علت بدمزه بودن غذاهای ارائه شده در هواپیما چیست؟
یکی از گلایه های مشترکی که از زبان اکثر مسافرین هواپیماها می شنوید، پایین بودن کیفیت غذای ارائه شده در طول پرواز است. اما دانشمندان پاسخی غیر منتظره برای این شکایت شما دارند. براساس مطالعاتی که در این زمینه انجام شده، مشکل نه از غذا، که از بدن ما به هنگام پرواز است.
برپایه این پژوهش، صدای بلندی که در هواپیما شنیده می شود تا حد زیادی بر درک طعم غذا در دهان ما اثر می گذارد، به نحوی که طعم شیرین را کمتر حس می کنیم.
نتایج این پژوهش در نشریه روانشناسی تجربی انتشار یافته است. در این پژوهش از ۴۸ نفر در دو محیط آرام و محیطی با صدای شبیه به کابین هواپیما خواسته شد تا نظر خود درباره طعم غذاها را اعلام کنند. در نهایت، مشخص شد صداهای محیطی می توانند تا پانزده درصد از توانایی این افراد در درک مزه غذاها کم کنند. دانشمندان معتقدند علت این پدیده، تعامل حسگرهای صدا با عصب های گوش انسان است.
جالب است بدانید که بسیاری از افراد معتقدند گوجه فرنگی تنها ماده خوراکی است که به هنگام پرواز مزه بهتری دارد. این نکته در سال ۲۰۰۸ توجه شرکت هواپیمایی لوفتهانزا را نیز به خود جلب کرد، چرا که مسافرین آلمانی این شرکت به طور فزاینده ای درخواست نوشیدنی آب گوجه فرنگی را داشتند.
عوامل دیگری به غیر از صدا نیز وجود دارند که بر طعم غذا در ارتفاع ۹۰۰۰ متری از سطح زمین اثر می گذارند. از جمله این عوامل می توان به خشکی هوا در داخل هواپیما و تبخیر مخاط بینی و تورم در پوسته سلول ها به دلیل افزایش فشار اشاره کرد. لوفتهانزا در پژوهشی که در سال ۲۰۱۰ انجام داد متوجه شد درک انسان ها از طعم شور و شیرین به هنگام پرواز تا سی درصد کاهش می یابد.
با این اوصاف، دفعه بعد که خواستید از طعم ناخوشایند غذا به هنگام پرواز گلایه کنید، نتایج این پژوهش ها را به خاطر بیاورید!