چطور والدین می توانند ناخواسته به فرزندان شان آسیب بزنند؟
به گزارش تریتا نیوز، الهه نقوی ، از آنجا که تصادفات در صدر علل مرگ و میر کودکان قرار دارد،بنابراین هیچ جای تعجبی ندارد که مراکز سلامت و بهداشت سعی دارند تا به والدین آموزشهایی برای حفظ امنیت فرزندان شان می دهند مثلا نشاندن بچه ها در صندلی ماشین، و تشویق کودکان به استفاده از کلاه ایمنی برخی از این تلاشها است. با این وجود بسیاری از والدین از خطرات احتمالی که فرزندان شان را تهدید می کنند از جمله غرق شدن، تصادف با ماشین و یا آتش سوزی منازل بی اطلاع هستند. بنابراین یادآوری و تذکر خطرات احتمالی می تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد.
پله برقی
بیشتر والدین بدون توجه اجازه می دهند فرزندان شان به تنهایی از پله های برقی استفاده کنند. متاسفانه، گزارش شده که در سال ۲۰۰۷ حدود ۱۱۰۰۰ نفر به خاطر پله برقی آسیب دیده اند، اکثر از روی آن افتاده اند. به علاوه، حداقل ۷۷ گزارش درمورد گیر کردن دست، پا یا کفش لای پله های برقی از سال ۲۰۰۶ گزارش شده است.
کودک شما با این وجود می تواند از پله برقی استفاده کند اما به شرطی که نکات ایمنی را به او آموزش دهید:
- قبل از سوار شدن به پله برقی بندهای کفشش را ببندد.
- به کودکتان بگویید که در وسط پله بایستد، رو به جلو و دستش را به نرده ی پله برقی بگیرد و در آخر پله برقی پایش را بلند کند.
- به فرزندتان بگویید به هیچ وجه روی پله ها ننشیند یا بازی نکند- بگویید پله برای بازی نیست.
شاید مهمتر از همه این باشد که باید به کودکتان بگویید که پله برقی دکمه ی خاموشی اضطرای دارد که چنانچه کسی روی آن گیر کرد حتما آن را خاموش کند.
سبد خرید چرخ دار
سبدهای خرید هم خطرهای پنهان هستند، آسیب های این سبدهای خرید در سالهای اخیر بسیار متداول شده است. امروزه در بسیاری از فروشگاه های بزرگ عکسهای آسیب های ناشی از سبدهای خرید را برای هشدار چسبانده اند. با این وجود اگر برای خرید به خواربار فروشی های بزرگ یا سوپرمارکت می روید، به احتمال زیاد بچه هایی را می بینید که یا سوار سبدهای خرید هستند یا آنها را می رانند، احتمال افتادن و آسیب دیدگی وجود دارد. در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ بیش از ۱۰۷۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در امریکا بوسیله سبدهای خرید آسیب دیده اند.
تلویزیون و مبلمان
کودکان کوچک بالا رفتن را دوست دارند. متاسفانه، زمانی که از وسایلی مثل مبلمان، میز یا کانتر آشپزخانه بالا می روند احتمال افتادن آنها بسیار زیاد است. به علاوه خطر افتادن وسایل سنگین مبلمان روی آنها و آسیب دیدن آنها بسیار زیاد است، خصوصا تلویزیون های بزرگ. برای اجتناب از این آسیب ها، بهتر است محیط خانه را ایمن کنید وسایل سنگین را در جایی محکم کنید ، به دیوار تکیه دهید یا حتی با چفت و بند به دیوار ببندید. حتی در صورت لزوم تلویزیون ها را روی میزها یا دیوار نصب و محکم کنید. ایمنی فرزندتان را اولویت قرار دهید .
خانه های بازی
افتادن از روی تاب و سرسره و آسیب دیدن در خانه های بازی و محل های بازی کودکان بسیار شابع و متداول است. با وجودی که وسایل بازی و خانه های بازی برای کودکان خیلی جذاب و مفرح است، اما کودکان باید به خوبی کنترل و نظارت شوند خصوصا باید بچه های هم سن و هم وزن با هم بازی کنند تا آسیب به هم نزنند. با وجودی که معمولا زمین مکانهای بازی ایمن است ولی با این وجود به محض آسیب دیدن فرزندتان را سریعا از آنجا ببرید و به اولین مرکز اورژانس مراجعه کنید.
آیا والدین هم می توانند ناخواسته به فرزندان شان آسیب بزنند؟
والدین معمولا دنبال ایمنی فرزندان شان هستند اما متاسفانه خیلی زود دست از این کار بر می دارند چون فکر می کنند فرزندشان بزرگتر از آن است که آسیب ببیند. برای مثال، آنها ممکن نیست فرزند ۳ یا ۴ ساله شان را بدون صندلی ماشین در ماشین بنشانند اما همین والدین ممکن است در پنج احساس کنند که فرزندشان دیگر نیازی به صندلی ماشین ندارد. یا حتی اجازه دهند که فرزند هشت ساله شان در صندلی جلو ماشین بنشینند یا بدون کلاه ایمنی دوچرخه سواری کنند.
فرزندان تان را ایمن نگه دارید:
- خانه تان را تا زمانی که فرزندتان متوجه خطرات احتمالی که شما سعی دارید در برابر آنها از او مراقبت کنید درک کند ایمن نگه دارید.به این معنی که قفلها، دراورها، کابینت ها، درها و پله ها را ایمن کنید و روی پریزهای برق را بپوشانید.
- از میزهای شیشه ای پرهیز کنید، چون ممکن است فرزندتان از آن بالا برود و بیفتد و شیشه ی آن بشکند و فرزندتان آسیب ببیند.
- سعی کنید حتی در سفر و در مسافرخانه ها و هتل ها هم اول از همه امنیت را برای فرزندتان فراهم کنید.
- حتما فرزندتان را در صندلی ماشین بنشانید و کمربند را محکم کنید.
- فرزندتان تا سن ۱۳ سالگی باید در صندلی عقب ماشین بنشیند.
- اگر شما استخر دارید، حتما برای ورودی آن در و حفاظ بگذاریم.
- حتی اگر فرزندتان شنا کردن بلد است بدون نظارت او را در استخر رها نکنید.
- حتما فرزندتان را تشویق و مجبور کنید که برای دوچرخه سواری، اسکوتر و اسکوتر برقی از کلاه ایمنی استفاده کند.
- تا زمانی که فرزندتان آمادگیش را داشته باشد تنها در خانه نگذارید.
- حتما برای فرزندتان در خصوص آتش و خطراتش و آسیبهای ناشی از آتش سوزی صحبت کنید و حتی در صورت لزوم فرزندتان را به مانورهای آتش سوزی ببرید تا از نزدیک ببیند و تجربه کند.
آیا فرزندتان به اندازه کافی امنیت دارد؟
شما که انتظار ندارید فرزندتان توی حباب بزرگ شود یا مدام کلاه ایمنی سرش باشد و این طرف و آن طرف برود، اما اگر فرصتی را فراهم کنید یا غفلت کنید ممکن آسیب دیدن فرزندتان به شدت وجود دارد. به علاوه بر برداشتن گامهای ایمن در استفاده از صندلی ماشین، کنترل گر دود، ایمن کردن خانه باز هم باید نکات ایمن دیگری را هم برای حفظ فرزندتان از آسیبهای ممکن در نظر بگیرید:
- تا زمانی که فرزندتان شش ساله شود حتما نرده های تختش را بالا بکشید.
- ابزارهای موسیقی مانند گیتار می تواند برای کودکان آسیب زا باشد خصوصا اگر سیمهای آن با فشار کنده شود می تواند به چشم یا صورت کودک خورده و آسیب بزند.
- اسباب بازی های شکستنی و حتی شکسته شده هم می تواند آسیب زا باشد.
- اسباب بازی هایی که مناسب سن کودک نیستند یا قطعات کوچک دارند می تواند برای کودکان کوچک خطر خفگی را به همراه داشته باشد.
- حتی وسایل ورزشی درون خانه مانند تردمیل و دوچرخه هم می تواند خطرناک باشد.
- هرگز فرزندتان را در ماشین تنها نگذارید، در هر سن و سالی که باشد آسیب زا است. خصوصا در فصل گرما، گرمای بیش از حد ماشین ممکن است باعث مرگ کودک شود.
- حتما برای پله ها، پنجره ها و بالکن ها نرده بگذارید و نکات ایمنی را رعایت کنید، چون کودکان بسیاری از این نواحی خانه آسیب دیده اند.