هر روز این دانه پرخاصیت و خندان را بخورید
پسته یکی از مغزهای خوراکی با بیشترین میزان فیبر و چربیها است و همچنین سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئینها و اسیدهای چرب ضروری است. پسته نه تنهای یکی از مغزهای خوراکی خوشمزه محسوب میشود، بلکه به واسطه فواید سلامت بسیاری که ارائه میکند، مشهور است.
پسته از جمله مواد غذایی با ارزش تغذیهای بالا است که فواید آن تقریبا تمامی عملکردهای بدن را پوشش میدهند.اگرچه تمام مغزهای خوراکی در گروه مواد غذایی سالم و مغذی قرار میگیرند، پسته به طور خاص به دلیل ارزشهای تغذیهای کامل خود و فواید آن برای بدن متمایز است.پسته یکی از مغزهای خوراکی با بیشترین میزان فیبر و چربیها است و همچنین سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئینها و اسیدهای چرب ضروری است.
پسته ادرار آور است
به لطف محتوای پتاسیم زیاد، مصرف پسته دفع مایعات را بهبود میبخشد. این شرایط به کاهش وزن و کاهش تورم، به ویژه در معده و پاها، کمک میکند.
پسته سلامت قلبی عروقی را بهبود میبخشد
پسته گزینهای عالی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی است. به لطف محتوای فیتواسترول ها، آرژینین، رزوراترول و لوتئین این ماده غذایی به موارد زیر کمک میکند:
کاهش فشار خون بالا
کاهش کلسترول
مراقبت از عضلات قلب
پیشگیری از آترواسکلروز
پسته در سیستم عصبی تعادل ایجاد میکند
پسته از محتوای منیزیم زیاد سود میبرد که این ماده معدنی به ایجاد تعادل در سیستم عصبی کمک میکند. بر همین اساس، ما میتوانیم از اختلالاتی مانند اضطراب، عصبانیت، افسردگی، استرس و بی خوابی پیشگیری کنیم.
پسته آنتی اکسیدان است
این مغز خوراکی از سطوح آنتی اکسیدانهای زیاد مانند ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و رزوراترول برخوردار است. این مواد مغذی از بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد هم در سطح سلولی و هم بیرونی محافظت میکنند. این شرایط به پیشگیری از پیری زودرس کمک میکند.
پسته به کاهش وزن کمک میکند
چگونه یک مغز خوراکی سرشار از چربی و کالری به کاهش وزن کمک میکند؟ اگر حد اعتدال را در مصرف رعایت کنید، مغزهای خوراکی مواد غذایی بسیار مغذی سرشار از فیبر و چربیهای محلول هستند که میتوانند به کاهش وزن کمک کنند.مصرف به اندازه پسته میتواند سوخت و ساز را تسریع کند و هوسهای غذایی برای مصرف چربیهای مضر را کاهش دهد.
پسته دارای خواص ضد دیابت است
پسته حاوی بتاکاروتن ها، پروسیانیدینها و فیبر است و بر همین اساس یکی از بهترین مغزهای خوراکی برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ شناخته میشود.مصرف منظم پسته سطوح قند خون را کاهش میدهد و مقاومت به انسولین را بهبود میبخشد.
پسته بینایی را تقویت میکند
محتوای لوتئین، ریبوفلاوین و زاکسانتین پسته آن را به گزینهای عالی برای پیشگیری و بهبود مشکلات بینایی تبدیل میکند.
پسته ملین است
پسته سرشار از فیبر است که این ماده مغذی عملکرد روده را تنظیم و بهبود میبخشد. بر همین اساس، و در ترکیب با یک رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات، شما میتوانید بر مشکل یبوست غلبه کنید.
پسته میل جنسی را تقویت میکند
پسته ابرماده غذایی است که میتواند شرایط زندگی جنسی شما را نیز بهبود ببخشد. به لطف محتوای چربیهای سالم، آنتی اکسیدانها و استرولها، پسته میتواند میل جنسی را افزایش داده و عملکرد اندامهای جنسی را تقویت کند.
پسته ضد سرطان است
آنتی اکسیدانهای موجود در پسته مانند ویتامین E. و رزوراترول، به پیشگیری از انواع مختلف سرطان، مانند سرطان ریه، کمک میکنند.
پسته از مشکلات انحطاط عصبی پیشگیری میکند
مصرف پسته روشی طبیعی و خوشمزه برای پیشگیری از بیماریهای انحطاط عصبی، مانند پارکینسون و آلزایمر است. رزوراترول، آنتی اکسیدان قدرتمند موجود در پسته نقش کلیدی را در این زمینه ایفا میکند.
پسته از کم خونی پیشگیری میکند
پسته یک ماده غذایی سرشار از آهن است که مصرف روزانه این ماده به پیشگیری از کم خونی کمک میکند.دنبال کردن یک رژیم غذایی متنوع و همچنین مصرف ویتامین C. (میوههای خانواده مرکبات، فلفلها و …) برای بهبود جذب آهن توصیه میشود.
چه مقدار پسته در روز مصرف کنیم؟
مغزهای خوراکی بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل را شکل میدهند. با این وجود، ما باید در مصرف آنها حد اعتدال را رعایت کنیم، زیرا مواد غذایی بسیار مغذی و پر کالری محسوب میشوند.به طور کلی، مصرف یک مشت از مغزهای خوراکی در روز توصیه شده است. در مورد پسته، مصرف ۴۹ عدد در روز که حدود ۳۰ گرم مغز پسته میشود، توصیه شده است.به خاطر داشته باشید که بهتر است انواع فاقد نمک پسته را مصرف کنید تا از ورود سدیم بیش از حد به بدن که میتواند برخی فواید این مغز خوراکی را بی اثر کند، پیشگیری شود.