نقش کلیدی قهوه در کندی روند پیری
محققان دانشگاه استنفورد در ایالات متحده، بعد از مطالعات بسیار بر روی خون بیش از صد نفر، به این نتیجه رسیدند که فرآیند تورم و التهاب شریانهای بدن که با بالارفتن سن، شدت میگیرد، با مصرف قهوه، به نحو چشمگیری کاهش خواهد یافت.
دکتر محمد علی نیلفروش زاده در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» در رابطه با این خبر و درست یا اشتباه بودن تأثیر قهوه در پیشگیری از پیری زودرس پوست گفت: «وقتی با بالارفتن سن، فرآیند التهاب و تورم رگهای خونی سرعت میگیرد، ناخودآگاه بیماریهای قلبی و عروقی نیز پدیدارمیشوند. این فرآیند توسط متابولیتها (اجزای شرکت کننده در سوخت و ساز سلولی) آغاز میشود. متابولیتها در خون جریان دارند. کافئین و متابولیتهای مربوط به آن، این قابلیت را دارند که فعالیت متابولیتهای جاری در خون را دو برابر کنند. به این ترتیب کسانی که پیوسته قهوه میخورند، بیشتر از کسانی که تمایلی به مصرف آن ندارند، عمر میکنند.»
دانشمندان دریافتهاند که ۹۰درصد از بیماریهای مربوط به افراد بالای ۵۰ سال، به یک التهاب و تورم قدیمی مربوط میشود. از میان این بیماریها میتوان به سرطان، آلزایمر، بیماریهای قلبی و عروقی و حتی فشارخون اشاره کرد. بر اساس تحقیقات ماده کافئین میتواند نقشی تعدیل دهنده و چه بسا سرکوب کننده در این قسم بیماریها داشته باشد.
این متخصص پوست و مو و رئیس انجمن متخصصان پوست و موی ایران به این نکته اشاره کرد که قهوه منبع غنی آنتیاکسیدان محسوب میشود. آنتیاکسیدانها مولکولهایی قدرتمند هستند و وظیفه اصلی آنها جلوگیری از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزادست. آسیبهایی که خاصیت اکسیدکنندگی دارند و به بیماریهای مزمن و نیز به پیری زودرس ختم میشوند.
جالب است بدانید دانههای کوچک قهوه شامل ترکیبات دیگری از جمله فیبرها، لیپید یا چربیها، اسیدهای آمینه، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، سدیم و نیز مقادیری آهن، مس و روی است. ویتامینهای گروه B، از جمله ویتامین B3،B2، B5 و B6 نیز در دانههای قهوه یافت میشود. اما مصرف قهوه بدون اثرات جانبی نیست. این ماده به علت کافئین بالایی که دارد، روی خواب تأثیر میگذارد. زیادهروی در مصرف قهوه، عوارض قلبی-عروقی را افزایش میدهد. سیگاری بودن، اضافه وزن، کلسترول یا فشارخون، از عواملی هستند که اگر با مصرف قهوه نیز همراه باشند، حتماً به عوارض غیرقابل جبران قلبی و مغزی ختم خواهند شد.