تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • ثبت رکورد بی‌سابقه تولید در معدن مس سرچشمه

  • پلتفرم نماوا، باکس سلامت و جذابیت‌های پزشکی

  • پیام دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران به مناسبت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی (ع)

  • پیام دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران به مناسبت فرا رسیدن ۱۴ تیر ماه و روز دهیار

  • نگاه همگرا به تهدیدات فرارو در غرب آسیا

  • نکات مهم برای خنک ماندن در تابستان

  • افزایش ۶.۸ درصدی ظرفیت و ۳.۲ درصدی تولید مس تصفیه شده جهانی/ قیمت فلز سرخ رو به افزایش

  • اطلاعیه شماره ۷ بانک سپه/امکان پرداخت چک‌های بانک سپه در شعب و از طریق سامانه چکاوک فراهم شد

  • تقاضای مس در دهه آینده به‌شدت از عرضه پیشی می‌گیرد

  • تمدید مهلت معرفی حساب وكالتی برای ثبت نام در طرح فروش محصولات ایران خودرو

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›سه نوع سبزیجات که با پختن سالمتر می شوند

سه نوع سبزیجات که با پختن سالمتر می شوند

توسط مهناز خدادوست
۱۳۹۷-۱۰-۲۹

تریتا نیوز :سمیرا سرایلو،خوردن سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم سالم است. ورزشکاران و افرادی که برای زیبایی اندام کار می کنند آنها را به منابع ارزشمند و مغذی شیمیایی-گیاهی می دانند. این ترکیبات شیمیایی حاوی ویژگی های آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدانها در ثبات رادیکالهای آزاد در بدن ما بسیار مهم هستند و در پیشگیری از بیماریها بسیار مفیدند. به خاطر این منافع و مزایا مصرف سبزیجات در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و بیماری های حاد و وخیم سهم بسزایی دارند.

پختن ارزش غذایی را افزایش می دهد

گفته می شود که مصرف سبزیجات خام مواد مغذی خوبی را برای بدن فراهم می کند. با وجودی که این گفته برای اکثر سبزیجات صدق می کند اما سبزیجاتهایی نیز وجود دارند که با پخته شدن ارزش غذایی آنها بیشتر می شود. تحقیقی نشان داده است “زمانی که سبزیجات پخته می شوند، بسیاری از عناصر و ترکیبات دفاعی و ایمنی در آنها افزایش می یابند.”

گوجه فرنگی، کلم بروکلی، و هویج از آن دسته سبزیجات هستند که با پخته شدن ارزش غذایی آنها بیشتر می شود. به نظر می رسد که عناصر شیمیایی-گیاهی مفید بدون حرارت دیدن در دیواره ی سلول محبوس هستند و آزاد نمی شوند. ما مختصرا نگاهی می اندازیم به اینکه چطور پختن این سبزیجات مواد مغذی آنها را آزاد می کند.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی به لحاظ علمی جزء میوه ها به حساب می آید، اما در پخت و پز غذا در گروه سبزیجات قرار می گیرد. آنها سرشار از مواد مغذی و منبع غنی از ویتامین C و لیکوپین هستند. لیکوپین از آن دسته عناصر شیمیایی گیاه است که باعث رنگ قرمز گوجه فرنگی که مملو از خاصیت آنتی اکسیدان است می شود. چندین آزمایش آشپزی انجام شده و در آنها گوچه فرنگی ها با ۸۸ درچه سلیسیوس به مدت۲، ۱۵ تا ۳۰ دقیقه حرارت دیده اند. ارزش ویتامین C و لیکوپین در هر آزمایش اندازه گیری شده است. نتایج آزمایش حاکی از افت ویتامین C  اما افزایش چشمگیر لیکوپین بود.

بخارپز و آب پز کردن گوجه فرنگی مناسب ترین شیوه برای آزادسازی لیکوپین موجود در گوجه فرنگی است. پژوهشها نشان می دهد که لیکوپین باعث کاهش ابتلا به سرطان، بهبود سلامت قلب، پاسخهای نورولوژیک را افزایش و بهبود می دهد.

بروکلی

بروکلی از خانواده کلم با خصوصیت آنتی اکسیدان بسیار بالا است. پژوهشها نشان می دهد که بروکلی سرشار از عناصر شیمیایی- گیاهی کاروتینوئیدها، پلی فنول، گلوکوزینولات است. بروکلی همچنین غنی از رنگدانه زرد(لاتین) و توکوفرول است. این عناصر شیمیایی با کاهش التهاب در رگهای خونی ما احتمال ابتلا به خطر سرطان را کاهش می دهد.  بروکلی به سم زدا بودن و غذایی کامل معروف است .یک تحقیق علمی نشان داده است که چطور پختن کلم بروکلی ارزش تغذیه ای آن را بیشتر می کند. در این تحقیق مشخص شده که شیوه های متفاوت پختن ارزش غذایی پنج عنصر آنتی اکسیدان گلوکوزینولات را کاهش می دهد. در حالیکه در همان حالت در بروکلی پخته شده افزایش معناداری در لاتین، توکوفرول و کاروتین اتفاق می افتد. در حقیقت، افزایش زمان پخت این عناصر را بیشتر افزایش می دهد. پختن کلم بروکلی آزاد سازی کاروتینوئیدها را افزایش و بهبود می دهد. کاروتینوئیدها “مجموعه های پروتئین هستند که غلظت آنها با پخته شدن بهتر و بیشتر می شود.”

بخارپز و آب پز کردن کلم بروکلی بهترین شیوه ی پختن برای افزایش کاروتینوئیدها از جمله لاتین وفیتون است. پژوهشها نشان می دهد که فیتون خطر سرطان پروستات را کاهش می دهد، سلامت قلب و عروق را افزایش می دهد، و التهاب در رگهای خونی را هم کاهش می دهد.

هویج

هویج پرطرفدارترین در بین سبزیجات ریشه ای است. آنها منبع غنی از بتا کاروتین، فیبر و مواد معدنی و ویتامین های مختلف است. هویج با دارا بودن منابع سرشار از ویتامین A و بتاکاروتین  فواید سلامتی و آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد. در آزمایشی ارزش غذایی هویج بعد از انواع پختن مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه های آنتی اکسیدان بعد از بخارپز، آب پز و سرخ شدن اندازه گیری شده است. بعد از پختن هویجها کاروتینوئیدها، پلی فنول ها، گلوکوزینولات و اسکوربیت(ویتامین C) آنها اندازه گیری شدند.

نتایج تحقیق بیانگر این مطلب است که آب پز کردن همه ی کاروتینوئیدها(آنتی اکسیدانها) را تا ۱۴ درصد افزایش می دهد. سایر شیوه های پختن باعث کاهش ارزش آنتی اکسیدانها می شود و سرخ کردن بدترین آنها است. آب پز کردن بیشتر ویتامین C و کاروتینوئیدها را جفظ می کند. این نتایج حاکی از این است که هر نوع سبزیجاتی شیوه ی پخت مخصوص به خود را دارد که کیفیت فیزیوشیمی و مواد مغذی آن بهتر حفظ می شود.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=72678
تگ ها آنتی اکسیدانبتاکاروتینبراکلیسبزیسرطان پروستاتگوجه فرنگیلیکوپینمنیزیومهویجورزشکارانویتامین

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    با این غذاهای قدرتمند به جوانه های چشایی خود لطف کنید!

    ۱۴۰۰-۰۲-۲۳
    توسط مهناز خدادوست
  • واریته

    آیا می دانید غذا می تواند خلق و خوی شما را بهتر کند؟

    ۱۳۹۸-۰۴-۰۳
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    کاهش کلسترول با راهکارهای خانگی

    ۱۴۰۳-۰۶-۰۵
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    ارزش تغذیه ای انواع نان

    ۱۳۹۸-۰۷-۳۰
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    پیری را فراموش کنید

    ۱۴۰۰-۰۳-۲۷
    توسط مهناز خدادوست
  • واریته

    این غذاها عمرتان را طولانی می کند!!

    ۱۳۹۸-۰۶-۰۶
    توسط مهناز خدادوست

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • ثبت رکورد بی‌سابقه تولید در معدن مس سرچشمه

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۵
  • پلتفرم نماوا، باکس سلامت و جذابیت‌های پزشکی

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۴
  • پیام دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران به مناسبت فرا رسیدن تاسوعا و ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۴
  • پیام دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران به مناسبت فرا رسیدن ۱۴ تیر ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۴
  • نگاه همگرا به تهدیدات فرارو در غرب آسیا

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۴
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است