۵ کاربرد خلاقانهی ماست یونانی در آشپزی
ماست یونانی یک ترکیب سالم است که شامل پروتئین و پروبیوتیک میباشد و به همین دلیل در تمام فروشگاههای مواد غذایی و در اکثر خانهها وجود دارد. ماست یونانی، خوشمزه و خامهای است و شیرینی آن کمتر از ماست معمولی میباشد.
اما چه باور کنید و چه باور نکنید، ماست یونانی بهجز آنکه فقط بهعنوان یک صبحانه یا حتی دسر مصرف شود، کاربردهای دیگری نیز در آشپزی دارد. در این مطلب از راستینه، چند راه خلاقانه برای استفاده از ماست یونانی در دستورالعملهای غذایی بیان میکنیم.
زاتزیکی
زایتزیکی، یک دیپ مدیترانهای یا پخشینهی لذیذ برای ساندویچهاست که از ماست و خیار درست میشود. برای تهیهی یک نسخهی غلیظتر و خامهایتر، این دستورالعمل زاتزیکی استفاده از ماست یونانی را توصیه میکند. روش کار ساده است: دانههای خیار را با قاشق خارج کنید و آنها را نازک برش بزنید. تقریبا نیمساعت قبل از مخلوط کردن دیپ به آنها نمک بزنید تا شیرینی طبیعی خیار بیرون بزند و مقداری از آب اضافه جذب شود. خیارهای برشخورده را با ماست یونانی، سیر، شوید و آب لیمو مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و اجازه دهید چند ساعت قبل از سرو در یخچال بماند تا بهترین طعم و مزه را پیدا کند.
چیکن تیکا ماسالا
چیکن تیکا ماسالا، یک خوراک کلاسیک هندی – بریتانیایی است که اغلب در آن از خامهی سنگین بهعنوان غلیظکننده استفاده میشود. با این حال این دستور چیکن تیکا ماسالا از ماست استفاده میکند و ماست سادهی یونانی، یک انتخاب عالی برای یکنواخت و هماهنگ کردن طعم ادویههاست.
طعمهای زیادی در کنار هم در این غذا بهکار می روند؛ ازجمله زنجبیل، سیر و گشنیز و همچنین ادویههایی مانند پودر چیلی، نمک و فلفل، گرام ماسالا و زردچوبه. این دستور از برخی از این مواد برای درست کردن چاشنی (مایهی مرینید) و از بقیه برای تهیهی سس استفاده میکند.
هنگام جایگزین کردن ماست یونانی بهجای خامه، مهم است که برای جلوگیری از دلمه بستن ماست، کمی آرد به آن اضافه کنید. وقتی این غذا آماده شد، آن را بصورت گرم روی نان یا برنج سرو کنید.
ماکارونی و پنیر سالم
پاستا و پنیر یکی از کلاسیک ترین غذاهای راحت همهی دورانهاست. این دستور پاستا و پنیر بجای خامهی سنگین از ماست یونانی استفاده میکند تا غذایی سبکتر و خوشطعمتر به شما بدهد.
برای این دستور از پاستای گندم کامل و چدار کم چرب با خردل خشک، پورهی سیر و پیاز و کمی فلفل هندی استفاده کنید.
برولهی ماست
این دستور برای برولهی ماست، یکی از سادهترین دستورالعملهاست که فقط با ۲ یا ۳ مادهی تشکیلدهنده درست میشود: ماست، شکر و میوه یا توت که اختیاری است. روش انجام کار نیز همینقدر ساده است.
فقط کافی است توتها را کف یک ظرف کمعمق کوچک بریزید، ماست را روی آن اضافه کنید و سپس شکر بپاشید. برای بروله، شکر روی آن را بسوزانید یا از یک برویلر استفاده کنید تا به یک پوستهی طلایی – قهوهای ترد تبدیل شود. اگر دوست دارید، میتوانید مقداری دیگر توت نیز روی آن بریزید.
تخممرغ شکمپُر سالم
تخممرغهای شکمپر، یک غذای ایدهآل برای پیکنیک یا مهمانی هستند اما آنها معمولا با مایونز درست میشوند که سنگین و چرب است. این دستور برای تخممرغ شکمپر سالمتر بهجای مایونز از ماست یونانی استفاده میکند.
بعد از آنکه تخممرغها را کاملا پختید، آنها را پوست بکنید و ببُرید. زردهی آنها را بیرون بیاورید و با خردل، نمک، فلفل و ماست یونانی پوره کنید. این مخلوط را در گودی وسط سفیده های تخممرغ بریزید و با پاپریکا تزئین کنید.