همه خواص زرشک

پرهیز از افراط
با وجود این همه اثرات مفید، در مصرف زرشک باید حد اعتدال نگه داشته شود. بخاطر اثر محرک زرشک بر رحم زنان باردار، سقط جنین میتواند یکی از عوارض مصرف افراطی زرشک باشد. تشدید سرفه و مشکلات گوارشی نیز به عنوان عارضه زیادهروی در مصرف زرشک شناخته شده است.
عملکرد برخی داروها از جمله آنتی هیستامین، ضد فشارخون، رقیق کننده خون، آنتیبیوتیک و حتی دیورتیکها ممکن است تحت تاثیر مصرف زرشک قرار گیرد. پس بهتراست در صورت مصرف مداوم زرشک، پزشک خود را از این مسئله مطلع کنید.
لواشک زرشک
لواشک از جمله فرآوردههایی است که مورد علاقه همه افراد به ویژه کودکان میباشد.با توجه به ماده اولیه لواشک که شامل انواع میوهها است بنابراین تا حدی فواید میوه را دارا بوده و به مصرف سایر تنقلات (مثل چیپس و پفک ) ارجح میباشد.
متخصصان تغذیه نداشتن کالری بالارا مزیت دیگر لواشک به عنوان یک خوراکی بین غذاها دانسته و میگویند: مصرف شیرینیها و چیپس و مواد مشابه همگی به علت کالری بالا، چاقی در پی دارند که خوشبختانه این مشکل با لواشک بروز نمیکند. لواشک همان عصاره گرفته شده میوهها و مورد علاقه همه افراد بهویژه بچههاست، که متخصصان تغذیه به آن اکستراکت میگویند و با خشک کردن به دست میآید.
خشک کردن از سادهترین و متداولترین روشهای نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکلهای گوناگون از روشهای سنتی تا الگوهای صنعتی انجام میشود.امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی، روشهای تهیه لواشک هم تحول یافته و نمونههای نوین این محصول با نظارت بهداشتی کافی تولید میشود. طعم ترش زرشک آن را گزینه مناسبی برای تهیه لواشک نموده است.
انواع آلوها، سیب، گلابی، لیمو، زغالاخته و انار میوههایی هستند که بر اثر ترکیب آنها با زرشک هم رنگ و طعم لواشک بهتر میشود. معمولا در لواشکهای صنعتی علاوه بر میوه از پکتین (ژلاتین گیاهی) برای ایجاد قوام، از اسیدهای آلی و نمک برای ایجاد طعم ترش و شور آن و افزایش ماندگاری استفاده میشود.
خواص تغذیهای و درمانی لواشک با توجه به نوع میوه آنها متفاوت است. بهطور معمول همه لواشکها حاوی فیبر و ملین و مسهل بوده و محرک حرکات رودهاند. رنگدانههای آنتیاکسیدانی زرشک تا حدودی به دفع رادیکالهای مضر و سمی بدن کمک میکند و حاوی درصد اندکی از ریزمغذیهاست.
معمولا جوشاندن، تغلیظ و خشک کردن مقدار زیادی از ریزمغذیها بویژه ویتامین C لواشک را کاهش میدهد. زرشک در کاهش خطر بروز عفونتهای مجاری ادرای و رفع بیخوابی نیز موثر است.بهداشتی بودن لواشک یک موضوع بسیار با اهمیت است که قبل از مصرف لواشک باید به بهداشتی بودن (اطمینان از دارا بودن مجوزهای بهداشتی) و خواص غذایی آن توجه داشت. با مصرف لواشکهای بسته بندی شده که با مجوزهای بهداشتی تولید میشوند، نگرانی آلودگی آنها نیز برطرف میگردد.