یک نسخه ساده طب سنتی برای پیشگیری از «کبد چرب»
سید جواد علوی درباره دلایل ایجاد کبد چرب اظهار کرد: افراد از مصرف غذاهای خیلی چرب در فصل سرما بپرهیزند زیرا مصرف غذاهای چرب یا شیرین هیچ تأثیری در گرم شدن بیشتر بدن ندارند.
وی افزود: علاوه بر این، مصرف غذاهای چرب میتواند تأثیر منفی بر کبد داشته باشد و احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی را افزایش دهد.
این کارشناس طب سنتی متذکر شد: خستگی مزمن، ضعف، حالت تهوع، گیجی و عدم تمرکز از علائم بیماری کبد چرب است؛ خوردن یک لیوان آب گرم و عسل همراه با چند قطره لیموترش در صبح ناشتا میتواند از بروز بیماریهای کبدی بهخصوص کبد چرب پیشگیری کند.
علوی اضافه کرد: باید دانست که خوردن صبحانه یکی از وعدههای مهم غذایی است که علاوه بر تنظیم قند خون میتواند از ابتلا به کبد چرب و کلسترول بالا پیشگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: چرب شدن کبد زمینهساز سرطان کبد است؛ یکی از راههای پیشگیری از کبد چرب عدم مصرف آب با غذا و پرهیز از تنقلات کارخانهای است چرا که مواد افزودنی موجود در تنقلات بهدلیل اینکه در معده سخت هضم میشود، خون غلیظ تولید میکند که کبد را بسیار آزار میدهد و بهمرور زمان کبد را چرب میکند.
این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: نوشیدنیهای شیرین مثل نوشابههای گازدار یکی از عوامل ابتلا به کبد چرب هستند؛ مصرف بیش از حد آب خود زمینهساز بروز کبد چرب است که اگر بدون توجه به نیاز بدن (حس تشنگی) آب زیاد مصرف شود موجب سستی معده, کبد, اعصاب، فراموشی و کندذهنی، نزله, پفکردن زیر چشم و کبد چرب میشود.
علوی خاطرنشان کرد: کسانی که از زردچوبه بهعنوان چاشنی در طبخ غذای خود استفاده میکنند به پیشگیری از بیماریهای کبدی کمک میکنند و کبد مقاومتری در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب دارند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در کبد آنها کمتر است.