تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • لیست شعب کشیک برخی مناطق بانک سینا در روزپنجشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۴ 

  • مدیر خزانه‌داری و انبارهای بورس کالای ایران خبر داد: پذیرش انبار ۸ شرکت برای آغاز معاملات گواهی سپرده محصولات جدید/ویترین بازار مالی بورس کالا متنوع می شود

  • دفاع بانک مرکزی از رویکرد بانک‌ها در اعطای تسهیلات/ نمره قابل قبول بانک پارسیان در پرداخت وام ازدواج

  • بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس از مجتمع مس سونگون

  • تأکید مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بر رویکرد تسهیل‌گرانه برای شتاب‌بخشی به پروژه‌های ملی مس

  • آپارتاید علمی، مصداق آشکار نقض حق بشری ملت‌ها در دسترسی به علم است

  • دریافت تندیس طلایی رضایتمندی مشتریان توسط بانک سامان

  • درآمد «بوعلی» در نیمه نخست سال، ۳۱ درصد رشد کرد

  • اهدای ۱۷۴ واحد فرآورده خونی از سوی کارکنان شرکت فجر انرژی خلیج فارس

  • تقدیر مدیرعامل پتروشیمی پارس از دو برگزیده پزشکی عسلویه‌ای کنکور سراسری

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›سالم ترین روش استفاده از سبزیجات کدام است؟

سالم ترین روش استفاده از سبزیجات کدام است؟

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۷-۰۶-۱۷
هیچ تردیدی نیست که سبزیجات، منبع فوق العاده سالم مواد مغذی و ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن هستند؛ اما آیا پخت سبزیجات باعث از بین رفتن ارزش غذایی آنها می شود؟

مانند هر ماده غذایی دیگری، راه های مختلف برای خوردن سبزیجات وجود دارند: خام، بخار پز، پخته یا حتی سرخ شده؛ اما باید توجه داشت که برخی روش های پخت، باعث از بین رفتن ارزش غذایی سبزیجات می شوند.

بهترین روش مصرف سبزیجات

باید توجه داشت که حفظ ارزش غذایی سبزیجات به دو عامل: نوع سبزیجات و روش پخت بستگی دارد. سبزیجات با جدا شدن از ریشه اصلی، بخشی از ارزش غذایی خود را از دست می دهند.

یکی از راه های دیگری که منجر به کاهش ارزش غذایی سبزیجات می شود، کنسرو کردن یا بلانچینگ (قرار دادن سبزی در آب جوش یا در معرض بخار آب برای بی‌اثر کردن آنزیم‌های آن) پیش از منجمد کردن است. این کار باعث کاهش چشمگیر ویتامین C موجود در سبزیجات می شود؛ درعین حال، زمانی که سبزی حاوی ویتامین C پخته می شوند، باقی مانده ویتامین نیز وارد آب می شود.

مطالعه صورت گرفته توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا در دیویس نشان می دهد که بیشترین میزان کاهش مواد مغذی، ناشی از روش (نادرست) پردازش موادغذایی است؛ به عنوان مثال، نحوه پردازش یا پخت سبزیجات می تواند باعث کاهش ۱۵ تا ۵۵ درصدی سطح ویتامین C شود.

در روش پخت در مایکروویو، بدلیل سرعت بالای طبخ، ارزش غذایی سبزیجات بیش از روش های دیگر از جمله سرخ کردن یا پخت در آب حفظ می شوند.

مصرف سبزیجات به صورت خام یا پخته؟

باید به این نکته توجه داشت که مصرف خام سبزیجات به حفظ ارزش غذایی آنها کمک زیادی می کند، اما پخت سبزیجات همیشه بی فایده نیستند؛ به عنوان مثال، پختن هویج در آب باعث افزایش کاروتنوئیدها (مانند بتا- کاروتن) می شود؛ بخارپز کردن باعث کاهش میزان ویتامین C و کاروتنوئیدها می شود، اما میزان اسیدهای فنلی (نوعی از آنتی اکسیدان ها) را افزایش می دهد.

ساده ترین راه برای اطمینان از حفظ ارزش غذایی سبزیجات، رعایت این نکات است:

چه سبزیجاتی بهتر است به صورت خام مصرف شوند؟
مناسب ترین روش پخت برای سبزیجاتی که باید به صورت پخته مصرف شوند، کدام است؟

ذکر این نکته نیز ضروری است: با هر ذائقه ای که دارید، مصرف سبزیجات را ترک نکنید، چه به شکل خام یا به شکل پخته، چرا که بخش زیادی از مواد مغذی مورد نیاز بدن توسط سبزیجات تأمین می شوند.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=68940

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    ارتباط کم شنوایی با سلامت مغز

    ۱۳۹۸-۰۳-۱۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    فشار‌خون و کلسترول خود را مرتب کنترل کنید

    ۱۳۹۷-۱۲-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    عواملی که سوخت و ساز بدن را کند می کند

    ۱۳۹۷-۰۵-۲۹
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    ۹ اتفاق عجیبی که با مصرف غذاهای فرآوری شده در بدن می افتد

    ۱۳۹۷-۰۲-۰۳
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    جلوی چروک پوست گردن را بگیریم

    ۱۳۹۶-۰۳-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    دلیل بزرگ شدن غدد لنفاوی کشاله ران چیست؟

    ۱۳۹۶-۰۲-۱۴
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • بانک سینا

    لیست شعب کشیک برخی مناطق بانک سینا در روزپنجشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۴ 

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۳
  • مدیر خزانه‌داری و انبارهای بورس کالای ایران خبر داد: پذیرش انبار ۸ شرکت برای آغاز ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۳
  • بانک پارسیان

    دفاع بانک مرکزی از رویکرد بانک‌ها در اعطای تسهیلات/ نمره قابل قبول بانک پارسیان در ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۳
  • بازدید اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس از مجتمع مس سونگون

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۳
  • تأکید مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بر رویکرد تسهیل‌گرانه برای شتاب‌بخشی به پروژه‌های ملی ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۷-۲۳
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است