشارکت در طرح تولید ید شرکت شورابه ید گلستان و کانسار خزر بوده که بعنوان تنها تولید کننده ید در کشور مطرح بوده و اهمیت بسزایی از جهت اشتغال ، ایجاد ارزش افزوده ، ارزآوری و … داشته است.
از دیگر طرحهای مهم می توان به طرح IQF شرکت بهاران پیمان گلستان ، سیمان پیوند استان و چند طرح روغن کشی و تصفیه روغن مثل سویابین ، طلای سفید ، یگانه خزر و عالیا گلستان اشاره نمود.