چطور پرده گوش پاره می شود؟
عوارضی که گاهی اوقات در اثر پارگی پرده گوش ممکن است رخ دهد از دست دادن قدرت شنوایی و ایجاد عفونت در گوش میانی می باشد. روش هایی جهت بهبود یافتن پرده گوش پاره شده وجود دارد البته در صورتی که خود به خود ترمیم نشده و شما شنوایی خود را از دست داده بودید. باید درمان جراجی را پیگیری نمود.
پرده گوش چیست و چگونه ما می شنویم؟
پرده گوش پرده صماخ نامیده می شود یک پوسته نازک در ساختار گوش می باشد بین گوش خارجی و میانی نهفته است.
گوش کلا به سه بخش بیرونی , میانی و داخلی تقسیم می شود امواج صوتی وارد گوش خارجی شده و به پرده گوش ضربه می زنند و موجب ارتعاش ان می شوند.
پشت پرده گوش ۳ استخوان کوچک وجود دارد که عبور و مرور ارتعاشات بر روی اسخوان های بخش میانی تاثیر می گذارد استخوان ها پس از ارتعاش امواج را به حلزون گوش داخلی انتقال می دهند که در انجا ارتعاشات به سیگنال هایی تبدیل شده که توسط یک سری فرستنده ها به مغز رفته و سبب مس شوند ما بشنویم.
گوش میانی در پشت پرده گوش به طور طبیعی با هوا پر شده است و با پرده گوش در تماس است و در پشت بینی شیپور استاش قرار دارد و این اجازه را می دهد که هوا در داخل و خارج از گوش میانی در جریان باشد.
پرده گوش پاره شده چیست و چه عواملی سبب ان می شوند؟
پارگی در پرده گوش می تواند انتشار یابد و زیاد شود و شنوایی را تحت تاثیر قرار دهد میزان از دست دادن شنوایی گوش متفاوت می باشد.برای مثال ایجاد یک سوراخ ریز می تواند موجب از دست رفتن کم شنوایی شود.سوراخ هر چه بزرگتر شود می تواند تاثیراتی بیشتری داشته باشد همچنین اگر علاوه بر ان سه استخوان کوچک متصل به پرده گوش هم اسیب ببیند سبب از دست دادن شنوایی شدیدتر می شود.
همچنین با یک سوراخ در پرده شما در معرض یک خطر بزرگ عفونت گوش داخلی قرار می گیرید زیرا پرده صماخ به عنوان یک محافظ در برابر باکتری ها و میکروبهایی که به گوش میانی وارد می شوند عمل می کند .
چه چیز سبب پاره شدن پرده گوش می شود؟
عوامل شامل:
*عفونت گوش میانی می تواند سبب اسیب رساندن به پرده گوش شود که این وضعیت سبب می شود که ترشحات گوش به صورت چرک از گوش میانی خارج شود .
*اسیب مستقیم به گوش(به عنوان مثال برخورد جسم سخت با گوش)
*سروصدای بلند و ناگهانی به عنوان مثال ایجاد یک انفجار بزرگ در نزدیکی شما که در کل امواج ناگهانی سبب سوراخ شدن پرده گوش شما می شود که اغلب شدیترین نوع اسیب می تواند سبب کاهش شنوایی و وزوز گوش(زنگ زدن در گوش ) می شود.
*همچنین پارگی پرده گوش می تواند زمانی رخ دهد که به طور ناگهانی فشار تغییر کند که این اختلاف شدید هوا درخارج از گوش و گوش میانی می تواند سبب پارگی پرده گوش شود.برای مثال هنگام سفر با هواپیما که ایجاد درد در هنگام فرود هواپیما و در طی تغییر ارتفاع بسیار شایع می باشد.با این حال به ندرت پارگی پرده گوش خطرناک می باشد.
*وارد کردن اشیا به داخل گوش (مانند گوش پاک کن)که گاهی می تواند به پرده گوش اسیب برساند.
*گرامت ها یک سری لوله های کوچک هستند که در پرده گوش تعبیه شده اند که توسط چسبی که دارند سبب می شود تمامی ترشحات مخاطی که در گوش میانی به دام افتاده است از گوش خارج شود.هنگامی که یکی از این لوله های کوچک از گوش بیرون می افتد یک سوراخ در پرده گوش ایجاد می شود که به زودی بهبود می یابد.
چگونه پرده گوشی که سوراخ می شود تشخیص داده می شود؟
پزشک به راحتی با نگاه کردن به داخل گوش می تواند پارگی پرده گوش را با دستگاه نورانی مخصوصی به نام اتوسکوپ تشخیص دهد با این حال گاهی مشاهده عفونت ,التهاب ودر پرده گوش دشوار می باشد.
راه درمان پرده گوش چه می باشد؟
در اکثر موارد به درمان نیازی نمی باشد:
سوراخ پرده گوش معمولا بعد از ۶ الی ۸ هفته بهبود می یابد ان یک ساختار پوست مانند می باشد که مانند پوست بعد از یک مدتی ترمیم می شود در بعضی موارد پزشک در اثر مشاهده عفونت در گوش میانی انتی بیوتیک تجویز می کند تا به طور کامل بهبود یابد.
در اکثر موارد بهتر می باشد که از وارد شدن اب به درون گوش جلوگیری کنید و همچنین گاهی پزشک شما می گوید از گوش پاک کن پنبه ای یا موارد مشابه استفاده نکنید تا اسیبی به گوش شما نرسد.و بممکن است حتی در بعضی موارد پزشک توصیه کند شنا هم نکنید تا کاملا پرده گوش بهبود یابد.
درمان پزشکی:
گاهی اوقات پرده گوشی که اسیب دیده عفونت می کند که نیاز به انتی بیوتیک دارد گاهی قطره گوش می تواند صدمات بالقوه ای به گوش بزند که نباید ریسک کنید بگذارید پزشک خود نوع ان را تعیین کند و ان را برای شما تجویز کند یا به شما داروهایی می دهد که به صورت خوراکی مصرف می شود.
گاهی اوقات عمل جراحی توصیه می شود:
این یک گزینه ای جهت درمان پارگی گوش می باشد که تکنیک های مختلف دیگری جهت درمان پارگی گوش نیز وجود دارد مانند قرار دادن یک سری مواد شیمیایی در بخش پاره شده پرده گوش تا بهبود یابد و همچنین استفاده ازعمل جراحی به نام تیمپانوپلاستی می باشد که معمولا موجب رفع سوراخ و بهبود شنوایی می شود.
با این حال بسیاری از افرادی که مبتلا به پارگی پرده گوش هستند نیازی به درمان ندارند بسیاری از مردم دچار پارگی گوش و ایجاد سوراخ در گوش می شوند که هیچ گونه علائمی نداشته و زود بهبود می یابد.درمان معمولا در مواردی توصیه می شود که منجر به کاهش یا از بین رفتن قدرت شنوایی شده باشد.همچنین در شناگران در صورتی که سوراخی در گوش موجود باشد و ترمیم شده باشد ممکن است در اثر برخورد اب با پرده گوش در بخش میانی سبب عفونت شود.
اگردر گوش شما سوراخی پدید اید که به صورت خود به خود ترمیم نشود باید به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و او به شما توصیه می کند قبل از مراجعه و درمان خود جوانب مثبت و منفی درمان را بسنجید.