قوانین ساده برای تحکیم روابط زناشویی
به گزارش تریتا نیوز،سمیرا سرایلو، فرقی ندارد که چه مدت است با هم زندگی می کنید، قوانین ساده و مهمی در این مسیر حاکم است. عمل به این قوانین همیشه ساده نیست اما مطمئنا مهم و لازم است. با یک سری کارها و قواعد زندگی و رابطه تان را قوی تر از قبل کنید.
- درمورد چیزهایی که دوست دارید با هم گفتگو کنید
خستگی، سرخوردگی و مسائل آزار دهنده ی روزمره می تواند آتش نزاع را بین شما و شریک زندگی تان شلعه ور کند، بنابراین کاری نکنید که این آتش را شعله ورتر کنید. اولویت های تان را مشخص کنید. باید بدانید که ۲۰ عبارت مثبت می تواند آثار مضر فقط یک عبارت منفی را از بین ببرد. بنابراین اگر همسر یا نامزدتان کفش یا پیراهن جدید خریده از آن تعریف کنید. از همسرتان تشکر کنید که در تمیز کردن خانه به شما کمک می کند. می توانید به محل کار همسرتان تلفن بزنید و صرفا بگویید “به تو فکر می کردم” . این جملات و عبارتهای ساده معجزه آسا هستند. حتما از این عبارات و تشکرهای ساده و معجزه گر غافل نشوید و زمانی که آنها را ادا می کنید تماس چشمی برقرار کنید و لبخند را فراموش نکنید. زمانی که از این راهکار استفاده می کنید نه تنها پی می برید چه چیزهایی شریک زندگی تان را می رنجاند بلکه در می یابید چه چیزهایی او را سر ذوق و هیجان می آورد. هیچ وقت برای شروع دیر نیست، همیشه برای کار درست وقت هست، پس این کارهای کوچک که عشق تان را ابراز می کند انجام دهید، مثل بوسه های قبل از خداحافظی، صبح و قبل از خواب.
- زمانی را برای صمیمیت و نزدیکتر شدن به هم در طول روز اختصاص دهید
تماس فیزیکی هورمونهای حس خوب را در هر دو طرف فعال می کند. بنابراین موقع راه رفتن دست یکدیگر را بگیرید، موقع صبح بخیر گونه شریک زندگی تان را فشار دهید(نیشگون بگیرید). به یاد بیاورید که اوایل آشنایی و ازدواج چه کار می کردید، می توانید پشت گوش همسرتان را ببوسید یا دست تان را لابه لای موهایش ببرید و نوازش کنید. این لمس های شیرین و ساده می تواند شعله های عشق را در زندگی تان روشن نگه دارد. این کارها خیلی مهم است چرا که در هر زندگی در کنار روزهای آفتابی روزهای طوفانی هم وجود دارد. رابطه تان را قوی کنید. چطور می توانید این کار را انجام دهید؟ از شریک زندگی تان حمایت کنید. هر وقت که در دنیا به مشکلی برخورد کنارش باشید و از او حمایت کنید و جانب او را بگیرید. گوش شنوایی برای رازهایش باشید و بگذارید مشکلاتش و مشکلات کاری اش را با شما درمیان بگذارد. به جز مواقع اضطراری نگذارید هیچ چیز خلوت”ما” را به هم بریزد، پس سایلنت کردن گوشی و قفل اتاق را برای چه گذاشته اند. حداقل ۳۰ دقیقه در روز برای هم زمان بگذارید و با هم گفتگو کنید، درمورد کارها، برنامه ها، اهداف و رویاهای تان با هم حرف بزنید. رابطه ی دوستانه ای با هم بسازید. رابطه ی دوستانه قوی باعث می شود رابطه ی زناشویی تان هم قوی تر شود. دوستان خوب همسران خوبی هم برای هم هستند. زمانی را برای صمیمیت و نزدیکتر شدن به هم در طول روز اختصاص دهید و حتی برای آن برنامه ریزی کنید.
- تقصیر را گردن همسرتان نیاندازید
شاید به نظر ساده برسد که هر زمان ناراحت، عصبانی، سرخورده، خسته و کلافه اید همه را سر شریک زندگی تان بشکنید و خراب کنید. شاید اگر زندگی و رابطه تان باب میل تان نیست تقصیر را گردن طرف مقابل بیاندازید، گام بعدی هم این است که تصور کنید طرف مقابل تان باید تغییر کند تا رابطه تان بهتر شود. این وا دادن است. تلاش برای تغییر شریک زندگی تان فقط او را در موضع تدافعی قرار می دهد و شرایط را پیچیده تر می کند. در نتیجه،هیچ کس تغییر نمی کند. هیچ کس میئولیت را قبول نمی کند. هر دو طرف ناراضی اند. و شریک زندگی تان به خاطر اینکه ۹۰ درصد خوبیهایش نادیده گرفته می شود سرخورده و ناامید می شود.
راه درست: خودتان را تغییر دهید. زمانی که عیبهای خودتان را می پذیرید و سعی می کنید آنها را تبدیل به احسن کنید، جادو و معجزه اتفاق می افتد. خوش بینی بیشتر می شود، شریک زندگی تان احساس بهتری می کند، و راه برای انگیزه ی بیشتر برای تغییر بیشتر و تجربه رابطه ای بهتر هموارتر می شود.
- با آرامش رابطه تان را بهتر کنید
از قدیم گفتن هر چیزی مثل خودش را جذب می کند. این جمله در رابطه ی بلند مدت هم صدق می کند. هر چه احساس شادی و رضایت بیشتری کنید، رابطه تان شادتر و رضایت بخش تر می شود، و راحت تر می توانید تعارضات تان را مدیریت کنید. ۱۵ دقیقه یوگا در صبح، یا انجام کاری که حس خوبی به شما می دهد می تواند به آرامش شما کمک کند، احساسات خوب شاید کمک کننده نباشد اما می تواند کمک کند تا لحظات بهتری را در کنار هم تجربه کنید.
لباسی نو و زیبا به تن کنید تا حس خوبی به شما بدهد. قبل از به رختخواب رفتن ، موهای تان را شانه کنید و لباس خواب زیبا بپوشید، حس خوبی که به خودتان و ظاهرتان دارید باعث می شود چشمان تان بدرخشد. و جرقه ی چشمان تان بارقه ای زیبا در طرف مقابل تان ایجاد می کند.
- منصفانه بجنگید
جنگ و دعوا در هر رابطه ای طبیعی است. مهم این است که چطور آن را مدیریت کنید. با نگرش و ابزار درست، تعارض تبدیل به گذرگاهی برای صمیمیت عمیقتر و بیشتر می شود، این فرصت که دیده شوید و مورد عشق و محبت قرار بگیرید برای کسی که هستید، همسر دوست داشتنی تان را بپذیرید، خود واقعی اش را همان جور که هست بپذیرید و خانواده ای محکم و قوی بسازید. از انتقاد ، برخورد و خشونت پرهیز کنید. اینها مثل سوخت برای آتش هستند. محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که افرادی که از هم طلاق گرفته اند مدت زیادی با هم دعوا می کردند، با صدای بلند داد می زدند و یا حمله می کردند و یا دفاع. در حالیکه زوجهای شاد، از طرف دیگر، از انتقادی کلامی اجتناب می کنند، نمی گذارند بحث بالا بگیرد، و از کلماتی مانند “همیشه” و “هرگز” استفاده نمی کنند. اگر دعوا شروع شد، سعی می کنند موضوع را عوض کنند، آرامش شان را حفظ کنند، همدردی و معذرت خواهی و یا حتی قدردانی می کنند. در صورت لزوم یک دوش بگیرید، نفس عمیق بکشید، کمی فاصله بگیرید تا دوباره آرامش تان را به دست بیاورید.
- زمان مناسب را برای بحث و گفتگو انتخاب کنید
اگر استراحت کافی نداشته اید یا احساس گرسنگی می کنید وارد بحث با همسرتان نشوید. گرسنگی و خستگی می تواند زمام افکار تاریک و اخلاق بد را رها کند. زمانی که یکی از طرفین بی حوصله است هم با هم صحبت نکنید. زمان بحث و گفتگو را تا زمانی که تشنج زدایی شود به تعویق بیاندازید.این کار ارزشش را دارد. تلویزیون و تلفن را خاموش کنید. اگر دارید بیرون می روید فعلا بحث نکنید تا به خانه باز گردید. برای رسیدن به پاسخ و نتیجه درست باید شرایط را مهیا کنید.
- خوب گوش کنید
بهترین و مهمترین گام در رسیدن به یک رابطه ی خوب چیست؟ کمتر حرف بزنید و بیشتر شنونده باشید. تقصیر را گردن دیگری انداختن، انتقاد، فحاشی، قلدری، پیش بینی بد، نهایتا زندگی را جهنم می کند. زمانی که طرف مقابل تان دارد حرف می زند، حرف او را قطع نکنید، راه حل پیشنهاد ندهید و از خودتان دفاع نکنید.
باید شنونده خوبی باشید. به طرف مقابل تان نشان دهید که به حرفهایش با دقت گوش می دهید، سر تکان دهید و نهایتا “امم” بگویید. گاهی اوقات راه نزدیکتر شدن به فردی این است که شنونده خوبی برای چیزهایی باشیم که می گوید.