۷ تصمیم تربیتی جدید والدین برای فرزندان
تریتانیوز – سمیرا سرایلو : به نظر ساده تر است تا همچنان سیستم تربیتی قدیمی و معمول خود را ادامه دهیم. بدرفتاری کودکان نیز همچون عکس العمل والدین به شکستن قوانین، اغلب قابل پیش بینی است. این رفتار همانند یک دور تسلسل پیش می رود.
متاسفانه بسیاری از والدین سخت و محکم چسبیده اند به استراتژی های تربیتی ناموثر قدیمی که بارها و بارها تکرار شده اند و متاسفانه همیشه هم با شکست مواجه شده اند.
سال جدید فرصت مناسبی است که والدین یک قدم به عقب بردارند و استراتژی های تربیتی شان را ارزیابی و مرور کنند.
رفتار فرزندتان و استراتژی تربیتی که اعمال می کنید، و تغییراتی که انتظار دارید در آینده ایجاد کنید را مد نظر بگیرید. همان طور که فرزندتان بزرگ می شود و بیشتر یاد می گیرد، استراتژی های تربیتی شما هم متناسب با آن باید تغییر کند.
زمانی صرف کنید تا عادات تربیتی غلط تان را بازنگری کنید و تغییرات مثبت اعمال نمایید. در اینجا هفت تصمیم تربیتی آورده شده که می تواند رفتار فرزندتان را بهبود ببخشد و به شما کمک کند تا همان والدینی باشید که همیشه آرزویش را داشتید.
- تنبیه فیزیکی تعطیل
بسیاری از والدین علی رغم بی نتیجه بودن به تنبیه بدنی متوسل می شوند. اگر شما مخالف تنبیه بدنی هستید—اما با این وجود گاهی فرزندتان را کتک می زنید– زمان خوبی است تا استراتژی های مفیدتری را در پیش بگیرید.
کتک زدن در طولانی مدت موثر و مفید نیست و می تواند مشکلات رفتاری را بدتر کند. پیامدهای رفتاری منطقی، حذف امتیازات و تبعید به اتاق می تواند ابزارهای تربیتی بسیار موثرتری باشد.
- به ندای درونی تان گوش دهید
اگر از آن دسته والدینی هستید که برای جلب توجه فرزندتان صدای تان را بلند می کنید، فریاد زدن عادت جدی بدی است که باید تغییرش دهید.
تحقیقات نشان داده اند که داد و فریاد زدن همانند تنبیه بدنی مضر و بی فایده است. به جای اینکه صدایتان را بلند کنید، تصمیم بگیرید تا خونسردیتان را حفظ کنید و در سال جدید مهارتهای ارتباطی بهتری را به کار بگیرید.
- ایجاد پیامدهای آموزشی نه تنبیهی
ناکامی و سرخوردگی اغلب به جای تربیت صحیح منجر به تنبیه بدنی می شود. حذف یا لغو امتیازات برای طولانی مدت به منظور کاهش خشم و عصبانیت، یا رضایت دادن به “جریمه” بچه برای اشتباهاتش، در اوج ناراحتی والدین می تواند دور از انتظار باشد.
تنبیه به تصویر بچه از خودش لطمه می زند و انگیزه او را برای رفتار درست کاهش می دهد. تربیت صحیح و سالم در حالیکه درسهای ارزشمندی می دهد، اعتماد به نفس بچه را هم حفظ می کند.
- صبر را تمرین کنید
دنیای عنان گسیخته امروز می تواند والدین پرمشغله را وادارد که احساس کنند صبر چیز کمیابی است. اگر متوجه شدید اغلب مواقع نسبت به فرزندان تان ناشکیباتر از آن چیزی هستید که باید باشید، سعی کنید در سال جدید بیشتر روی صبر و تحمل تان کار کنید. رفتار صبورانه نه تنها الگوی خوبی برای فرزندان تان است، بلکه می تواند تقویت کننده مناسبی برای رفتار خوب باشد.
- به جای تهدبد کردن هشدار و تذکر دهید
مدام بچه را تهدید و اخطار دادن یکی از سخت ترین عادتهایی است که باید شکسته شود. اگر شما چندین هزار بار به فرزندتان می گویید تا رفتارش را تغییر دهد یا “چیز دیگر”، شما به او یاد می دهید تا شما را بهم بریزد. در چنین مواقعی به یک تذکر کوچک بسنده کنید و متعاقب آن فرزندتان را با پیامد رفتارش مواجه نمایید.
- فرصتهایی را برای تفریح فراهم کنید
یکی از بهترین روشها برای کاهش مشکلات رفتاری ایجاد تفریح و سرگرمی با فرزندتان است. تصمیم بگیرید تا هر روز با فرزندتان وقت بگذرانید.
فقط ۱۰ دقیقه توجه کامل و همه جانبه به فرزندتان می تواند شیوه بسیار خوبی برای کاهش مشکلات رفتاری باشد.
هرکاری می توانید با هم انجام دهید، می توانید ریخت و پاش کنید، دیوانه بازی در بیاورید و یا هر کار دیگری که از این دقایق با هم بودن لذت ببرید.
- زمانی را به رشد خودتان اختصاص دهید
فرد بهتری شدن به شما کمک می کند تا والدین بهتری باشید. چه بخواهید وضعیت و سلامت جسمانی تان را بهبود دهید یا بخواهید ذهنا قوی شوید، الزام به بهبود و پیشرفت خودتان می تواند خیلی در بهبود طرز تربیت و پدر و مادری شما موثر باشد.