زمانی که سیگار را ترک می کنید چه اتفاقی می افتد ؟
تریتانیوز :مرکز تحقیقات سرطان ،۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار
ضربان قلب و فشار خون کاهش پیدا کرده و به حد طبیعی می رسد .
- ۱۲ ساعت پس از ترک سیگار
سطح منواکسید کربن خون کاهش پیدا کرده و به حد طبیعی می رسد .
- ۲-۱ هفته پس از ترک سیگار
عملکرد سیستم گردش خون و ریه بهبود می یابد .
- ۹-۱ هفته پس از ترک سیگار
سرفه مداوم و تنگی نفس کاهش می یابد . عملکرد ریه ها دوباره طبیعی شده و خطر عفونت ریه کاهش می یابد .
- ۱ سال پس از ترک سیگار
خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به نصف خطر ابتلا در افراد سیگاری می رسد .
- ۵ سال پس از ترک سیگار
خطر ابتلا به سرطان های دهان ، گلو ، مری و مثانه به نصف خطر ابتلا در افراد سیگاری می رسد . خطر ابتلا به سرطان دهانۀ رحم و سکته مغزی نیز کاهش می یابد .
- ۱۰ سال پس از ترک سیگار
خطر مرگ ومیر ناشی از سرطان ریه به نصف خطر مرگ و میر در افراد سیگاری می رسد . همچنین ، خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده و حنجره کاهش می یابد .
- ۱۵ سال پس از ترک سیگار
خطر ابتلا به بیماری های قلبی به حد خطر ابتلا به بیماری های قلبی در افراد غیر سیگاری می رسد .
دخانیات و تنباکو
پرهیز از مصرف دخانیات یکی از موثرترین راههای پیشگیری از سرطان است. کشیدن سیگار عامل ۳۰% مرگومیرهای ناشی از انواع سرطان ها است .
ترک سیگار و پرهیز از مصرف توتون جویدنی – قلیان و پیپ خطرابتلا به سرطان خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد .
مصرف دخانیات و تنباکو با افزایش خطر ابتلا به سرطان های مثانه ، دهانۀ رحم ، مری ، کلیه ، دهان ، حنجره ، حلق ، بینی ، ریه ، لوزالمعده و معده ارتباط دارد .
دود دست دوم چیست؟
دود دست دوم ، دود سیگار یا پیپ روشن به همراه دودی است که از دهان شخص هنگام سیگار کشیدن بیرون می آید.استنشاق دود سیگار شخص دیگر مانند سیگار کشیدن است . دود دست دوم ، یک عامل سرطان زا است و باعث ایجاد سرطان ریه در بزرگسالان غیرسیگاری میشود. همچنین ، در صورت زندگی کردن شخص غیرسیگاری با فرد سیگاری احتمال ابتلا به سرطان پستان ، سرطان های سر و گردن ، حلق و بینی و برخی سرطان های کودکان افزایش می یابد .
با دوری از دخانیات از بروز بسیاری از سرطان ها جلوگیری کنید
کشیدن سیگار ،قلیان ، پیپ، جویدن توتون و قرار گرفتن در معرض دود توتون موجود در محیط (دود سیگار دست دوم ) همگی با افزایش خطر سرطان های ریه ، دهان ، مثانه ، روده بزرگ ، کلیه ، حلق،حفره بینی ، حنجره ، مری ، لب ، معده ، دهانۀ رحم ، کبد ، لوزالمعده و خون مرتبط هستند . خطر سرطان در افرادی که سیگار می کشند و مشروبات الکلی نیز مصرف می کنند بسیار بیشتر می شود . کارگران سیگاری که با پنبۀ نسوز سروكار دارند به شدت در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند .