در روزهای کرونایی اگر مجبور به سفر شدیم، چگونه از خودمان مراقبت کنیم؟
به گزارش پایگاه خبری تریتا نیوز به نقل از جام جم ،توصیه های پزشکی فعلا تاکید بر پرهیز از هر نوع سفر تفریحی دارد. اما گاهی شرایطی پیش می آید که ناگزیریم به سفر کاری، اداری یا خدای نکرده برای درمان و مراجعه به مراکز بهداشتی. البته دائما حال دوران یکسان نخواهد بود و بالاخره گشایش پیش خواهد آمد و شر کرونا کم خواهد شد. آن روز – که امیدواریم خیلی دور نباشد – می توانیم کوله سفر را برای چند روز ببندیم. نکته هایی که در ادامه می گویم را برای آن روز مرور می کنیم؛ وقتی مجبور به سفر هستیم یا با اعلام وضعیت تقریبا عادی، امکان سفر وجود دارد. فعلا کارشناسان سازمان بهداشت جهانی می گویند کووید-۱۹ ویروسی است که همیشه درکنار ما خواهد بود و این ما هستیم که باید راهکارهای درست دور زدن آن را یاد بگیریم.
بعضی از بیماری ها ویژه بعضی از فصل های سال یا شرایط خاص هستند؛ برای مثال اسهال مسافرتی یا اسهال تابستانی. بعضی از بیماری ها گذرا و موقتی است و بعضی دیگر می تواند تا مدت ها باعث درگیری شخص شود. پس به این موارد دقت کنید:
اسهال مسافرتی: یکی از رایج ترین اتفاقات سفر، اسهال مسافرتی است. یکی از اصلی ترین دلایل آن تغییر شرایط تغذیه ای- آب وهوایی است که به آن اصطلاحا آب به آب شدن می گویند. خوردن غذا در مکان های نامناسب مانند رستوران های بین راهی یا رستوران هایی که شرایط بهداشتی مناسب ندارند، از دیگر دلایل اسهال مسافرتی است. خوردن غذاهای ناآشنا که با ذائقه شما همخوان نیست نیز از علت های دیگر اسهال مسافرتی است. این بیماری اگر به موقع درمان شود، می تواند در همان چند روز نخست برطرف شود.
پیشگیری: برای پیشگیری از ابتلا، شستن دست ها قبل از غذا، نخوردن سالاد و سبزی در رستوران ها، تمیز کردن قاشق، چنگال و بشقاب قبل از خوردن غذا یا استفاده از انواع یکبار مصرف، خوردن غذاهای پخته شده به شکل کامل و خوردن غذا در رستوران هایی که به سلامت آنها اطمینان دارد.
نکته: از آنجا که یکی از نشانه های ابتلا به کرونا، مشکلات گوارشی است، بنابراین در صورت مشاهده این عارضه، کمی مساله را جدی تر بررسی کنید.
هپاتیت و تیفوئید: این دو بیماری، از بیماری های درگیرکننده هستند. به این معنی که در صورت ابتلا به آن، تا مدت ها ممکن است درگیر بیماری باشید. در مورد بعضی از انواع هپاتیت، حتی پس از ابتلا و درمان، بیماری در بدن مانده و درصورت بروز هرگونه تلنگری، ممکن است فعال شود.
پیشگیری: رعایت نکته های بهداشتی همیشگی مانند شستن دست ها، ضدعفونی کردن سبزی ها قبل از مصرف، رعایت نکته های بهداشتی در آرایشگاه.
این بیماری ها ناشی از آلودگی با باکتری ها، ویروس ها یا انگل های خطرناک است. درصورت درمان نکردن به موقع این بیماری ها ممکن است شوک و مرگ اتفاق بیافتد. بنابراین درصورت مشاهده نخستین نشانه های بیماری، به پزشک مراجعه کنید. یکی از بیماری های کشنده در حال حاضر «کرونا» است. بنابراین نسبت به راه های آلودگی به این ویروس، دقیق باشید و آنها را درست شناسایی کنید.
ماجرای ویروس کرونا، از یک سوپ شروع شد؛ بعد به یک میز و بعد به یک نفر و یک خانواده و یک شهر و بعد به یک کشور و نگرانی یک دنیا تبدیل شد. بنابراین گرچه امتحان کردن تازه ها در یک سفر، به ویژه تازه های خوراکی هیجان انگیز است، اما این کار را درصورتی انجام دهید که این موارد را رعایت کرده باشید:
پیش از خوردن، بپرسید: اگر با تور سفر می کنید، درباره غذاهای خاص هر شهر یا کشور از راهنمای تور سوال کنید. رستوران ها و کافی شاپ های خوب را شناسایی کنید. اگر با تور سفر نمی کنید، این موارد را از مسوول هتل یا چند شهروند مختلف بپرسید و بعد به جمع بندی برسید.
از ترکیب ها آگاه شوید: پیش از سفارش دادن غذا، نوشیدنی، کیک و شیرینی و… حتما از گارسون درباره مواد اولیه تهیه خوراکی موردنظر سوال کنید. مطمئن شوید به ماده ای از غذا، حساسیت نداشته باشید.
در جریان باشید: اولا باید وضعیت چیدمان میز و صندلی ها با رعایت فاصله ایمنی باشد و ثانیا بهتر است میزی را انتخاب کنید که درمعرض جریان هوا باشد.
ماسکی باشند: همه پرسنل رستوران باید ماسک و دستکش داشته باشند. درغیراین صورت در آن رستوران غذا نخورید.
سرد نخورید: از خوردن غذاها و خوراکی سرد در رستوران خودداری کنید.
با بطری: بهتر است بطری آب یا نوشابه را الکل بزنید و بعد با همان بطری نوشابه یا آب بنوشید. این کار بهتر از نوشیدن آب با لیوان است؛ مگر این که لیوان یکبار مصرف باشد و همان لحظه آن را برای شما آورده باشند و از قبل روی میز رستوران نباشد.
بیراه نیست اگر بگوییم علت عمده بیماری ها، ناشی از رعایت نکردن نظافت شخصی پیش از خوردن غذا و رعایت نکردن نظافت از سوی گردانندگان رستوران ها و کافی شاپ هاست. بنابراین به این موارد دقت کنید:
یکبار مصرف: اگر امکان استفاده از ظروف یکبار مصرف سازگار با محیط زیست در رستوران یا کافی شاپ وجود دارد، حتما از آنها استفاده کنید.
به نظافت دقت کنید: علاوه بر این که حتما به نظافت فردی پیش از خوردن غذا توجه می کنید، به تمیز بودن رستوران از هر نظر هم توجه کنید.
خلوتی دلیل دارد: طبیعی است وقتی رستوران یا کافی شاپی غذای خوب و باکیفیت ارائه کند، خلوت نخواهد ماند. پس به رستوران ها یا کافی شاپ های خلوت به بهانه دنج بودن نروید.
باقی ماندن غذا یا نوشیدنی و… اسراف است. اما نباید آنها را نگه داشت، به ویژه در سفر. بنابراین غذا را به اندازه سفارش دهید. به این ترتیب دیگر غذایی در ظرف نمی ماند که دورریز شود و شما مجبور شوید آن را همراه بیاورید. نگهداری باقیمانده غذا در سفر، یکی از دلایل بیماری است.
به طور کلی باید لبنیات را فقط به شکل پاستوریزه مصرف کرد. بنابراین از خوردن پنیر، شیر، سرشیر و خامه غیرپاستوریزه به ویژه در سفر پرهیز کنید. بهتر است غیر از ماست، دوغ و کفیر، آن هم به شکل بسته بندی و پاستوریزه از دیگر محصولات لبنی در سفر استفاده نکنید. این خوراکی ها را هم همراه خود نبرید. تغییر دما به شدت روی این محصولات اثر گذاشته و باعث فاسد شدن سریع آنها می شود.
واقعیت این است که فعلا به نظر نمی رسد دورانی به اسم «پساکرونا» به مفهوم پاکسازی کامل دنیا از این ویروس وجود داشته باشد. این ویروس نیز مانند ویروس های دیگر می ماند و فقط ما یاد می گیریم چطور با آن مقابله کنیم. در صورتی که بعد از فروکش کردن تب ابتلا به کرونا تصمیم به سفر گرفتید، به این موارد خاص دقت کنید:
از سبزی ها فاصله بگیرید: در رستوران ها سبزی ها به خوبی شسته و ضدعفونی نمی شوند. بنابراین از خوردن سبزی در رستوران پرهیز کنید. این مورد شامل سالاد هم می شود.
آزاد نخرید: هیچ غذا یا خوراکی ای را به غیر از شکل بسته بندی شده و کاملا بهداشتی نخرید و نخورید.
نیم پز نخورید: اگر تا به حال عادت به خوردن استیک نیم پز یا تخم مرغ عسلی داشته اید، از حالا به بعد، از خوردن این خوراکی ها پرهیز کنید. غذاهای خام یا نیم پز منبع آلودگی هستند.
بین راهی نخورید: بهتر است برای مسیر سفر، غذا و آب همراه داشته باشید.
مشترک ممنوع: اگر تا امروز ملاحظه خوردن و نوشیدن از یک بشقاب و یک لیوان را نمی کردید و کرونا یاد داد که فاصله بگیرید، بازهم این کار را ادامه دهید.
وسایل نظافت داشته باشید: صابون مایع، ژل ضدعفونی کننده، دستمال مرطوب و الکلی و… همراه داشته باشید.
یکبار مصرف: بهتر است در تمام طول سفر، از ظرف های یکبار مصرف استفاده کنید. به این دلیل که در سفر امکان شستن و خشک کردن بهداشتی ظرف ها وجود ندارد.
به تغییر حساس باشید: به هر تغییری مانند تب، اسهال، سرفه، بی حالی و… حساس باشید و به پزشک مراجعه کنید.
رعایت کنید: تمام پروتکل های بهداشتی را در طول سفر و در مقصد رعایت کنید