سبزیجات را چگونه سالم سازی کنیم؟
مهرداد صفاریان اظهار داشت: برای آبیاری سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی ممکن است از آبهای آلوده و کودهای انسانی و حیوانی استفاده شود و علاوه بر آن، حیوانات اهلی و وحشی در مزارع کشت سبزیجات و غلات رفتوآمد میکنند، پس محصولات کشاورزی به انواع و اقسام تخم انگلها و میکروبها آلوده هستند و مصرف کنترل نشده آنها به صورت خام اعم از سبزی خوردن، سالاد فصل، تزیین ظرف غذا، کاهو، هویج، کلم، گلکلم و جوانه غلات باعث ابتلا به انگلهای روده و بیماریهای عفونی رودهای مثل انواع اسهالها، حصبه، وبا و شبه حصبه شود.
وی ادامه داد:برای گندزدایی و از بین بردن میکروبها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ظرف پنج لیتری پر از آب ریخته کاملا حل کنید تا محلول گندزدایی کننده به دست آید، تصریح کرد: باید سبزی انگلزدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در محلول گندزدایی کننده قرار داد تا میکروبهای آن کشته شوند.
به گفته صفاریان،در صورت در دسترس نبودن پرکلرین میتوانید از یک قاشق مرباخوری آبژاول ۱۰ درصد یا دو قاشق مرباخوری آبژاول ۵ درصد استفاده کنید.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: از سایر گندزداهای موجود دارای مجوز از وزارت بهداشت نیز میتوان مطابق دستورالعمل مندرج بر روی آنها هم میتوان استفاده کرد. سبزی گندزداییشده را باید مجددا با آب سالم شست تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف کرد.