سرطان سالانه ۳۰ هزار قربانی میگیرد
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علیاکبر سیاری در حاشیه نشست اجلاس معاونان بهداشت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت، ۱۵ برنامه را اجرایی خواهد کرد، گفت: در حال حاضر ۱۰ پروژه از این طرح پشتیبانی میکنند و در مدت این چهار سال توانستیم کل حوزه بهداشت را باز طراحی کنیم.
وی ادامه داد: آنچه که در ادامه نیاز است، ادامه دادن این طرح و عمق بخشیدن به این کار است و به دلیل اینکه در حدود ۷۵ درصد مردم ایران در شهرها زندگی میکنند، خدمات شهری ما منسجم نبود، منفعل عمل میکرد و برای همه مردم در همه سنین خدمات عرضه نمیکرد، در قالب طرح تحول سلامت سعی کردیم برای همه مردم خدمات ارائه کنیم.
سیاری افزود: سعی شد در قالب این طرح برای هر ۲ تا ۳ هزار نفر شهروند، کارشناس مراقب سلامت گذاشته شود و این فرد مسئولیت تشکیل پرونده مردم را برعهده داشته باشد. بر این اساس تشکیل پرونده که اجرایی شد این افراد موظف هستند کسانی که عوامل خطر بیماری دارند یا در آینده ممکن است بیمار شوند را شناسایی و به سطوح بالاتر ارجاع دهند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: لازم است این سیستم عمق پیدا کند. عمق پیدا کردن آن در قالب این است که به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک پزشک و در مراحل بعدی سه پزشک جمعیت شهری را پوشش دهد و بعد نظام ارجاع شهری را روی این امر پیاده کنیم و پرونده سلامت که تشکیل شد، برای هر گروه سنی مجموعه خدمات بهداشت را ارائه کنیم و با محوریت قرار گرفتن پزشک خانواده در آینده شاهد این خواهیم بود که با کاهش عوامل خطرساز سلامت مردم و کاهش بیماریها روبهرو خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: برنامهای که برای ۱۰ سال آینده داریم این است که ۲۵ درصد مرگ و میر را که عمدتا از طریق چهار بیماری است را کاهش دهیم که برای این کار باید چهار عامل خطرساز رفتاری که شامل عوامل تغذیهای نظیر استفاده از نمک زیاد، قند و چربی و عدم استفاده از میوه و سبزیجات و کمتحرکی و دخانیات و الکل است را تصحیح کنیم. همچنین چهار عامل بیولوژیکی شامل فشار خون، قندخون، چربی خون و چاقی را که موجب بیماریهای سکته قلبی و مغزی، سرطان، دیابت میشوند را تحت کنترل قرار دهیم.
سیاری با اشاره به میزان مرگ و میر و خسارتهای مالی بیماری سرطان گفت: سرطان سالانه قریب بر ۳۰ هزار نفر را از بین میبرد و ۱۰۰ هزار نفر را نیز مبتلا میکند و در حدود ۱۵۰۰ میلیارد هزینه درمان و ۶ هزار میلیارد هزینه مستقیم و غیرمستقیم این بیماری است؛ این درحالیست که ۴۰ درصد این بیماری قابل پیشگیری است و در صورت اقدام مناسب میتوان از بروز این بیماری تا میزان زیادی جلوگیری کرد.