پاک سازی کبد به نحو موثری باعث دفع سموم می شود
تریتا نیوز -امروزه ما با سموم زیادی چه بصورت آلودگیهای محیطی و یا به شکل آلودگی های غذایی مواجه هستیم.برای حفظ سلامتی نیازمند کارکرد طبیعی کبد هستیم و باید توجه زیادی به این عضو مهم که وظیفه سمزدایی از بدن مارا بعهده دارد باشیم. موارد رایج زیر باعث صدمه دیدن سلولهای کبدی می شوند:
– سطح پایین پتاسیم خون
– مصرف خودسرانه و بی رویه دارو
– درمعرض قرار داشتن روزمره با آلودگیهای شیمیایی
– چاقی و مصرف زیاد چربیهای ترانس
– تاتو و پرسینگ
– مصرف مداوم استامینوفن
– عفونتهای ویروسی
– بیماریهای خود ایمنی
– مصرف بی رویه الکل
علایم عدم کارکرد مناسب کبد
اگر شما اخیرا بسیاری از علایم زیر را مشاهده کرده اید، بخصوص اگر یک یا دو مورد از موارد بالا نیز در شما صدق می کند، حتما باید برای اطلاع از سلامت کبد خود، پیگیریهای لازم را انجام دهید. این موارد عبارتند از:
– نفخ و گاز
– ریفلاکس و احساس سوزش معده
– یبوست
– عدم موفقیت در کاهش وزن( البته با رعایت رژیم کاهش وزن)
– فشارخون بالا
– افسردگی، اضطراب
– ادرار تیره
– Rosacea
– خستگی مزمن
– عرق کردن زیاد
– کبودی بدون دلیل
– بی اشتهایی
خوشبختانه شما می توانید عملکرد کبد خود را با بکاربردن راههایی برای پاکسازی آن در طی چند هفته بهبود دهید. ما در اینجا روش پاکسازی۵ مرحله ای را بیان نموده ایم که بسیار کاربردی و اسان است.
۱- غذاهای سمی را از رژیم خود حفظ کنید:
اگر شما هرروزعادت به مصرف مواد غذایی فراوری شده دارید، عملا کبدخود را در معرض سموم قرار می دهید. تمام روغنهای هیدروژنه (اغلب در محصولات قنادی و غذاهای آماده بوفور بکاررفته اند) و قندهای افزودنی ( در انواع محصولات غذایی وجود دارند) از جمله این مواد هستند. روغنهای هیدروژنه همان چربیهای ترانس هستند که باعث تضعیف سیستم ایمنی و بروز التهاب در بدن می شوند.مشخص شده که ریسک بسیار یاز بیماریهای مزمن نظیر کبد چرب را تا ۲۵ درصد افزایش می دهند.
نیتریت و نیترات موجود در غذاهای آماده، انواع فست فودها و محصولات فراوری شده همگی با عث تجمع مواد سمی در کبد می شوند.این ترکیبات جهت افزایش مدت زمان ماندگاری، کنترل باکتریها و تثبیت رنگ به غذاها اضافه می شوند.سعی کنید مصرف مواد غذایی بسته بندی شده و آماده مصرف را کاهش داده و میوه و تنقلات سالم را جایگزین آن نمایید.
۲-آبمیوه تازه بیشتر میل کنید
شاید مصرف میوه بدلیل حجم آن بمیزان زیاد در دوره سم زدایی کار آسانی نباشد ولی می توانید با مصرف ابمیوه تازه ، براحتی میزان مورد نیاز میوه روزانه خود را دریافت نموده و بدن خود را پاکسازی نمایید.البته لازم بذکر است که فایده میوه کامل بدلیل دارابودن فیبر بسیار بیشتر از اب میوه است ولی همانطور که گفتیم فقط بدلیل اطمینان از دریافت سروینگ میوه مورد نیاز بمیزان کافی، در زمان پاکسازی این توصیه را بهتر است بکار بندید. همچنین سبزیجاتی نظیر کاهو، کلم، گل کلم، کلم بروکسل ، هویج و خیار و چغندر و انواع سبیزیجات را برای پاکسازی بیشتر کبد بصورت اسموتی تهیه نموده و از فیبر آنها نیز بهره مند شوید.
مصرف مداوم این سبزیجات باعث تنظیم PH بدن و کاهش اسیدیته بدن می شود. همانطور که می دانیدافزایش اسیدیته بدن با التهاب همراه است. بتاکاروتن موجود در سبزیجات در کبد تبدیل به ویتامین Aشده و به دفع بهتر مواد سمی از بدن کمک نموده و مانع تجمع چربی در کبد می شود. فیبر نیز باکمک به عمل هضم باعث تسریع در دفع سموم از بدن می شود.
۳- از منابع غذایی پتاسیم غافل نشوید
آیا از دریافت مقدارکافی پتاسیم در رژیم روزانه خود مطمئن هستید؟ پتاسیم باعث تنظیم فشارخون و کاهش کلسترول خون شما شده و به حفظ سلامت کبد و سیستم قلبی عروقی کمک زیادی می کند.بجای خوردن مکمل سعی کنید رژیم خود را با پتاسیم غنی کنید. غذاهای زیر غنی از پتاسیم هستند:
سیب زمینی شیرین:
غنی ترین منبع پتاسیم غذایی است.یک سیب زمینی شیرین متوسط علاوه برمقادیر مناسبی فیبر و بتاکاروتن، حاوی ۷۰۰ میلی گرم پتاسیم است بدین صورت با خوردن دوعدد سیب زمینی تقریبا یک سوم نیاز روزانه به این عنصر تامین می شود.یک عدد سیب زمینی متوسط حدود ۱۳۰ کالری داشته و منبع غنی منیزیم و آهن و ویتامین B6، C و D می باشد.باوجود اینکه حاوی قند می باشد ولی این قند بتدریج در خون رهاشده و مانع افزایش سریع قندخون و عوارض ناشی از آن می شود.
فراورده های گوجه فرنگی
افنجان گوجه فرنگی حاوی ۴۰۰ میلی گرم پتاسیم است درحالیکه همین یک فنجان کنسانتره آن دوبرابر پتاسیم دارد. توصیه می شود پوره و یا سس گوجه فرنگی و رب آن را بطور طبیعی خوتان تهیه نموده و بصورت تازه میل نمایید. برای تهیه سس خانگی، گوجه را درآون دردمای ۱۸۰ بمدت ۳۰ دقیقه قرار داده تا پوست آنها براحتی کنده شود سپس در مخلوط کن بصورت پوره درآورده و مخلوط آماده را روی شعله مناسب قرار دهید تا به غلظت دلخواهتان برسد.
اسفناج و برگ چغندر
هرفنجان برگ چغندر حاوی ۱۳۰۰ میلی گرم و یک فنجان اسفناج حاوی ۸۵۰ میلی گرم پتاسیم می باشد.برگ چغندرپاک کننده صفرا بوده و جریان صفرا را بهبود می بخشد.براحتی در انواع سالاد، سوپ و اسموتی های سبز می توان از آنها استفاده نمود.
انواع لوبیا
لوبیا چشم بلبلی، لوبیا سفید و لوبیا قرمز غنی از پتاسیم، پروتئین و فیبر هستند.می توانید براحتی از انواع لوبیا برای تهیه هوموس استفاده کنید و آن را با ساقه های کرفس و یا هویج میل نمایید.
موز
یک عدد موز متوسط حدود ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد یعنی ۱۰ درصد نیاز روزانه شما به پتاسیم را تامین می کند.یکی از مهم ترین خواص موز این است که باعث دفع سموم و فلزات سنگین از بدن شده ومصرف مرتب آن در رژیم دوره پاکسازی توصیه می شود.
البته افرادی که مشکل کلیوی دارند باید در خوردن موز احتیاط را رعایت کنند.
۴- بعضی مواد گیاهی را بیشتر مصرف کنید
گیاه خارمریم، بعنوان بهترین گیاه پاک کننده شناخته می شود.این گیاه باعث دفع فلزات سنگین، دارو، سموم محیطی و الکل از کبد می شود.بعلاوه باعث کاهش اثرات منفی رادیوگرافی برکبد می شود. ماده طبیعی”سیلیمارین” موجود درآن باعث استحکام دیواره سلولهای کبدی و افزایش قابلیت بازسازی آنها می شود.
زردچوبه نیز گیاه ضددرد و ضدافسردگی بوده و باعث تنظیم قندخون می شود ضمن اینکه به سلامت کبد و متابولیسم طبیعی آن کمک می کند.ریشه DADELIONیک مدر طبیعی بشمار می رود که به بکد در دفع سریعتر مواد سمی کمک می کند.ضمن اینکه باعث تقویت سیستم ایمنی شده و به سیستم هضمی نیز کمک می کند.