موبایل تان را زمین بگذارید، فرزندتان توجه تان را می طلبد!!
تریتا نیوز : ریحانه سیگارچی -روانشناس بالینی ، دفعه بعدی که با فرزندتان هستید ببینید چقدر از زمان تان صرف موبایل و سایر لوازم الکتریکی می شود. آیا مدام تلفن دست تان است و آن را چک می کنید؟ دائما دارید یا تلفن می زنید، پیام می دهید، ایمیل می فرستید، تلگرام، اینستا یا فیس بوک را چک می کنید؟ این یک هشدار است شما بیش از اندازه ای مه تصور می کنید در تلفن، موبایل، تبلت یا کامپیوتر فرو رفته اید.در نتیجه هر چه شما بیشتر در این لوازم الکتریکی غرق شوید از فرزندان و خانواده تان غافل می شوید.
طی یک تحقیق، ۶۲ درصد از ۱۵۲۱ کودک در رنج سنی ۶ تا ۲۱ سال عنوان کرده اند که زمانی که تلاش می کنند با والدین شان صحبت کنند مورد بی توجهی آنها قرار می گیرند؛ آنها مهمترین عامل را موبایل گزارش کرده اند. این گزارش تا حدودی تمام وسایل ارتباط جمعی را در بر می گیرد. یک تحقیق نشان می دهد که افراد بطور متوسط ۱۱۰ بار در روز موبایل شان را چک می کنند. این امر بیانگر این موضوع است که ما بیش از حد در وسایل الکترونیکی به ویژه گوشی موبایل و تبلت مان غرق می شویم و بیشتر این زمان از زمان خانواده مان گرفته می شود.
در این پژوهش از کودکان پرسیده شده که چطور متوجه می شوند والدین شان به حرفهای آنها گوش می دهند. کودکان عنوان کرده اند زمانی متوجه می شوند که والدین شان به آنها توجه دارند که تماس چشمی برقرار می کنند و از آنها سوالاتی می پرسند. بر طبق این پژوهش بچه ها بهترین زمان برای صحبت با والدین را هنگام شام خوردن، وقت خواب، زمانی که با هم در ماشین هستند و در کل زمانی می دانند که از موبایل شان استفاده نمی کنند.
دفعه بعد که سعی دارید استفاده فرزندتان از لوازم الکتریکی را محدود کنید و از او بخواهید موبایلش را خاموش کند و تمالیفش را انجام دهد یا با خانواده وقت بگذراند، رفتار خودتان با موبایل و لوازم الکتریکی تان را هم مد نظر بگیرید!! شاید شما هم باید تغییراتی در عادات تان اعمال کنید، برای تغییر عادات استفاده از موبایل می توانید از موارد زیر استفاده کنید:
موبایل تان را کنار بگذارید. حتی اگر شدیدا وسوسه می شوید که سرکی به گوشی تان بکشید کمی خودتان را کنترل کنید و گوشی را کنار بگذارید مخصوصا زمانی که دارید با فرزندتان صحبت می کنید.
توجه تمام و کمال تان را معطوف فرزندتان کنید و تماس چشمی برقرار کنید. خوب و با دقت گوش کنید. زمانی که همه حواستان را جلب کودکتان میکنید قطعا می توانید کودک بهتری را پرورش دهید. گاهی اوقات ما نمی دانیم کودکان چه احساسی دارند مگر اینکه خوب و با دقت گوش کنیم.
برای مدت کوتاهی همه چیز را متوقف کنید و فرصتها را غنیمت بدانید. هر روز گاهی دکمه توقف را بزنید. ما اکثر اوقات مشغله بسیاری داریم عصرهای مان هم بهتر از صبح ها نیست، باید به تکالیف بچه ها برسیم، شام آماده کنیم و برای روز بعد آماده شویم. گاهی اوقات هر چند کوتاه که آرامش نسبی پیدا می کنید و می توانید در کنار کودکتان بنشینید حتی موقع خواب برای کودکان مهم و ارزشمند است. پس از این لحظات استفاده کنید.
ضیافت غذای خانوادگی داشته باشید. سعی کنید حتما شام را با هم میل کنید. این با هم بودن ها فواید بسیار زیادی دارد از جمله نمرات بهتر، احتمال پایین سو مصرف مواد، سو استفاده جنسی و غیره. می توانید این قانون را بگذارید که تلفن ها را کنار بگذارید و تلویزیون را خاموش کنید تا بتوانید توجه و تمرکز بیشتری را معطوف اعضای خانواده کنید.
به خاطر داشته باشید که این روزهای شلوغ و پرمشغله به سرعت می گذرد، و قبل از اینکه متوجه شوید فرزندان تان بزرگ می شوندو فرصت هم صحبتی و معاشرت با آنها را از دست می دهید. از زمان با هم بودن تان نهایت استفاده را ببرید و فرزندتان را تشویق کنید تا زمان بیشتری با هم بگذرانید این بهترین هدیه ای است که می توانید به فرزندتان بدهید.