واکسیناسیون علیه بیماری زگیل تناسلی کاملا موثر است

به گزارش تریتا نیوز به نقل از آفتاب یزد- -طی سالهای اخیر با کم شدن نرخ ازدواج، سلامت جامعه از یکسو به خطر افتاده و در کنار آن تا حدودی بیبند وباریها موجب شده که برخی از بیماریهای مقاربتی را بیشتر مشاهده کنیم. یکی از مهمترین بیماریهای مقاربتی که به تهدید سلامت افراد جامعه بویژه زنان و مادران تبدیل شده است بیماری ویروسی زگیل تناسلی نام دارد این ویروس پاپیلومای انسانی نام دارد و حدود یکصد نوع و تیپ مختلف دارد و برخی از آنها به شکل زگیل در ناحیه تناسلی ظاهر میشوند که میتواند کیفیت زندگی را کاهش داده و مشکلات بسیاری را برای فرد به همراه داشته باشد. لذا با توجه به اهمیت موضوع آفتاب یزد در اینباره با دکتر مریم کاشانیان، جراح متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ پره ناتولوژی، دکتر مریم میرپور، متخصص زنان و زایمان و دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران و دکتر سودابه کاظمی، جراح متخصص زنان و زایمان و دکتر مهدیس محمدیان امیری و فوق تخصص آنکولوژی زنان گفتگو کرده است.
دکتر کاشانیان در اینباره میگوید: بیماری زگیل تناسلی از قدیم وجود داشته ولی طی سالهای اخیر بسیار شایع شده است. نبود آموزشهای لازم و ضروری، داشتن تماسهای جنسی محافظت نشده، تماسهای جنسی فارغ از چارچوب خانواده و ناایمن افزایش یافته و نکات محافظتی لازم آموزش داده نمیشود و متاسفانه همین علل موجب افزایش شدید بروز بیماری مقاربتی «زگیل تناسلی» در جامعه شده که بسیار نگرانکننده است.
وی اظهار کرد: واکسیناسیون علیه ویروس زگیل تناسلی یا «اچ. پی. وی» یک ضرورت مهم و کمک رسان جهت جلوگیری از ابتلا افراد به ویژه جوانان جامعه به این بیماری است لذا باید آموزشهای لازم در کنار واکسیناسیون برای افراد جامعه برقرار شود. واکسن باید در اختیار مردم قرار بگیرد تا بتوان از عوارض بعدی این بیماری
جلوگیری کرد.
این جراح متخصص زنان و زایمان مطرح کرد: زگیل به تنهایی نگرانی ما نیست و با وجود اینکه زگیل با چشم قابل رویت است و همه از ظاهر آن میترسند ولی نگرانی ما بیشتر مربوط به انواع خاصی از ویروس است که میتواند موجب بروز سرطان در نواحی تناسلی بدن انسان شود لذا آموزشها باید به شکلی باشد که همه بدانند واکسیناسیون علیه بیماری زگیل تناسلی در اصل ابزاری برای جلوگیری از ابتلا به سرطان نواحی تناسلی زنان و مردان است.
وی توضیح داد: تیپ خاصی از ویروسهای زگیل تناسلی به عنوان عوامل ویروسی پرخطر میتواند نقش مهمی در بروز سرطان گردن رحم، سرطان ناحیه خارجی دستگاه تناسلی و مجرای تناسلی زنان داشته باشند. سن تزریق واکسن زگیل تناسلی خیلی مهم است.
دکتر کاشانیان تشریح کرد: بهترین سن تزریق واکسن زگیل تناسلی چه برای دختر و چه پسر در کشور، حدود یازده و دوازده سالگی است. البته اثربخشی حداکثری واکسن تا سن بیست و شش سالگی وجود خواهد داشت؛ اگر چه واکسن زگیل تناسلی بعد از این سنین نیز تاثیر ایمنیزایی خود را ایجاد خواهد کرد ولی بهترین بازه زمانی در همین محدوده سنی است و بیشترین واکنش ایمنیزایی بدن علیه ویروس (اچ پی وی) در این محدوده سنی قرار دارد. نکته اینکه یکی از علل اجرای برنامههای واکسیناسیون انسان در اوایل زندگی و تولد، همین عامل حداکثر ایمنیزایی و ایجاد مصونیت بالا است.
این جراح متخصص زنان و زایمان ادامه داد: هرچه زودتر بتوانیم واکسن زگیل تناسلی تزریق کنیم بهتر است ولی تا سن چهل و پنج سالگی نیز توصیه شده است. اگر فرد زیر سن پانزده سال باشد باید دو مرحله یا اصطلاحا دو دوز واکسن دریافت کند؛ استفاده از واکسن دو ظرفیتی ابتدا در کشورهای اسکاندیناوی آغاز شد ولی خوشبختانه مدتهاست که در ایران نمونه آن را با نام واکسن «پاپیلوگارد» در اختیار هموطنان قرار دارد که توسط یک شرکت دانش بنیان تولید شده است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که ویروسهای نوع (تیپ) شانزده و هجده، مهمترین عوامل بروز ضایعات پیش سرطانی است، طبق بررسیهای علمی انجام شده واکسن پاپیلوگارد با قابلیت ایجاد مصونیت افراد در برابر این دو تیپ ویروس میتواند از بروز ضایعات سرطانی که مد نظر است پیشگیری کند.
دکتر کاشانیان تصریح کرد: اهمیت واکسن پاپیلوگارد دو ظرفیتی که میتواند دو عامل ویروسی خطرناک را پوشش دهد بالاست. نوع چهار ظرفیتی و نوع نه ظرفیتی واکسن وارداتی نیز قابلیت ایمنیزایی برای برخی دیگر از چهرههای ویروس زگیل تناسلی را دارد ولی پوشش واکسیناسیون با همان واکسن دو ظرفیتی تولید داخل که ضد دو نوع ویروس مهم و اصلی عامل سرطانهای دستگاه تناسلی است میتواند پاسخگوی نیاز باشد. مطالعات علمی تاکنون نشان داده که این واکسن موثر بوده و عوارضی نداشته است.
این جراح متخصص زنان و زایمان متذکر شد: نکته مهم و هشدار در مورد واکسنهای وارداتی این است که در برخی موارد به طور قاچاق و بدون نظارت از خارج کشور وارد میشود که موضوع حفظ زنجیره سرد و دمای توصیه شده بسیار کلیدی و جدی است.
> واکسن پاپیلوگارد به تغییر دما حساس است
وی توصیه کرد: واکسن پاپیلوگارد به تغییر دما حساس است و در صورت رعایت نکردن زنجیره سرمایشی، تاثیر مفید خود را جهت ایمنیزایی از دست داده است. موضوع قاچاق در مورد هر چیزی نگرانکننده است ولی در مورد واکسن و دارو که با سلامت مردم بطور مستقیم ارتباط دارد اهمیت خاصی خواهد داشت؛ مشخص نیست واکسنهای خارجی که بطور قاچاق وارد کشور میشود و یا خارج از داروخانه به فروش میرسد، در چه شرایطی وارد شده، آیا زنجیره سرما در آن حفظ شده و اینکه آیا کیفیت و ایمنیزایی لازم را دارد یا خیر بنابر این توصیه میشود واکسن مورد نیاز خود را از محل قابل اطمینان یعنی داروخانه تهیه کنید.
دکتر کاشانیان گفت: به عزیزانی که ازدواج کردهاند ولی هنوز موفق به بارداری نشدهاند توصیه میکنم که این فرصت خوب را به تعویق نیندازند. اوج باروری در دختران سن بیست و پنج سالگی است و بعد از این سن میزان توانایی باروری کاهش پیدا میکند. هر چه سن افزایش پیدا کند قدرت و توان باروری کاهش خواهد یافت. اگر چه مسائل اجتماعی و اقتصادی مهم است ولی اگر شرایط مناسبی برقرار است بخاطر ترس از برخی مسائل واهی در زندگی، بهتر است که فرزندآوری خود را به تعویق نیندازند چون گاهی اوقات زمان طلایی از دست میرود و دیگر نمیتوان جبران کرد.
این جراح متخصص زنان و زایمان ابراز داشت: آموزش روش صحیح و بهداشت رابطه جنسی یک اولویت مهم برای جامعه است. ما امیدواریم رابطه جنسی خارج از کانون خانواده برقرار نشود. برای جلوگیری از عفونتهای مقاربتی رعایت این نکات ضروری است و همچنین در عین حال توصیه میشود جوانان تا سن بیست و شش سالگی حتما واکسن ضد ویروس زگیل تناسلی را تزریق کنند چون بیشترین درصد ایمنیزایی را ایجاد خواهد کرد البته بعد از این سن حتی تا سن چهل وپنج سالگی نیز میتوان برای پیشگیری از این واکسن استفاده کرد ولی هرچه زودتر در سنین پایینتر این واکسیناسیون انجام شود نتایج و ایمنیزایی بهتری خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط جدی بین آلودگی با ویروس زگیل تناسلی و سرطانهای گردن رحم، سرطان دهان، حلق و حنجره، سرطان دستگاه تناسلی مردان اثبات شده است؛ بدین ترتیب با یک واکسیناسیون ساده میتوان جلوی بسیاری از پیامدهای ناگوار و تهدیدات برای سلامت خانواده را گرفت.
دکتر کاشانیان بیان کرد: واکسن در سراسر ایران در داروخانهها توزیع شده است؛ واکسن دوظرفیتی پاپیلوگارد توسط متخصصان داخلی در یک مجموعه دانش بنیان تولید شده و نمونه خارجی آن که چهار ظرفیتی است نیز وارد شده است. مردم با مراجعه به داروخانهها میتوانند واکسن ضد زگیل تناسلی را تهیه کنند.
این جراح متخصص زنان و زایمان افزود: این واکسن تزریق ساده عضلانی دارد که داخل بازو انجام میشود و نیازی نیست که به متخصص خاصی برای تزریق واکسن مراجعه کنند. فقط باید رعایت شود که زنجیره سرد برای حفظ و نگهداری واکسن بطور دقیق رعایت شده باشد و تا پیش از تزریق باید واکسن حتما در دمای یخچال نگهداری شود.
وی هشدار داد: متاسفانه عفونت (اچ. پی. وی) خیلی وسیع در حال گسترش است و بسیاری از مسائل مهم بهداشتی رعایت نمیشود و چون از طریق تماس جنسی، بخصوص در بین جوانان و نوجوانان انتقال پیدا میکند، جلوگیری از ابتلا و انتشار آن بسیار ضرورت دارد.
دکتر کاشانیان عنوان کرد: یکی از تعهدات هر کشور به سازمان بهداشت جهانی این است که تلاش کند مرگ و میر مادر و نوزاد کاهش یابد. کاهش مرگ مادران به عنوان یکی از معیارها و شاخصهای توسعه هر کشور محسوب میشود. برای کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان و ارتقاء این شاخص فقط حیطه پزشکی و متخصصان زنان، زایمان نیستند که باید به تنهایی تلاش کنند بلکه نظام سلامت در ابعاد مختلف باید با هم کار بکنند تا بتوانند به هدف نهایی دست یابند.
این جراح متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: خوشبختانه مرگ مادران به واسطه تلاشهای انجام شده در سالهای اخیر بسیار کاهش یافته است و این بخاطر فعالیتهای مستمر متخصصان زنان در تمام شهرها و شهرستانهای کوچک کشورمان است. پایش سلامت مادران و اقدامات به موقع در راستای نجات جان مادر، جنین و نوزاد یک اولویت کاری بزرگ برای من و همکارانم محسوب میشود.
وی بیان کرد: اگر چه تلاش میشود که آنتی بیوتیکها صحیح استفاده شود و همچنین اصول استریلیتی در بیمارستانها و مراکز درمان رعایت شوند ولی موضوع مقاومت درمانی نسبت به آنتی بیوتیکها یک دغدغه جدی و مهم است. استفاده بیرویه از آنتی بیوتیکها توسط مردم به صورت خود درمانی و مصرف نابجا موجب شده تا بخش قابل توجهی از مقاومتهای درمانی به همین علت بروز کند. لازمه مهار و کنترل این روند آموزش عمومی و تخصصی است و همچنین جلوگیری از قرار گرفتن آنتی بیوتیکها در دسترس عموم به جهت جلوگیری از خود درمانی است که سیاستگذاری جدی در این زمینه ضرورت دارد.
دکتر کاشانیان گفت: امیدواریم شاهد سلامت روزافزون زنان، مادران و دختران جامعه و کشورمان باشیم، بنابراین هرچه آموزش در این زمینه بیشتر باشد میتواند کمک رسان خوبی برای دستیابی به این هدف باشد.
> واکسن پاپیلوگارد قادر مصونیت در برابر دو نوع پرخطر از ویروس زگیل تناسلی است
در ادامه نیز دکترمیرپور در اینباره اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم در زمینه سلامت مادران در کشور، افزایش سن باروری است. به تبع آن بیماریهایی مانند فشار خون، دیابت و… با زمینه افزایش سن به مشکلات زنان در جامعه افزوده میشود.
وی بیان کرد: باید از ابتدا به فکر این مسئله بود که خانمها بعد از ازدواج نباید بارداری و فرزندآوری را به تاخیر بیندازند و هر چه زودتر و پیش از اینکه بیماریهای زمینهای با افزایش سن بروز پیدا کند خانواده خود را تکمیل بکنند. بنابر این بالا رفتن سن بارداری و بروز برخی بیماریها به دلیل افزایش سن اکنون دغدغه مهمی در رشته تخصصی زنان و زایمان است.
این متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: متاسفانه طی سالهای اخیر با کم شدن نرخ ازدواج، سلامت جامعه از یکسو به خطر افتاده و در کنار آن تا حدودی بیبند وباریها موجب شده که برخی از بیماریهای مقاربتی را بیشتر مشاهده کنیم. یکی از مهمترین بیماریهای مقاربتی که به تهدید سلامت افراد جامعه بویژه زنان و مادران تبدیل شده است بیماری ویروسی زگیل تناسلی نام دارد. وی ادامه داد: ویروس اچ. پی. وی انواع مختلف دارد که برخی از آنها به صورت زگیلهایی در نواحی تناسلی نمایان میشود و برخی از انواع این ویروس فرد را مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم و سایر سرطانهای نواحی دستگاه تناسلی میکند.
دکترمیرپور توصیه کرد: توصیه مهم ما در ابتدا به مسئولین و خانوادهها است که شرایط را برای ازدواج هر چه سریعتر جوانان فراهم کنند؛ توصیه مهم دیگر ما انجام واکسیناسیون ضد ویروس پاپیلومای انسانی موسوم به اچ. پی. وی است؛ همچنین انجام غربالگری سرطانهای دهانه رحم با معاینات دورهای پیشنهاد مهم دیگری است که نقش اثرگذاری در پیشگیری و تشخیص به موقع این بیماری خواهد داشت.
دکتر میرپور توضیح داد: خوشبختانه واکسن ضد زگیل تناسلی در داخل کشور تولید و در داروخانهها نیز عرضه شده است که استفاده از آن بسیار موثر است. واکسن پاپیلوگارد قادر به ایجاد مصونیت در برابر دو نوع پرخطر از ویروس زگیل تناسلی است که این دو نوع ویروس مسئول حدود هشتاد تا نود درصد ابتلا زنان به سرطان ناحیه تناسلی و بویژه سرطان دهانه رحم است.
این متخصص زنان و زایمان گفت: اگر در یک جامعه درصد قابل توجهی از افراد این واکسیناسیون را انجام بدهند بطور حتم تا حدود زیادی میتوان از بروز و یا انتقال این بیماری و در نهایت سرطانهای دستگاه تناسلی مرتبط با ویروس پاپیلومای انسانی پیشگیری کرد.
> واکسن زدن دلیلی برای رعایت نکردن اصول بهداشتی نیست
در ادامه نیز دکتر خسرو نیا در اینباره خاطرنشان کرد: متاسفانه به علت برخی عوامل که در کشور وجود دارد روابط جنسی خارج از عرف و غیر قانونی در حال انجام است، برخی بیماریهای واگیردار که از طریق روابط جنسی منتقل میشود در حال شیوع و گسترش است.
وی ادامه داد: همکاران باید اینگونه بیماران و مراجعان را صحیح راهنمایی و درمان کنند. اغلب این بیماران مقاربتی به متخصصین ارولوژی، متخصصین عفونی، متخصصین زنان مراجعه میکنند که اقدامات لازم انجام خواهد شد.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران بیان کرد: واکسن زدن دلیلی برای رعایت نکردن اصول بهداشتی نیست. تماس جنسی مشترک با فرد آلوده نقش مهمی در انتقال بیماری زگیل تناسلی دارد. اگر چه واکسیناسیون علیه بیماری زگیل تناسلی اهمیت دارد ولی باید دانست که رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی و پیشگیری نقش مهمی خواهد داشت.
وی عنوان کرد: متاسفانه ویروس زگیل از طریق زخم و هرگونه آسیب پوستی که با ترشحات فرد آلوده در تماس باشد قابلیت انتقال خواهد داشت. استفاده از مسواک، حوله و تیغ ریش تراش مشترک، قلیلان و دخانیات مشترک نیز میتواند موجب انتقال بیماری ویروسی زگیل تناسلی بشود لذا باید واکسنی را استفاده کنیم که نتیجه موثر آن از نظر علمی اثبات شده باشد.
> بعد از ازدواج نباید باردار شدن را به تعویق انداخت
در ادامه نیز دکتر کاظمی در اینباره ابراز داشت: در رابطه با مسئله مهم بحران جمعیت و یا کاهش نرخ تولد در کشور باید از جوانان خواست که هرچقدر امکان دارد در سنین جوانتر ازدواج کنند. بهترین سن برای باروری خانمها هجده تا سی و پنج سالگی است البته در سنین بالاتر هم این امکان وجود دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه امروزه به واسطه وجود رشته فوق تخصصی در زیر شاخه تخصص زنان که بطور اختصاصی در خدمت بارداریهای دارای عوامل خطر ساز یا مشکلات طبی زمینهای است، میتوان شرایط مراقبتهای ویژه برای این بانوان
ایجاد کرد.
این جراح متخصص زنان و زایمان میگوید: بهترین فاصلهگذاری میان تولد فرزندان بین دو تا سه سال و حداکثر چهار سال فاصله است. همیشه ما توصیه میکنیم که بعد از ازدواج نباید باردار شدن را به تعویق انداخت چرا که بروز برخی بیماریهای زمینهای مانند فشار خون، دیابت و سایر بیماریهای داخلی میتواند برای بارداری مشکل ساز باشد.
وی افزود: در مواردی که احتمال نازایی و دشواری در باروری وجود داشته باشد، هرچقدر که زوجین در سنین جوانتری اقدام به درمانهای طبی داشته باشند بدین ترتیب پاسخ بهتری دریافت خواهند کرد.
رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران متذکر شد: فرهنگ جامعه در حال تغییر است و این مسئله روی جوانان تاثیرگذار میگذارد. نظام سلامت کشور در خصوص آگاهیرسانی و ارائه هشدارهای لازم به افراد جامعه بویژه جوانان باید جدیتر و مستمر عمل کند. نکته مهم دیگر در همین راستا دقت نظر جوانان است تا در این زمینه اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی را رعایت کنند.
وی توضیح داد: راه اصلی انتقال ویروس اچ پی وی، عامل بیماری زگیل تناسلی از طریق تماسهای جنسی با فرد آلوده و ارتباطاتی است که به شکل خاص برقرار میشود. هشدار و توصیه همیشگی متخصصان این است که باید از برقراری ارتباط با فردی که نسبت به سلامت وی اعتمادی وجود ندارد خودداری کرد و ارتباط باید در چارچوب خانواده باشد.
دکتر کاظمی توصیه کرد: نباید صرفا با اعتماد به اینکه واکسن تزریق میشود نسبت به رفتارهای خود در زمینه ارتباطی و جنسی بیتفاوت بود.
این جراح متخصص زنان و زایمان بیان کرد: واکسیناسیون ضد بیماری زگیل تناسلی در برخی از کشورها جزء برنامههای الزامی و دستورالعملهای کشوری آنان برای پیشگیری از بیماریها قرار گرفته است. در کشورمان این واکسیناسیون هنوز جزء واکسیناسیون ملی و الزامات کشوری اعلام نشده و متاسفانه برخی از افراد ناآگاه پس از برقراری ارتباط جنسی و متاسفانه آلودگی با ویروس، نسبت به تزریق واکسن اقدام میکنند که این یک اشتباه است و هیچ تاثیری ندارد.
وی بیان کرد: بهترین راه برای مبتلا نشدن به بیماری زگیل تناسلی خویشتن داری و رعایت موارد پیشگیرانه است و باید دقت داشت که واکسیناسیون ضد ویروس پاپیلومای انسانی یا زگیل تناسلی موسوم به (اچ. پی. وی) مدتها قبل از اولین تماس جنسی باید انجام شود نه اینکه بعد از آلودگی به ویروس و بروز علائم بالینی یا حتی سرطان.
دکتر کاظمی اظهار کرد: مهمترین اقدام انجام واکسیناسیون ضد بیماری زگیل تناسلی در زمان مناسب است به همین خاطر طی جلساتی که با وزارت بهداشت داشتیم درخواست انجمن متخصصین زنان ایران مطرح شد که واکسیناسیون علیه بیماری زگیل تناسلی در فهرست موارد واکسیناسیون کشوری و ملی قرار گیرد.
این جراح متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: واکسن پاپیلوگارد تولید داخل و سایر واکسنهای موجود در کشور موثر هستند. پیرو بررسیهای علمی در کشور استفاده از واکسن پاپیلوگارد تولید شده توسط متخصصان کشور در حال انجام است و کارایی ضروری برای پیشگیری از دو نوع ویروس عامل سرطان دستگاه تناسلی را دارد. در مجموع استفاده از واکسن نسبت بهعدم استفاده آن ارجحیت دارد.
وی اظهار داشت: واکسن پاپیلوگارد تولید داخل دوگانه است و نوع شانزده و هجده ویروس پاپیلومای انسانی که عامل سرطان دستگاه تناسلی است را پوشش میدهند و از نظر برنامههای پیشگیری همین دو نوع اهمیت فراوانی داشته و در اولویت قرار دارند. این جراح متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: توصیه میکنیم مردم واکسن تولید داخل را از داروخانه تهیه و استفاده کنند و به هیچ عنوان واکسن را از محلهایی مانند بازار سیاه دارو مانند ناصرخسرو یا سایتهای اینترنتی و دستفروشان تهیه نکنند چون باید زنجیره سرما دقیق حفظ شود و این نکته بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: متاسفانه در بین مردم جو روانی نسبت به واکسنهای خارجی وجود دارد و تصور میکنند نمونه خارجی ارجحیت دارد ولی باید گفت که واکسن زگیل تناسلی تولید شده در داخل کشور تولید شده مدتهاست که استفاده میشود و خوشبختانه تاکنون نیز عوارضی گزارشی نشده است و تاثیرگذاری لازم را دارد.
> تاثیر واکسن ضد ویروس زگیل تناسلی تولید داخل از نظر علمی اثبات شده است
در ادامه نیز دکتر محمدیان امیری اذعان داشت: همانطور که میدانید ویروس (اچ. پی. وی)
بین مردم شناخته شده است و بسیاری از مردم میدانند که علاوه بر زگیل تناسلی، عامل سرطانهای مختلف در خانمها و آقایان است؛ خوشبختانه این بیماری واکسن اختصاصی دارد و واکسیناسیون علیه این بیماری کاملا موثر است.
وی بیان کرد: انواع خاصی از ویروس زگیل تناسلی علاوه بر احتمال ابتلا زنان به سرطان ناحیه تناسلی به ویژه دهانه رحم، قادر به ابتلا افراد به سرطان دهان، حلق، مخاط و نواحی تناسلی در زنان و مردان است.
این فوق تخصص انکولوژی زنان مطرح کرد: واکسنی دوظرفیتی ضد ویروس زگیل تناسلی که در ایران تولید میشود حاوی دو نوع ویروس زگیل تناسلی تیپ (نوع) شانزده و هجده است که عامل اصلی و مهم بروز سرطان دهانه رحم در اثر آلودگی به زگیل تناسلی است. این دو نوع شایعترین و مهمترین انواع سرطان زای ویروس است و خوشبختانه واکسن پاپیلوگارد تولید شد در کشور نیز این دو نوع را پوشش میدهد.
وی ادامه داد: با همین واکسنی که در ایران در دسترس داریم میتوانیم مصونیت مورد نیاز را برای پیشگیری از ابتلا به سرطانهای نواحی تناسلی تا حد بسیار زیادی تامین کنیم و از سوی دیگر قیمت واکسن تولید شده در کشور پایینتر از نمونههای
خارجی است.
دکتر محمدیان امیری متذکر شد: نکته مهم دیگر در خصوص هزینههای درمانی مربوط به پیامدهای ابتلا به بیماری و سرطان است که در مقابل هزینه واکسیناسیون بسیار بالاست و اصلا قابل مقایسه نیست. بدین ترتیب واکسیناسیون علیه ویروس زگیل تناسلی از نظر هزینه در مقایسه با درمان سرطان نواحی تناسلی، این اقدام یعنی انجام واکسیناسیون پیشگیرانه را توجیه خواهد کرد به همین خاطر به هموطنان توصیه میشود که در سنین نه تا چهارده سال حتما دو دوز واکسن زگیل تناسلی را برای فرزندان خود تزریق کنند تا در این سنین حداکثر مصونیت و ایمنیزایی تامین شود.
این فوق تخصص آنکولوژی زنان تصریح کرد: اثربخشی واکسن ضد ویروس زگیل تناسلی تا سن بیست و شش سالگی و حتی سنین بالاتر برقرار است اما باید از سن چهارده سالگی سه دوز به فواصل معین ظرف مدت شش ماه تزریق شود.
وی در پایان گفت: تاثیر واکسن ضد ویروس زگیل تناسلی تولید داخل چون از نظر علمی اثبات شده که دو عامل اصلی سرطانزایی ویروس زگیل تناسلی را پوشش میدهد، میتواند کفایت لازم را داشته باشد و فرد را بین هفتاد تا هشتاد درصد در برابر ابتلا به سرطان ناحیه تناسلی مصون خواهد کرد که درصد خوب و قابل توجهی محسوب میشود.