عاداتی برای پیشگیری از پیری زودرس پوست
شما میتوانید پیشگیری از پیری زودرس پوست را در هر زمانی آغاز کنید و نیازی نیست منتظر بمانید تا چین و چروکها روی پوست ظاهر شوند تا اقدامات پیشگیرانه و محافظتی را مدنظر قرار دهید.
پیر شدن پوست امری اجتناب ناپذیر است. اگرچه روشهای مختلفی برای مقابله با این شرایط وجود دارند، اما در برخی از برهههای زندگی خود باید آن را بپذیریم. اما مشکل این است که پیری پوست برای افرادی بسیاری پیش از موعد رخ میدهد و در سنین جوانی نیز ممکن است پوست ظاهری غیرطبیعی و پیر به خود بگیرد.
اگرچه برخی نشانههای پیری زودرس پوست را میتوان با استفاده از آرایش پنهان کرد، اما افراد بسیاری در پی روشهایی هستند تا آنها را به حداقل رسانده و از رخ دادنشان پیشگیری کنند. افزون بر استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی و روشهای ضد پیری پوست، شما نیازمند بهبود عادات خود نیز هستید زیرا بسیاری از آنها بر سلامت پوست اثر میگذارند.
هرچه زودتر این روند را آغاز کنید، بیشترین اثرگذاری و بهترین نتیجه را برای پیشگیری از ظهور لکهها، چین و چروکها و دیگر نواقص پوستی کسب خواهید کرد.
استفاده از محصولات ضد آفتاب
قرار گرفتن در معرض نور خورشید یکی از عوامل اصلی ظهور نشانههای پیری زودرس پوست و همچنین بیماریهای جدی مانند سرطان پوست است. استفاده روزانه از محصولات ضد آفتاب به عنوان سدی در برابر پرتوهای مضر خورشید عمل کرده و همچنین از آفتاب سوختگی و خشکی بیش از حد پوست پیشگیری میکند.
استفاده از محصولات ضد آفتاب هم در روزهای آفتابی و هم ابری توصیه میشود زیرا پرتوهای فرابنفش خورشید در هوای ابری نیز میتوانند بر پوست تأثیرگذار باشند.
در روزهای بسیار آفتابی، از محصولات ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید.
مصرف آنتیاکسیدانها
غذاهای سرشار از آنتیاکسیدانها امکان کاهش اثرات منفی رادیکالهای آزاد بر سلولهای بدن انسان که عامل تسریع پیری هستند را فراهم میکنند.
آنتیاکسیدانها روند بازسازی پوست را تحریک کرده و به حفظ نرمی و محافظت از آن کمک میکنند.
میوهها و سبزیجات خام حاوی مقادیر فراوان از آنتیاکسیدانها هستند. گیاهان و غلات نیز از محتوای آنتیاکسیدان بالا بهره میبرند.
نوشیدن آب فراوان
قرار گرفتن در معرض نور خورشید یکی از عوامل اصلی ظهور نشانههای پیری زودرس پوست و همچنین بیماریهای جدی مانند سرطان پوست است. استفاده روزانه از محصولات ضد آفتاب به عنوان سدی در برابر پرتوهای مضر خورشید عمل کرده و همچنین از آفتاب سوختگی و خشکی بیش از حد پوست پیشگیری میکند
نوشیدن آب به میزان کافی در روز نه تنها عملکرد درست و مناسب اندامهای داخلی را تضمین میکند، بلکه برای آبرسانی و اکسیژنرسانی به پوست نیز اهمیت دارد. در حقیقت، افرادی که در روز به میزان کافی مایعات مصرف نمیکنند، احتمال بیشتری دارد با کمآبی بدن مواجه شده و این شرایط میتواند در پوست نمایان شود.
روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید تا آبرسانی مناسب به سلولها و در نتیجه آن روند مناسب بازسازی انجام شود.
آب خون را سمزدایی میکند و از بروز ضایعات ناشی از سموم پیشگیری میکند.
سم زدایی بدن
اگرچه نوشیدن آب فراوان به تسهیل روند سمزدایی کمک میکند، گاهی اوقات اقدامات دیگری نیز باید برای کمک به عملکرد درست اندامها صورت بگیرند. تجمع بیش از حد سموم موجب تخریب سلولها میشود که افزون بر پیری پوست میتواند به بروز آکنه و بیماریهای پوستی نیز منجر شود.
تبدیل کردن سمزدایی بدن به یک عادت روزانه چه از طریق مصرف میوهها و سبزیجات یا مصرف نوشیدنیهای سمزدا اهمیت دارد.
افزون بر این، طی دوره سمزدایی باید از مصرف چربیهای اشباع، غذاهای فرآوری شده و قند پرهیز کرد.
سیگار نکشیدن
افزون بر نیکوتین، سیگار حاوی ترکیبات سمی بسیاری است که به سلولها آسیب وارد کرده و روند پیری پوست را تسریع میکنند.
سیگار کشیدن موجب تخریب کلاژن میشود و توانایی بدن برای جذب مواد مغذی را کاهش میدهد.
افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای پوستی و همچنین مشکلات جزئی پوست مانند جوشهای چرکی قرار دارند.
لایه برداری
استفاده منظم از محصولات لایه بردار، حداقل یک بار در هفته، عادت خوبی برای پیشگیری از پیری زودرس پوست است. این روش به حذف سلولها و ناخالصیهایی که روی سطح پوست تجمع کردهاند، کمک میکند. لایه برداری پوست از مسدود شدن منافذ پوست نیز پیشگیری میکند.
استفاده از محصولات لایه بردار به پاکسازی منافذ پوست کمک کرده و از بروز دانههای سرسیاه و آکنه پیشگیری میکند.
این محصولات حاوی ویتامینها و مواد معدنی هستند که به بازسازی سلولهای پوست کمک میکنند.
همچنین، گردش خون را تقویت کرده و به واسطه بهبود اکسیژنرسانی، به حفظ سلامت بافتها کمک میکنند.
اگر پوست شما چرب است میتوانید سه بار در هفته از لایه بردارها استفاده کنید. در غیر این صورت، استفاده از آنها یک بار در هفته برای پیشگیری از تحریک پوست توصیه میشود.