تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • بازدید وزیر اقتصاد از مجموعه بانک سپه / قدردانی دکتر مدنی‌زاده از مدیران و کارکنان این بانک

  • بانک توسعه صادرات ایران موتور محرکه تامین مالی پروژه های صادراتی

  • تقدیر صندوق تأمین خسارت­ های بدنی از شرکت بیمه آسیا

  • عرضه ۸۴۹ هزار تن انواع محصول در بورس کالای ایران

  • ایجاد زیرساخت‌ها و انجام عملیات اجرایی در معدن مس سریدون سرعت گرفت

  • توصیه های غذایی در روزهای آلودگی هوا

  • آغاز فصل جدیدی از همکاری بانکی برای حمایت از تولید و اشتغال

  • مزایده املاک مازاد شرکت توسعه دیدار ایرانیان

  • این وام طلا ست/ جزئیات و شرایط انواع وام

  • در طرح «نظرسنجی مهربانی ملی» شرکت کنید

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›سلامتی بدن با سویا

سلامتی بدن با سویا

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۵-۱۲-۰۸

صدها سال است که دانه های سویا بعنوان غذای اصلی در بعصی فرهنگها محسوب میشود.این دانه ها از طریق آسیائی ها به آمریکای شمالی معرفی شدند. اکنون آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا و محصولات مرتبط با آن است.

ارزش غذایی سویا

نه نوع اسید آمینه ضروری در همه گیاهان به وفور یاقت می شود و در این میان دانه های سویا در دنیای گیاهان استثناء هستند. دانه های سویا محتوی تقریبأ %۴۰ پروتئین هستند.

صنایع غذائی می توانند دانه های سویا را طوری فرآوری کنند که پروتئین آنها حفظ شود، بنابراین دانه سویایی که خورده می شود مملو از پروتئین خواهد بود. مهمترین نتیجه حاصل از مصرف محصولات سویا کاهش بیماری های مهلک است.

دانه های سویا دارای مواد معدنی همچون کلسیم ، آهن ، و روی می باشند که میزان موادمعدنی آن در انواع متفاوت دانه های سویا، مختلف می باشد. پروتئین سویا ، آرد سویا و دانه های پخته سویا بیشتر از دیگر محصولات آن دارای مواد معدنی دارند.

دونوع ایزوفلاون مهم در دانه های سویا  genistein جنیستئین و داییدزئین daidzein هستند.سویا از جمله مواد غذایی است که می توان از آن فراورده های زیادی تهیه کرد.با بهره گیری از تکنولوژی مدرن,بشر امکان تولید انواع مختلف فراورده سویا را با طعم های متفاوت دارد.

سویا و سلامتی

مطالعات انجام گرفته نشان می‌دهد که سرطان سینه ، پروستات و روده کوچک در آمریکا که به میزان کمتری از فرآورده های سویا استفاده می شود بیشتر شایع است. در مطالعات آزمایشگاهی انجام شده مشخص شده که ایزوفلاونها می توانند در قابلیت رشد یک سلول سرطانی اختلال ایجاد نمایند.

همچنین فرآورده های سویا می توانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند. یک تئوری آزمایش شده بیان می کند که ایزو فلاونها چربی خون را پایین نگه می دارند .

آزمایشهای بالینی نشان داده اند افرادی که پروتئین گیاهی مصرف می کنند،در مقایسه با پروتئین حیوانی، میزان کلسترول خون کمتری دارند اهمیت این یافته چنان است که سازمان غذا و دارو اخیرأ اعلام کرده که پروتئین گیاهی برای سلامت قلب مفید است.

اگر محصولی در هر وعده مصرفی حداقل۲۵/۶ گرم پروتئین گیاهی داشته باشد و دارای چربی و کلسترول پایینی باشد، تولید کنندگان آن می توانند ادعا کنند که احتمال بیماریهای قلبی را کاهش می دهد مشروط بر اینکه فرد حداقل ۲۵ گرم پروتئین گیاهی در روز مصرف نماید.

همچنین نقش احتمالی فرآورده های سویا در جلوگیری از پوکی استخوان مورد بررسی قرار گرفته است. ایزو فلاونها و مشتقات سویا کهipriflavoneایپری فلاون نامیده می شوند وقتی بهمراه کلسیم و ویتامین Dمصرف شوند محتوای مواد معدنی استخوان را در زنان یائسه بالا می برند.

احتمالأ ایزو فلاونها به رفع عوارض قبل از یائسگی و زمان یائسگی مثل گر گرفتگی در زمان یائسگی کمک می کنند. بویژه در کشورهایی که مصرف دانه های سویا زیاد است، عوارض یائسگی کمتر گزارش شده است.

فرآورده های سویا مطمئناً به این مرحله از زندگی خانمها کمک خواهند کرد. در حالیکه هنوز جا برای تحقیقات بیشتر وجود دارد بهتر است که پیشنهاد کنیم که هر فرد برای سلامت خود روزانه از دانه های سویا و فرآورده های آن استفاده کند.

هم اکنون نیز از فراورده های مختلف این ماده غذایی در سراسر دنیا استفاده می شود,پاره ای از فراورده های غذایی سویا عبارتند از:شیر سویا ,آرد سویا,جوانه سویا,سس سویا,سویا برگر و سوسیس سویا,آجیل سویا و دانه های سویا.

 خواص مفید دانه های سویا بر سلامتی

دانه های سویای خوشمزه با طعم خفیف آجیلی از ۳۰۰۰ سال پیش در چین کشت می شود اما خبر های خوب درباره تنوع فرآورده های سویایی و اثرات مثبت استثنایی که بر سلامتی می گذارند ، پدیده ای نسبتا جدید است.

انواع مختلف این دانه در تمام سال قابل دسترس می باشد.دانه سویا یکی از دانه هایی است که حداکثر میزان کشت و کاربرد را درجهان داشته و از بهترین خوردنی هایی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.

اثرات مثبت بر سلامتی

دانه های سویا به طور وسیعی در جهان کشت و بکار برده می شوند.آمریکا بیش از ۵۰ درصد تولید این غذای مهم را بخود اختصاص داده است.سویا ازغذاهایی است که که فواید آن در سلامتی بسیار مورد تحقیق قرار گرفته است.

فواید کلیدی دانه های سویا به دلیل مقدار عالی پروتئین آنها،مقدار بالای اسید های چرب ضروری،ویتامین ها،مواد معدنی،ایزوفلاون ها و فیبرشان می باشد.

سویا،جایگزین گوشت با تاثیر مثبت بر سلامتی

دانه های سویا از نظر کیفیت پروتئینی با غذاهای حیوانی برابرند.تنها مصرف یک فنجان از دانه سویا،۲/۵۷ درصد از مقدارمورد نیازروزانه به پروتئین را با کمتر از ۳۰۰ کالری و فقط ۲/۲ گرم چربی اشباع تامین می کند.

علاوه بر این پروتئین سویا مقدار کلسترول را کاهش می دهد.علاوه بر پروتئین مفید،سایر مواد مغذی آن عبارتند از آهنی که خوب جذب می شود.مصرف همان یک فنجان از دانه سویا ۱/۴۹ درصد از نیاز روزانه به آهن و ۳۷ درصد نیاز روزانه به منیزیم و ۲/۴۱ درصد نیاز روزانه به اسید های چرب ضروری امگا ۳ را برطرف می نماید.

با سویا لاغر بمانید

بررسی های انجام شده در زمینه ترشح غدد داخلی نشان داد که ایزوفلاون های سویا از طریق تولید سلول های چربی کوچک تر و کمتر به ما کمک می کنند که لاغر بمانیم.

غذا های سویایی که از دانه های کامل سویا تولید می شوند منبع غنی از ایزوفلاون ( حدود ۴۰-۳۰ میلی گرم در هر وعده ) می باشند.جالب است بدانید که روغن سویا ایزوفلاون ندارد.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=3295

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    لزوم همکاری گروه های علمی فرهنگستان علوم پزشکی با “ستاد سلامت”

    ۱۴۰۴-۰۱-۲۷
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    نقش کلیدی آموزش‌و‌پرورش در تعمیق سلامت معنوی اسلامی

    ۱۴۰۳-۱۱-۰۳
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    اهدای عضو پژوهش محور می‌شود

    ۱۳۹۶-۱۰-۰۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    نکاتی برای در امان ماندن از صاعقه

    ۱۳۹۷-۰۳-۱۵
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    بهترین حرکات کششی برای افزایش قد

    ۱۳۹۷-۱۰-۳۰
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    کاهش ۸۰ درصدی مصرف آنتی بیوتیک با این آزمایش خون

    ۱۳۹۶-۰۸-۱۶
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • بازدید وزیر اقتصاد از مجموعه بانک سپه / قدردانی دکتر مدنی‌زاده از مدیران و کارکنان ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۷
  • بانک توسعه صادرات ایران موتور محرکه تامین مالی پروژه های صادراتی

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۷
  • تقدیر صندوق تأمین خسارت­ های بدنی از شرکت بیمه آسیا

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۷
  • عرضه ۸۴۹ هزار تن انواع محصول در بورس کالای ایران

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۷
  • ایجاد زیرساخت‌ها و انجام عملیات اجرایی در معدن مس سریدون سرعت گرفت

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۷
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است