۱۲۰ سال بعد از ورود سینما به ایران؛ حالا ورود یک بانوی ایرانی به شوراهای نظارتی سینما+عکس و رزومه این بانوی صریحاللهجه
تريتانيوز/بهناز عباسی: برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی یک بانوی ایرانی عضو شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی شد.
به گزارش تریتانیوز، وظيفه شورای پروانه نمایش چیست؟ اینکه فیلمهای سینمایی تولیدشده را بررسی کرده و مجوز اکران آنها را صادر کند.
در همه سالهایی که نظارت و ممیزی در سینمای ایران داشتهایم اینکه یک بانوی ایرانی بتواند وارد شوراهای ممیزی شود بی سابقه است.
محمد خزاعی رئیس سینمای دولت سیزدهم که سابقه تهیهکنندگی در سینمای ایران دارد و پیه نظارت به تن فیلمهای خودش هم خورده حالا با انتصاب سهیلا صادقی استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان عضو شورای پروانه نمایش، شرایطی تازه را برای شورا رقم زده.
تجمیع سلایق و نگاهها در شورای پروانه نمایش باعث خروجیهای متفاوت در سینما خواهد شد ولی اینکه سهیلا صادقی چقدر بتواند در تصمیمات شورا موثر باشد و چقدر قدرت تحلیل و چانه زنی دارد تا مشکلات ممیزی زنانه برخی آثار را حل کند، مشخص نیست.
آنچه معلوم است اینکه با توجه به وضعیت سینمای موسوم به اجتماعی و خروجیهای بعضا کدر برخی رسانههای تندرو از آثار زنانه، مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان سینمایی تصمیم گرفتند تا با حضور یک بانوی ایرانی در ترکیب شورای تصمیم گیری و نظارت بر نمایش سینمای اجتماعی را از بن بست تاخت و تاز افراطیون ولو در حد یک تنفس رهایی دهند.
در شورای نمایش هم از این پس پای یک زن در میان است!!
سهیلا صادقی فسایی استاد دانشکده جامعه شناسی دانشگاه تهران، همان بانویی است که دو سال قبل در سخنان خود در دیدار با رهبری، به موضوع مهم «عدم شایسته سالاری» و نقش پررنگ «باندبازیهای سیاسی» در عزل و نصب اساتید و اعضای هیاتهای علمی دانشگاهها پرداخت. سهیلا صادقی به رواج نوعی پوپولیسم و تعلقات باندی-جناحی در ارتقای علمی افراد در سیستم وزارت علوم و جامعه دانشگاهی اشاره کرد که در آینده نه چندان دور، بحران صلاحیت علمی را در دانشگاهها به دنبال خواهد داشت. سخنان تند این بانوی آکادمیک به شدت مورد توجه قرار گرفت.
امیدواریم سهیلا صادقی در شورای پروانه نمایش نیز بیتعارف مدافع سینمای ایران باشد و آن قدر عملکرد محسوسی داشته باشد تا در آینده شاهد حضور بانوان بیشتری در شوراهای ممیزی آثار باشیم.