مصرف تن ماهی در دوران بارداری ممنوع!
«جین هالوران»، مدیر طرح سیاست های غذایی اتحادیه مشتریان آمریکا می گوید: ما همیشه نسبت به مصرف تن ماهی نگرانی داشته ایم و اکنون به زنان توصیه می کنیم از خوردن هر گونه تن ماهی خودداری کنند.
این هشدار، دستورالعمل جدیدی را که از سوی آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA) و سازمان غذا و داروی آمریکا (FDAA) منتشر شده را تاحدودی نقض می کند. در این دستورالعمل برای نخستین بار اعلام شده که زنان حامله مصرف هفتگی ماهی خود را تا حداقل ممکن ادامه دهند. پس از آنکه مطالعات تایید کرد از هر پنج زن حامله، یک زن از خوردن ماهی اجتناب می کند، FDAA مجبور به انتشار دستورالعمل جدید شد.
«استفن اوستروف»، کارشناس FDA در بیانیه ای اعلام کرد: یافته های جدید نشان می دهد محدود کردن یا اجتناب از مصرف ماهی در طول حاملگی یا سال های نخست کودکی به معنای از دست دادن ریزمغذی های حیاتی است که تاثیر قابل توجهی در رشد و نمو بدن انسان دارند.
وی افزود: زنان حامله همچنان می توانند به جای تن ماهی به میزان توجیه شده یعنی حدود ۲۲۶ الی ۳۴۰ گرم ماهی در هفته مصرف کنند. این گزینه ها شامل ماهی آزاد، میگو و «تیلاپیا» می شوند که همه آنها سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب ضروری امگا-۳۳ هستند.
اما در مورد مصرف تن ماهی متخصصان همچنان هشدار می دهند که از مصرف تمام اشکال تن ماهی اجتناب شود چرا که یافته های جدید نشان می دهد ۲۰۰ درصد از تن ماهی های آزمایش شده در سال ۲۰۰۵ میلادی دو برابر بیش از میانگین های مجاز تعیین شده از سوی FDA محتوی جیوه هستند. این حجم بالای آلودگی جیوه باعث می شود که خریداران نتوانند تشخیص دهند کدام نوع تن ماهی دارای میزان جیوه متعادل و بی خطری است.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلدریپورت، جیوه باعث آسیب زدن به بسیاری از اعضای بدن نظیر ریه،کلیه و سیستم عصبی می شود. جیوه به ویژه در زنان حامله باعث بروز آسیب مغزی، شنوایی و مشکلات بینایی در نوزادان آنها می شود.