شرکت های دارو سازی در آستانه ورشکستگی

در این جلسه که مدیران عامل چندین شرکت داروسازی در آن حضور داشتند، دوران وصول مطالبات شرکتهای داروسازی از داروخانهها به ویژه بیمارستانها بیش از یکسال اعلام شد. این در حالیست که به علت وضعیت و سیاستهای جاری در بازرگانی خارجی کشور تامین مواد اولیه و خرید تجهیزات به صورت نقد انجام میشود.
پیرصالحی در این گردهمایی اظهار کرد: قدیمیترین کارخانه داروسازی کشور ۷۰ میلیارد تومان فقط هزینه بهره بانکی پرداخت کرده است، یعنی ماهی ۶ میلیارد تومان! ظاهرا نرخ بهره بانکی ۱۸ درصد است، اما در عمل نرخ پول برای صنعت ۲۴ تا ۲۶ درصد تمام میشود. با این شرایط داروپخش اصلا نمیتواند روی توسعه فکر کند و وزارت بهداشت هم از ما اصلاح خطوط را نخواهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما و برخی شرکتهای داروسازی دیگر پول کافی برای ترخیص مواد اولیه و تجهیزات خود از گمرک نداریم. هزینههای مالی برای صنعت دارو کمرشکن شده است. میزان مطالبات صنعت دارو از دارو به بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است، یعنی معادل یک سوم گردش مالی این صنعت.
رامین رادمنش، مدیر عامل روزدارو در اعتراض به سیاستهای قیمتی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت در مقابل افزایش قیمت داروهای زیانده مقاومت میکند؛ در حالیکه پس از کمبود در بازار، مجوز واردات آن را با قیمت چندین برابر میدهد.
وی افزود: طبق فهرست اعلامی سازمان غذا و دارو در حال حاضر ۵۳ قلم داروی تولید داخل در فهرست کمبود و هشدار قرار گرفته که ۴۷ قلم آن به علت زیانده بودن تولید نشدهاند.
اکبر عبداللهی اصل، مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو نیز در این گردهمایی علت اصلی گردش ناقص مالی شرکتهای داروسازی را ناشی از عدم پرداخت به موقع سازمانهای بیمه دانست و گفت: این بدهی در طول زنجیره تامین به شرکتهای داروسازی تحمیل شده است. در مورد اصلاح قیمت داروهای زیانده محدودیتها و ممنوعیتهایی وجود دارد که در حال چانه زنی با مسئولین مرتبط برای اصلاح این معضل هستیم.