چگونه می توان بر حس حسادت در رابطه غلبه کرد؟
داشتن حس حسادت یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در روابط زن و مرد وجود دارد.
چگونه می توان بر حس حسادت در رابطه غلبه کرد؟
این حس می تواند دیدگاه شما به موقعیت ها و افراد مختلف را کاملا تغییر دهد و در مواردی که میزان آن بالاست می تواند موجب اضطراب، هراس، خشم و واکنش های جسمانی همچون لرزیدنِ غیر قابل کنترل و حالت تهوع شود.
حس حسادت می تواند منجر به حس عدم امنیت در افراد شود و موجب شود که به شیوه ای نامناسب رفتار کنند. به طور مثال، برخی افراد گزارش می دهند که به گونه ای وسواسی تلفن، ایمیل و صفحه های مجازی طرف مقابل خود را چک می کنند. نکته ای که در اینجا قابل توجه است این است که حسادت حسی شایع است که افراد در سطوح مختلف آن را دارند،
اما این حس را می توان مدیریت کرد و کاهش داد. در زیر نکاتی برای کاهش حسادت برای افرادی که در رابطه اند، ارائه شده است:
بررسی کنید که چه چیزی در شما حس حسادت ایجاد می کند. به طور مثال زمانی که طرف مقابلتان با دوستانی وقت می گذراند که شما آن ها را نمی شناسید، ممکن است حس نادیده شدن به شما دست دهد و یا به اینکه این افراد چه کسانی هستند مشکوک شوید.حتما با همسر خود در این مورد صحبت کنید، مواردی که این حس را در شما به وجود می آورند با او در میان بگذارید و به او در این مورد آگاهی بدهید.
از همسر خود بخواهید که جایگاه شما در زندگی اش را برایتان مشخص کند و شما را از اینکه فرد خاص زندگی اش هستید مطمئن سازد. اگر خانم ها بدانند که جایگاه خاصی در قلب و زندگی همسرشان دارند کمتر گرفتار چنین حسی می شوند.
هرگز سعی نکنید افرادی که باعث ایجاد حس حسادت در شما می شوند را نزد همسرتان حقیر کنید.
حسی که در شما وجود دارد را به شیوه ای درست نشان دهید. این حس را به صورت خشم نشان ندهید و یا در خود فرو نروید و افسرده نشوید.
شرایط را بپذیرید و با آن روبرو شوید. سعی نکنید که با حس حسادت بجنگید. این حس را بپذیرید و به آن بپردازید. این کار خیلی بهتر از جنگیدن با این حس است چون موجب می شود دیرتر رهایش کنید.
نوع تفکر خود در مورد حسادت را مدیریت کنید.برای مدیریت این حس استفاده از روش تصویرسازی ذهنی بسیار موثر می باشد. در ذهن خودحس حسادت را همچون ابر تصور کنید، همزمان با نفس کشیدن این ابر را به درون قلب خود، سپس به قفسه ی سینه و پس از آن به سمت شکم هدایت کنید.
سپس آن را به سمت بازوان خود بکشید، همگام با نفس هایتان آن را به سمت دست ها هدایت کنید و سپس این ابر را از طریق دستانتان به بیرون بکشید طوری که انگار دارید آن را از بدنتان خارج می کنید و دور می اندازید.بر موقعیت کنترل داشته باشید. حال که احساس حسادت را رها کردید راحت تر می توانید بر موقعیت کنترل داشته باشید.
آرام باشید، بر تنفس خود تمرکز کنید و به این مساله فکر کنید که چگونه مواردی که در شما حس حسادت ایجاد می کنند را کنترل کنید.
این کار، زمانی که به وارسی گوشی طرف مقابل خود می پردازید به شما کمک می کند که عواقب کارهایتان را مد نظر قرار دهید و شما را متوجه ی این مساله می سازد که شاید این کار بهترین کار ممکن برای مدیریت حس حسادت نیست چرا که وارسی گوشی طرف مقابل در نهایت موجب بی اعتمادی در رابطه ی شما می شود.
مهم ترین نکته ای که در این مورد وجود دارد این است که به دنبال رشد شخصی خود باشید. افرادی که به لحاظ شخصی خود را با کفایت و شایسته می پندارند و افرادی که عزت نفس بالایی دارند، به دلیل حس ارزشمندی ای که در مورد خود دارند، کمتر گرفتار چنین حس هایی می شوند چون خود را لایق عشق و وفاداری همسر می دانند.