۱۳ چیز که هرگز نباید در مایکروویو قرار دهید!

تریتا نیوز -عاطفه عباسی مقدم -مایکروویو یکی از وسایل آشپزخانه است که در سالهای اخیر به هر آشپزخانهای راه پیدا کرده است. همه ما روش گرمکردن غذا با ماکروفر را میدانیم،اما باید بدانید این ۱۳ مورد را نباید هرگز نباید در مایکروویو قرار دهید.
• برخی افراد در مورد استفاده از مایکروویو احتیاط می کنند.
• مایکروویو کردن فویل آلومینیومی می تواند باعث آتش سوزی شود و استفاده از ظروف پلاستیکی خاص در ماکروفر نیزمی تواند ماده شیمیایی سرطان زا بیوسفنول (ΒΡΑ) آزاد کند.
• برخی غذاها، مانند تخم مرغ خام با پوست، در مایکروویو منفجر می شوند، وهمچنین سایر مواد غذایی، مانند گوشت های یخ زده، به درستی پخته نمی شوند.
برخی از افراد در مورد استفاده از مایکروویو برای گرم کردن یا پختن غذا تردید دارند، اما در بیشتر موارد، مایکروویو یک وسیله ایمن است.
برخلاف تصور رایج، علم نشان داده است که در واقع امواج مایکروویو نه باعث سرطان می شوند و نه ارزش غذایی اکثر مواد غذایی را از بین می برد.
همانطور که گفته شد، فقط برخی از مواد غذایی برای آماده سازی با مایکروویو ساخته نشده اند، و احتمالا باید بدانید که برای سلامتی و ایمنی خود چه چیزهایی را در این دستگاه نپزید.
– گوشت های بدون چربی در مایکروویو خشک می شوند اما گوشت های دارای چربی بالا، مانند بیکن، به دلیل وجود چربی در آنها به خوبی در مایکروویو می پزند.
با این حال، گوشت های بدون چربی مانند گوشت مرغ در مایکروویو خشک می شوند و تقریبا غیر قابل خوردن می شوند.
-اگر غذاهای دریایی را در مایکروویو بپزید، لاستیکی (سفت )می شوند.غذاهای دریایی پخته شده در مایکروویو، بافتی مشابه با بادکنک پیدا می کنند.
– موادی مانند آلومینیوم و نقره در مایکروویو قابل اشتعال هستند.مراقب چیزهایی مانند فویل آلومینیومی، ظروف نقره، رنگ روی ظروف و فنجان ها، و حتی مقداری کاغذ با روکش پلاستیکی (مگر اینکه برچسب ایمن برای مایکروویو زده شده باشد) باشید زیرا قرار دادن هر یک از اینها به طور تصادفی در مایکروویو ممکن است باعث آتش سوزی شود.
– هر چیزی که از لاستیک، پلاستیک یا فوم ساخته شده باشد معمولاً قابل استفاده در مایکروویو نیست. فرایند گرم کردن لاستیک، پلاستیک و فوم استایروفوم میتواند سمومی مانند بیوسفنول (BPA) آزاد کند و در غذا ذوب شود، که چیز خوبی نیست.مگر اینکه به وضوح عنوان “ایمن برای مایکروویو” علامت گذاری شده باشد، شانس خود را آزمایش نکنید.
– مایکروویو بافت نان و پیتزا را خراب می کند.
آیا تا به حال یک تکه پیتزای خنک اما ترد را در مایکروویو گذاشته ایدو فقط یک پوسته داغ و لوله شده را بیرون بیاورید؟ مایکروویو بافت پیتزا، نان – اساساً هر چیزی که بافت خمیری داشته باشد – را از بین می برد.
– باید باز کردن گوشت منجمد در مایکروویو را نیز متوقف کنید.
باز کردن گوشت منجمد در مایکروویو یک مشکل اساسی است، زیرا اگر آن را سریع نپزید، گرما میتواند رشد باکتریها را تسریع کند و منجر به فاسد شدن آن شود.
ایمن ترین راه برای باز کردن گوشت منجمد این است که آن را یک شب در یخچال قرار دهید و یخ زدایی کنید.
– کیسه های کاغذی قهوه ای در مایکروویو قابل اشتعال هستند.علاوه بر این، کیسه های کاغذی می توانند حاوی جوهر و چسب نیز باشند که با حرارت دادن، بخارات سمی آزاد می کنند.
– سرب موجود در سرویس های غذاخوری قدیمی می تواند سمی باشد و وقتی حرارت میبیند، این مواد به غذا نفوذ میکنند، بنابراین بهتر است از ظروف و ظرفهایی استفاده کنید که میدانید ۱۰۰% در مایکروویو ایمن هستند.
– تخم مرغ خام نباید در مایکروویو پخته شود.
دستور العمل های پختن تخم مرغ در لیوان هوشمندانه و خوشمزه هستند.
«قرار دادن تخممرغهای خام در مایکروویو احتمالاً منجر به فاجعه میشود، زیرا دمای بالا ممکن است باعث انفجار آنها شود. طعم تخم مرغ پخته شده در مایکروویو نیز هرگز به پای استفاده از تابه نمی رسد.
– پختن استیک در مایکروویو از لحاظ ایمنی وسلامتی ریسک محسوب میشود، مهم نیست که چگونه استیک را می پزید چون امواج مایکروویو به طور ناهماهنگ گرم می شوند، باکتری های موجود در غذا روی سطح گوشت رشد کرده وغذا را فاسد می کنند. بعلاوه، چالش سریع گرم کردن سطح گوشت می تواند خطر آتش سوزی به همراه داشته باشد.
کنار سلامت و ایمنی، زیبایی استیک واقعاً مهم است وتحت تاثیر نحوه تعامل آن با گرما است. به طور خاص تمام ترکیبات طعم دهنده کلیدی به دلیل این تعامل و مایکروویو نتیجه خوبی به شما نمی دهد.”
-لیوان های مسافرتی در واقع می توانند به مایکروویو شما آسیب بزنند.بخصوص اگر آنها از فولاد ضد زنگ ساخته شده باشند، می توانند به مایکروویوآسیب برسانند.
-قبل از گرم کردن مجدد غذا، غذا را از ظرف خود بیرون بیاورید و داخل بشقاب مخصوص مایکروویو قرار دهید. غذاهای بیرونبر معمولاً در یکی از این دو نوع ظروف بستهبندی میشود: پلاستیکی و کاغذی با دستههای فلزی دستههای فلزی میتوانند باعث آتشسوزی شوند، در حالی که ظروف پلاستیکی ممکن است حاوی BPA باشند که میتواند در هنگام گرم شدن، بخارات سمی را آزاد کند و در غذای شما نفوذ کند.
– هویج خام و سایر سبزیجات، مانند کلم پیچ، می توانند باعث ایجاد جرقه در مایکروویو شوند.
طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، سبزیجات خام به دلیل مواد معدنی موجود در خاکی که در آن رشد کرده اند، می توانند باعث ایجاد جرقه شوند و جرقه طولانی مدت می تواند به فرویا ظرف آسیب برساند.