مثبت انديشی در مقابل بی طرفی نسبت به بدن چیست ؟
تریتا نیوز : سميرا سرايلو،وقتی بدن خود را نمی پذیرید، می تواند منجر به احساسات منفی بیشتری شود و حتی می تواند در ایجاد یک اختلال خوردن و حتي عمل هاي زيبايي افراطي نقش داشته باشد. دو رویکرد برای پذیرش بیشتر بدن – عیوب و همه چيز آن – نقش دارد، يكي ديدگاه مثبت به بدن و ديگري بی طرفی نسبت به بدن است .
در اینجا ما معنی این رویکردها و همچنین چگونگی به وجود آمدن آنها (جنبش مثبت انديشي به بدن و بی طرفی نسبت به بدن) را بررسی می کنیم. در حالی که هر کدام ارزش خاص خود را دارند، اتخاذ هر دو روش می تواند به پذیرش بیشتر بدن شما و آنچه که می تواند انجام دهد کمک کند.
یک نظرسنجی نشان داد که ۸۳٪ از زنان و ۷۴٪ از مردان زماني از ظاهر فیزیکی خود ناراضی هستند، که این نارضایتی اغلب هنگام نگاه کردن در آینه، پوشيدن لباس شنا یا هنگام خرید لباس رخ می دهد.
مثبت انديشي به بدن چیست؟
مثبت بودن بدن به داشتن دید مثبت نسبت به بدن فیزیکی خود، صرف نظر از شکل، اندازه یا سایر ویژگی های مربوط به ظاهر اشاره دارد. این شامل دوست داشتن بدن شما برای آنچه هست است، حتی اگر طبق استانداردهای جامعه “بی نقص” نباشد است.
یک مثال از مثبت بودن بدن این است که در آینه نگاه کنید و همه چیزهایی را که در مورد هیکل خود دوست دارید با صدای بلند بگویید. ممکن است بگویید: “من عاشق ظاهر بازوهایم در این پیراهن هستم” یا “در حالی که شکم من صاف نیست، اما هنوز زیباست.”
بی طرفی نسبت به بدن چیست؟
بی طرفی بدن با مثبت بودن بدن متفاوت است، زیرا شامل دوست داشتن همیشه بدن شما نیست، بلکه بیشتر به پذیرش آن است. همچنین به جای تمرکز بر ظاهر فیزیکی، با بی طرفی بدن، تمرکز بیشتر روی توانایی ها و ویژگی های غیر فیزیکی بدن دارد.
مثالی از بی طرفی بدن این است که به خودتان بگویید: “بدن من از این نظر عالی است که به من امکان می دهد در فعالیت هایی که از آن لذت می برم شرکت کنم” یا “بدن من از این جهت شگفت انگیز است که دو فرزند فوق العاده به من داده است.” بی طرفی بدن به معنای قدردانی از آنچه بدن شما می تواند انجام دهد به جای تمرکز بر ظاهر آن است.
تاریخچه مثبت بودن بدن و بی طرفی بدن
تلاش برای پذیرش بیشتر بدن فیزیکی ما چیز جدیدی نیست. با جنبش مثبت انديشي به بدن شروع شد، که سپس به حرکتی به سمت بی طرفی بدن تبدیل شد.
جنبش مثبت انديشي به بدن
جنبش مثبت اندیشی بدن در دهه ۱۹۶۰ به عنوان شکلی از “فعالیت ضد چاقی” آغاز شد. هدف آن شکستن پیوند موجود بین وزن و ارزش شخصی، تقویت این نکته بود که همه بدون توجه به فرم بدن و شکل بدن، سزاوار وقار، احترام و رفتار منصفانه هستند.
جنبش مثبت اندیشی بدنبال تغییراتی در مدارس، محل کار و تبلیغات بود. همچنین برای تغییر الگوهای فکری منفی در جامعه پزشکی، به چالش کشیدن این تصور که وزن افراد ذاتاً با سلامت آنها مرتبط است یا این که نشانه ای از بهداشت ضعیف یا عدم رعایت آنها است، کار کرد.
علیرغم اهداف با نیت خوب، فشار برای مثبت بودن بدن با چالش هایی روبرو شده است. یکی اینکه فقط روی ظاهر متمرکز است. مورد دیگر این است که، در حالی که مثبت بودن در مورد بدن می تواند به بهبود سلامت روان کمک کند، نمی توان نادیده گرفت که حمل وزن بیش از حد زياد، تأثیرات منفی بر سلامت جسمی و متعاقباً طول عمر دارد.
علاوه بر این، انتظار اینکه مردم همیشه همه چیز بدنشان را دوست داشته باشند، واقع بینانه نیست. چگونه می توانید از این معایب مثبت بودن بدن دور شوید؟ شما در عوض به سمت بی طرفی بدن کار می کنید.
جنبش بی طرفی بدن
جنبش بی طرفی بدن در حدود سال ۲۰۱۵ پا به عرصه وجود گذاشت و زمانی محبوبیت بیشتری پیدا کرد که یک مشاور شهودی خبره و متخصص اختلال خوردن به نام آن پویریر شروع به استفاده از عبارت “بی طرفی بدن” برای کمک به بیماران در ایجاد تعادل سالم بین رژیم غذایی و ورزش کرد.
فکر پشت این رویکرد این است که ما چیزی بیش از یک بدن هستیم. ما انسان های پیچیده ای هستیم با ابعاد گوناگون. به علاوه، بخش بزرگی از ویژگیهای فیزیکی ما خارج از کنترل ما هستند، زیرا در بیشتر موارد توسط ژنتیک تعیین میشوند.
از آنجایی که بی طرفی بدن بر روی ظاهر متمرکز نیست، به ما اجازه می دهد تا از تمام کارهایی که بدنمان به ما اجازه انجام آنها را می دهد، قدردانی کنیم. خواه این شامل درگیر شدن در فعالیت های بدنی مورد علاقه ما باشد، یا حتی چیزی به سادگی در آغوش گرفتن عزیزانمان، بی طرفی بدن ارزشی را که وجود فیزیکی ما ارائه می دهد، تشخیص می دهد.
مزایای رویکرد دوگانه
اگرچه بی طرفی بدن برای کمک به غلبه بر چالش های حرکت مثبت بدن طراحی شده است، ایجاد دیدگاهی از بدن شما که هر دو رویکرد را در بر می گیرد مزایایی دارد. این نوع رویکرد دوگانه شما را قادر می سازد از مزایای هر یک بهره مند شوید.
این سودها عبارتند از:
• مثبت بودن بدن می تواند به تقویت خلق و خو و کاهش افکار منفی کمک کند. همچنین به ما این امکان را میدهد که بدون توجه به آنچه جامعه در مورد آنها میگوید یا علیرغم پیامهای منفی که ممکن است در دوران کودکی دریافت کردهایم، از بدن خود خوشحال باشیم.
• بی طرفی بدن رویکرد خوبی برای زمانی است که مثبت اندیشی واقعی به نظر نمی رسد یا قدم بزرگی برای برداشتن نیست. فشار مثبت انديشي تو خالي را از بین می برد و فقط از شما می خواهد که آن را همانطور که هست بدن تان را بپذیرید و از آن برای کارهایی که می تواند برای شما انجام دهد قدردانی کنید.
ما انسانهایی دائماً در حال تغییر هستیم، به این معنی که برخی از روزها بدن خود را دوست خواهیم داشت، در حالی که در روزهای دیگر، عشق به خود ممکن است توقع زيادي به نظر برسد. با گنجاندن مثبت بودن بدن و بی طرفی بدن در زندگی خود، می توانیم رویکردی را انتخاب کنیم که بیشترین مطابقت با تفکر خود را در هر روز داشته باشد.
چگونه مثبت بودن بدن و بی طرفی بدن را بپذیریم
وقتی هر روز صبح از رختخواب بیرون می آیید، از خود بپرسید که کدام طرز فکر با احساس شما همسو است. بر اساس طرز فکرتان، آیا آماده هستید که ظاهر فیزیکی خود را دوست داشته باشید؟ یا احساس میکنید در حال حاضر نمیتوان مثبتاندیش بود، بنابراین ترجیح میدهید روی خنثی بودن و قدردانی از آنچه بدنتان میتواند انجام دهد تمرکز کنید؟
اگر میخواهید آن روز روی مثبت بودن بدن تمرکز کنید، میتوانید این کار را با انجام چند گزينه انجام دهید:
• چیزهایی را که در ظاهر بدنی خود دوست دارید پیدا کنید و با صدای بلند بگویید، مانند “من عاشق پاهای بلندم هستم” یا “شانه های من در این پیراهن بدون آستین عالی به نظر می رسند.”
• جملات تاکیدی مثبت را در طول روز تکرار کنید، مانند “من همینطور که هستم خوشحالم”.
• اگر متوجه شديد داريد بین بدن تان و بدن شخص دیگری مقايسه می کنيد، ذهن تان را متوقف کنید زیرا هیچ نوع بدن “کامل و بي نقصي” وجود ندارد.
اگر تصمیم دارید که بی طرفی بدن برای روز بهترین است، در اینجا اقداماتی وجود دارد که می توانید انجام دهید:
• یادداشتهایی را در خانه و محل کار خود بگذارید كه به شما یادآوری میکند که به کار در جهت پذیرش بدن خود ادامه دهید – عیوب و همه چیز بدن تان را بپذيريد.
• جملاتی را در مورد ارزشی که بدنتان ارائه می دهد، تكرار كنید، مانند “من از بدنم متشكرم كه كمك مي كند كارهاي خانه ام را به بهترين شكل انجام دهم.”
• روی خودآگاهي کار کنید و به تمام روش هایی که بدنتان در طول روز به شما خدمات می دهد توجه کنید.
در حالی که ممکن است واقعی نباشد که همیشه بدن خود را دوست داشته باشید، اما همچنان می توانید به خاطر تمام کارهایی که می تواند انجام دهد، قدردان آن باشید. وقتی می توانید عشق به خود را تمرین کنید و در روزهایی که ممکن است دوست داشتن بدنتان بیش از حد سخت مي شود، خود را بپذیرید. هر دو اهداف ارزشمندی دارند، به شما این امکان را میدهند که مناسبترین مورد را در هر زمان انتخاب کنید.