سرپرستان حذف شده از فهرست یارانه بگیران به گوش باشند

عده ای معتقد بودند که با توجه به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری، این عمل سازمان هدفمندی یارانه ها بوی خرید رای مردم را می دهد. به هر صورت در آن زمان با فشار منتقدان، این مسئله به بعد از انتخابات موکول شد و اخیرا سازمان هدفمندی یارانه ها با انتشار اطلاعیه ای از بررسی دوباره پرونده خانوارهایی که یارانه آن ها قطع شده است، خبر داد.
در اردیبهشت ماه امسال بود که سازمان هدفمندی یارانه ها با ارسال پیامکی با مضمون واریز یارانه به حساب سرپرستان خانوارهایی که یارانه آن ها قطع شده بود، خبرساز شد. عده ای معتقد بودند که با توجه به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری، این عمل سازمان هدفمندی یارانه ها بوی خرید رای مردم را می دهد. به هر صورت در آن زمان با فشار منتقدان، این مسئله به بعد از انتخابات موکول شد و اخیرا سازمان هدفمندی یارانه ها با انتشار اطلاعیه ای از بررسی دوباره پرونده خانوارهایی که یارانه آن ها قطع شده است، خبر داد.
در اردیبهشت ماه امسال سازمان هدفمندی یارانه ها پیامکی را با این مضمون برای سرپرستان خانوارهایی که یارانه آن ها قطع شده بود ارسال نمود: “سرپرست گرامی به دنبال ثبت اطلاعات شما در سامانه، یارانه شما در تاریخ ۱۳۹۶.۲.۲۶ به حساب شما واریز می گردد. سازمان هدفمندی یارانه ها”. این موضوع باعث شد تا عده ای آن را به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ربط دهند و آن را اقدامی برای خرید رای مردم تلقی کنند. از جمله منتقدان به این موضوع محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بود. وی در گفت وگویی با خبرنگار گفت: اگر یارانه این افراد بر اساس بررسی های انجام شده، مشمول قانون دریافت کنندگان یارانه بودند و یارانه شان قطع شده باشد باید اعتراضشان در زمان مقرر رسیدگی و نتیجه اعلام می شد، این اقدام در این زمان معنا ندارد.
وی افزود: در غیر این صورت اگر این پیامک ها برای افرادی که یارانه شان به دلیل قرارگیری در دهک های بالا قطع شده، پرداخت یارانه به آنها خلاف قانون است. نماینده مردم کرمان بیان نمود: ارسال پیامک به افرادی که یارانه شان علی رغم لزوم پرداخت قطع شده آن هم در چنین زمانی که بحث انتخابات ریاست جمهوری داغ است این شائبه را ایجاد می کند که این اقدام در جهت بالا بردن میزان رأی دولت در انتخابات ریاست جمهوری است.
بعد از این واکنش ها اداره كل روابط عمومي و ارتباطات مردمي سازمان هدفمندی یارانه ها در ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، بیانیه ای را صادر کرد. در این بیانیه آمده بود: “وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندسازی یارانه ها در سه سال گذشته به استناد بند ح تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۳۹۴ و همچنین بند الف تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور نسبت به شناسایی و قطع یارانه نقدی حدود پنج میلیون نفر از خانوارهای پردرآمد اقدام کرد.”
“حسب بند الف ماده چهار آیین نامه اجرایی تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور و نیز ماده پنج آیین نامه اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور، اعتراض سرپرستان خانوار در صورت مراجعه به سامانه yaraneh10.ir مورد رسیدگی ماهیانه توسط کارشناسان خبره وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار می گیرد و در هر ماه پس از بررسی و انجام امور کارشناسی لازم و در صورت تایید مستندات ارائه شده، این سرپرستان خانوار دوباره به چرخه دریافت کنندگان یارانه نقدی برگشت داده می شوند”.
بعد از این بیانیه شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد: با دستور رئیس جمهور اقدامات دستگاه اجرایی درخصوص برقراری مجدد یارانه افراد معترض به بعد از انتخابات موکول شد.
حالا بعد از گذشت حدود یک ماه از آن ماجرا و پشت سر گذاشتن انتخابات، سازمان هدفمندی یارانه ها در روز سه شنبه مورخه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ با انتشار اطلاعیه ای از بررسی دوباره پرونده خانوارهایی که یارانه آن ها قطع شده است، خبر داد. در این اطلاعیه آمده است که با توجه به نظر مراجع و نهادهای نظارتی مقرر شده است پرونده خانوارهایی که یارانه آنان قطع شده است مورد بررسی مجدد قرار گیرد. پس از اتمام بررسی ها و حصول نتیجه نسبت به برقراری مجدد یارانه خانوارهای واجد شرایط و نیازمند اقدام مقتضی معمول و مراتب به اطلاع آنان خواهد رسید.
شایان ذکر است مطابق با تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۶، سازمان هدفمندسازی یارانه ها دولت مجاز است امسال فقط ۳۳.۵ هزار میلیارد تومان از منابع خود را صرف پرداخت یارانه نقدی به خانوارها کند. این یعنی آن که دولت امسال باید یارانه ۱۴ میلیون نفر دیگر را قطع کند تا اینکه بتواند همان یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی برای هر نفر را پرداخت نماید.