نقش مؤثر برون سپاری شرکت های معدن و صنعت بر توانمندسازی بخش خصوصی
واگذاری بخش عمدهای از تامین، ذخیرهسازی، توزیع و کنترل و نظارت بر شرکت های معدنی با هدف توانمندسازی بخش خصوصی و تقویت آن در راستای توسعه صنعت و معدن بر پایه ی علم و فناوری از مهم ترین دلایل برون سپاری این شرکت ها است.
پایگاه خبری تریتا نیوز،امید عشریه ، یکی از متداول ترین شیوه های مدیریت شرکت های صنعت و معدن کشور برونسپاری است به گونهای که قراردادی میانه شرکتهای دیگر بسته می شود تا بخشی از وظایف و عملیات تولید در مدت زمان مشخصی توسط شرکت های دیگر صورت پذیرد برهمین اساس یکی از مهمترین فواید برونسپاری این است که مدیران تمرکز بیشتری بر روی کارها و فعالیت های اصلی شرکت های خود داشته باشند و به جای صرف منابع بسیار به هسته اصلی کسب و کار خود بپردازند. همچنین کاهش هزینه نیروی انسانی و مواد اولیه موجب می شود شرکت های معدنی را در رقابت با سایر رقبا پیشگام نگه دارد و آنها نیز از برون سپاری استقبال کنند.
این گزارش میافزاید شرکت های صنعتی و معدنی ایران در حوزه اکتشاف توسعه تجهیز استخراج و فرآوری های معادن برنامه ریزی استراتژیک خود را با هدف برون سپاری مدیریت و راهبری مجتمع ها و معادن تابعه، توسعه عملیات اکتشافی در گستره کشور و همچنین احیا و فعال سازی و توسعه معادن کوچک به کار گرفتند که نتایج خوبی از آن حاصل شد.
در سال ۹۳ این شرکتها اقدام به تدوین و عملیاتی سازی تهیه و تولید انواع مواد معدنی موردنیاز و توسعه پایدار آن در مناطق کم بهره جهت توانمندسازی بخش خصوصی از طریق برون سپاری مجتمع های تابعه کردند که پس از این اقدام ضمن توزیع متوازن موقعیت شغلی در اقصی نقاط کشورشاهد واگذاری مجتمع های فروکروم جغتای، نفلین سینیت کلیبر، سرب نخلک، فسفات اسفوردی، سنگ آهن جلال آباد، سنگ آهن گل گهر، کک سازی زرند و سنگ آهن سیرجان در قالب قراردادهای بلند مدت بودیم که اقدام شایسته از سوی این شرکت های دولتی به حساب می آید.
طی سالیان اخیر شرکت های صنعت و معدنی در راستای رشد و ارتقای فعالیت های خود و صرفهجویی هزینهها و همچنین تمرکز بر فعالیت های اصلی خود ضمن کنترل عملیاتی انعطاف پذیری بیشتر به تربیت نیروی انسانی و دوام مدیریت ریسک به برون سپاری روی آورده است که افزایش اشتغال زایی در مناطق محروم و توانمندسازی بخش خصوصی مهمترین فواید آن است.
واگذاری بخش عمدهای از تامین، ذخیرهسازی، توزیع و کنترل و نظارت بر شرکت های معدنی با هدف توانمندسازی بخش خصوصی از مهم ترین دلایل برون سپاری این شرکت ها است. برهمین اساس اهمیت بخش خصوصی در اقتصاد کشور و تقویت آن در راستای توسعه صنعت معدنی بر پایه ی علم و فناوری بسیار زیاد است که می توان لزوم توجه به این نقش را در سیاستگذاری برنامه های بالادستی دید که مهم ترین ابزار آن برون سپاری است.