۸۰ درصد افراد افسرده درمان موفق ندارند
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه در حال حاضر از مجموع آمار افراد افسرده کشور فقط ۲۰ درصد درمان موفق دارند، گفت: ۸۰ درصد آمار ثبت شده یا اصلا درمان نمیشوند و یا درمان ناقص دارند .
دکتر مسعود شریفی، با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۵۰ میلیون نفر در سطح جهان مبتلا به درجاتی از بیماری افسردگی هستند، اظهار کرد: بیشترین علت ناتوانی و اختلال عملکردی افراد افسردگی است.
وی افزود: در بیماری افسردگی نه تنها خود فرد درگیر میشود، بلکه اطرفیان فرد افسرده هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم تحت تأثیر بیماری قرار میگیرند .
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با بیان اینکه سالانه یک میلیون خودکشی موفق به دلیل افسردگی افراد در سطح جهان ثبت میشود، گفت: طبق بررسیهای انجام شده در ایران ۲۴ درصد افرادی که تحت مطالعه قرار گرفتند مبتلا به درجاتی از اختلالات روانی هستند .
این مقام مسئول با اشاره به این که سهم افسردگی در افراد مورد مطاله ۱۲ درصد تعیین شده است، خاطرنشان کرد: میزان درجه افسردگی در افراد مختلف متغیر است .
شریفی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه زنان بیشترین آمار ابتلا به افسردگی را به خود اختصاص میدهند، گفت: شهرنشینان بیشتر از روستاییان افسرده میشوند .
وی فقر را از دیگر عوامل افزایش میزان افسردگی در افراد مختلف دانست و بیان کرد: فقط ۳۵ درصد افرادی که در خود اظهاری افسردگی خود را قبول داشتند مورد درمان قرار گرفتند .
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه در حال حاضر از مجموع آمار افراد افسرده کشور فقط ۲۰ درصد درمان موفق دارند، گفت: ۸۰ درصد آمار ثبت شده یا اصلا درمان نمیشوند و یا درمان ناقص دارند .
شریفی در ادامه بحث سلامت روان را از جمله برنامههای جدی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست و بیان کرد: ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرای برنامههای موثر در این حوزه ضروری است .
وی افزوده شدن کارشناسان سلامت روان و تغذیه به سیستم پیشگیری و سلامت استان در برنامههای تحول سلامت در حوزه بهداشت از جمله اقدامات زیربنایی در بحث سلامت عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۵۹ نفر نیرو در حال فعالیت تخصصی در حوزه خدمات سلامتروان هستند .
این مقام مسئول انگزدایی از اختلالات سلامت روان را از دیگر اقدامات انجام شده در راستای درمان افسردگی در استان دانست و گفت: افزایش آگاهی عمومی در مورد افسردگی بین افراد مختلف جامعه ضروری است .
شریفی تأیید کرد: نقش سبک زندگی در درمان افسردگی باید به عنوان الویت اجرایی در این حوزه بیان شود .
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد در مورد سند ملی غیرواگیر خاطرنشان کرد: افزایش دسترسی بیماران افسرده به خدمات درمانی مناسب، یکی از مهمترین اهداف سند غیر واگیر است .
وی در پایان سخنان خود انجام مشاورههای سلامتروان به منظور شناسایی اختلالات روانی، آموزش مهارت زندگی و فرزندپروری، را از جمله اقدامات انجام شده در استان یزد است .