رقص و تاثیر آن در جوان ماندن مغز، افراد مسن رقص را فراموش نکنند
“رقص به دلیل داشتن الگو های اجرایی متفاوت می تواند در مقایسه با فعالیت های فیزیکی و ورزش های استقامتی برای افراد مسن در جهت تقویت مغز ماثر تر باشد”.
رقص و تاثیر آن در جوان ماندن مغز، افراد مسن رقص را فراموش نکنند
با توجه به برخی مطالعات مشخص می شود افراد مسن تری که فعالیت های فیزیکی و به ویژه رقص انجام می دهند می توانند از پیری مغز خود جلوگیری کنند.
در طول سال ها که بدن انسان آرام آرام انرژی و کیفیت خود را از دستکمی دهد، که این ویژگی به کاهش بافت های بدن، آهسته تر شدن جریان خون، و همچنین ارتباط بین سلول های مغز مربوط می شود، با مشکلات بسیاری مواجه می شود.
یکی از اصلی ترین مشکلاتی که بعد از پایین آمدن کیفیت زندگی افراد به چشم می خورد پیری مغز و عدم فعالیت مناسب آن به ویژه به یاد نگه داشتن مطالب می باشد.
بررسی ها نشان داده است فعالیت های فیزیکی می تواند به افراد مسن در تقویت قدرت مغز خود کمک کند. اما دقیقا چه فعالیت هایی می توانند به عملکرد مغز افراد مسن کمک کند. برای رسیدن به نتایج مربوطه دکتر رفلد (Kathrin Rehfeld) و همکارانش در مرکز بازسازی سلول های عصبی آلمان Neurodegenerative Diseases شرایطی را بررسی کرده اند.
رقص و هیپوشناسی Hippocampus
در این مطالعه ۵۲ فرد بالغ بین سنین ۶۳ تا ۸۰ مورد بررسی قرار گرفته اند. از برخی افراد خواسته شد تا ۹۰ دقیقه در هر روز به مدت ۱۸ ماه فعالیت های فیزیکی خاص به ویژه رقص را انجام دهند و از برخی دیگر خواسته شد تا در بازه زمانی مشابه تمرین های استقامتی را انجام داده تا بتوان تفاوت بین این دو گروه را محاسبه کرد.
از آنجاییکه الگو های رقص بسیار متنوع است، بنابراین می تواند در مقایسه با تمرین های استقامتی بسیار کارساز تر باشد.
البته میزان هیپوکامپ در هر دو این گروه ها می تواند در مدتی افزایش پیدا کند ولی گروهی که فعالیت های مربوط به رقص را انجام می دهند می توانند مغز خود را بهتر تقویت کنند. هیپوکامپ بخشی از مغز بوده که فعالیت های مربوط به یادگیری و احساسات را اجرایی می کند که در راستای افزایش فعالیت افراد می تواند بسیار تحت تاثیر قرار بگیرد.
علاوه بر مورد گفته شده، رقص می تواند به افزایش تعادل افراد نیز بسیار کمک کند.