درمان کردن ریزش مو به روش های ساده ماسک های گیاهی

بدن افراد برای حفظ سلامت موها و رویش موهای جدید بطور نرمال روزانه در هر فرد تا ۷۵ تار مو ریخته می شود.
درمان کردن ریزش مو به روش های ساده ماسک های گیاهی
که نیازمند مقادیری از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و سایر مواد مغذی می باشد و عدم توازن میزان این مواد در بدن منجر به افزایش ریزش مو و کاهش رویش موهای جدید می شود و از اصلی ترین علل ریزش مو هم در زنان و هم در مردان بوده که باید از دو دیدگاه مورد بررسی قرار بگیرد: یکی کمبود مواد معدنی و ویتامین ها دیگری ازدیاد برخی از مواد معدنی میباشد
متاسفانه اکثر پزشکان از نقش ازدیاد مواد معدنی در ریزش مو و بروز سایر بیماری ها آگاه نبوده اند و برای درمان ریزش مو، به تجویز انواع قرص های مولتی ویتامین و مینرال می پردازند که حال آنکه در خیلی از افراد دلیل ریزش مو ازدیاد بعضی از عناصر در بدن بوده و مصرف این مکمل ها نه نتها سبب کاهش ریزش مو ها نمیگردد بلکه سبب برهم خوردن هر چه بیشتر توازن مواد معدنی و بروز سایر مشکلات می شود.
انواع ریزش مو
ریزش موی آندروژنیک طرح زنانه
ریزش موی منتشر ، پیشرونده و مزمن در زنان بعد از سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی مکررا یک شکایت مطرح گردیده که این زنان معمولا در دوره قاعدگی طبیعی بوده و هیچ اختلالی در معاینه بالینی ایشان بدست نخواهد امد و بررسی ها نشان دادهاند که در برخی از این ها سطح سرمی هورمون دهیدرو – اپی آندروسترون سولفات DHEA-S که نوعی هورمون آندروژنی آدرنال میباشد که بالاست.
به همین علت ریزش موی آندروژنیک آدرنال هم گفته میشود که اغلب زنان مبتلا به ریزش موی منتشر دچار کاهش تدریجی مو یعنی در بخش مرکزی اسکالپ (یعنی رویشگاه موی سر) با حفظ خط رویش طبیعی بدون فرورفتگی پیشانی- گیجگاهی میشوند.
درمان ریزش موی زنانه : اگر بررسی های آزمایشگاهی طبیعی باشد، درمان مثل طاسی آندروژنیک مردانه بوده و با این تفاوت که در اینجا میتوان از داروهای آنتیآندروژنیک سیستمیک استفاده نماییم و در صورتیکه آزمایشات دلیل دیگری را مطرح کند، درمان علت زمینهای لازم میباشد.
تشخیص برای درمان ریزش مو :
همان طور که گفته شد اولین و مهمترین گام در درمان، تشخیص علل ریزش مو بوده و بدین منظور در کنار آزمایش خون از روشی بنام آنالیز مو استفاده خواهیم کرد که با انجام آن ها اطلاعات کاملی درباره دلیل ریزش مو از قبیل میزان مواد معدنی در بدن، وضعیت متابولیزم پروتئین، وضعیت متابولیزم بدن و فعالیت غدد تیروئید و آدرنال و ..
بدست امده و ما با بررسی اطلاعات بدست آمده می توانیم برنامه درمانی دقیقی که شامل مکمل های غذایی مناسب، برای تنظیم میزان مواد معدنی و ویتامین ها در بدن، انتخاب نوع مناسب از محلول های محرک رویش مو، تجویز گیاهان درمانی جهت کمک به تنطیم متابولیزم و میزان هورمون ها در بدن و غیره تنظیم کرده که علاوه بر درمان ریزش مو و رویش مجدد موها، باعث تنظیم متابولیزم، افزایش انرژی و سلامت بدن نیز می شود.
درمان طاسی مردانه : برای درمان در حال حاضر محلول ماینوکسیدیل تنها درمان دارویی پذیرفته شده میباشد که در مردانی که دارای نواحی کوچکی از ریزش موی ناکامل در ورتکس میباشند،
بهترین جواب را داده که اثر آن بر روی موی نواحی فرونتال و شقیقه اکنون شناخته نشده و اثر آن به صورت کم کردن ریزش مو و حتی تحریک رویش موی جدید میباشد و رشد مو ۸ تا ۱۲ ماه سپس واضح می شود.
برای این منظور محلول را باید بطور مداوم استفاده نمود تا رشد مو حفظ گردد و با قطع ماینوکسیدیل موهای جدید هم میریزد که تقریبا در ۳/۱ اینها مو به اندازهای رشد میباشد که به اندازه کافی برای کوتاه یا شانه شدن بلند میباشد و از این دارو ۱ سیسی (۱۵ قطره) از محلول ۲ درصد روی ناحیه خشک مالیده گردیده و تا یک ساعت نباید آن ناحیه خیس کرد و ماساژ هم داده نشود.
ریزش موی آرهآتا یا منطقهای
از شایعترین دلایل ریزش مو بوده که ریزش ناگهانی و بدون علامت مو در یک یا چند ناحیه کاملا مشخص و معمولا گرد که اغلب در سن زیر سن چهل سال دیده شده و ساقه مو در این به خوبی شکل نگرفته شده و در هنگام رسیدن به سطح میشکند.
و رشد دوباره مو در عرض ۱ تا ۳ ماه شروع میگردد و ضایعه اغلب منفرد و کوچک بوده، ولی ممکن بوده که متعدد یا بزرگ میباشد و یا در تمام سر (آلوپسی توتالیس) و در سراسر بدن (آلوپسی یونیورسالیس) را گرفتار کرده .
درمان ریزش موی منطقهای : از درمان های مورد استفاده برای این نوع ریزش مو روشهایی چون تزریق داخل ضایعه و یا تزریق وریدی استروئید ، آنترالن ، فتوکموتراپی ، آلرژنهای موضعی و ماینوکسیدیل بکاربرده میشود.
ریزش موی تریکوتیلومانیا
کندن مو با دستکاری که به صورت تیک یا عادت آگاهانه یا ناآگاهانه و بیشتر در کودکان ، افراد سنین بلوغ و زنان دیده شده و نسبت زن به مرد ۲٫۵ به ۱ میباشد.
ودر محل مورد علاقه منطقه پیشانی- گیجگاهی میباشد و ناحیه مبتلا حدود نامنظم و زاویهدار بوده و تراکم مو عموما کم شده و محل درگیر هیچگاه مانند ریزش موی منطقهای بدون مو نمیباشد و شیوع آن در اختلالات اضطرابی و افسردگی و همچنین اختلالات وسواسی بیشتر بوده.
درمان تریکوتیلوماینا: برای درمان این نوع ریزش درمان اختلالات روانی همراه و روان درمانی کمک کننده بوده و کلومیپرامین و فلوکستین به عنوان درمان دارویی در کنترل این رفتار موثر بوده است.
عوامل ریزش مو
در این جا به بررسی رابطه کمبود و ازدیاد ویتامین ها و مواد معدنی با ریزش مو خواهیم پرداخت:
کمبود مواد معدنی و ویتامین ها :
مو به عنوان بافت نرم و همبند بدن محسوب شده و از لحاظ ساختار و ترکیب شبیه پوست و سایر بافت های همبند بدن بوده که بافت های همبند برای ترمیم، رشد و حفظ سلامت خود نیازمند مقادیری از مواد مغذی از قبیل منیزیم، کلسیم، منگنز، روی و ویتامین های A, B, C, E، پروتئین و… می باشد.
امروزه به دلیل تغذیه نادرست و کاهش کیفیت مواد غذایی به دلیل کاهش کیفیت خاک مزارع، استفاده از هورمون ها برای رشد میوه ها و پروار کردن طیور و دام ها و…، کمبود برخی از ویتامین ها و مواد معدنی در اکثر افراد دیده شده و همچنین واملی چون استرس، انجام فعالیت های سنگین بدنی، مصرف الکل، استعمال دخانیات و… نیاز بدن به برخی از آن ها را افزایش خواهد داد.
افراد که بدلیل فقر ویتامین ها و مواد معدنی دچار ریزش مو میشوند نیازمند استفاده از مکمل غذایی برای مدتی به منظور جبران کمبود های بدنشان بوده و نکته بسیار مهم تشخیص این بوده که بدن دچار کمبود کدام مواد می باشد تا بر اساس آن مکمل های مناسب و میزان مصرف مشخص میشود و بنا بر تجربه ما یکی از بهترین روش ها جهت تشخیص نیازهای بدن انجام آنالیز مو بوده است.
کمبود پروتئین در برنامه غذایی
مو از نوعی پروتئین به نام کراتین ساخته و برنامه غذایی باید شامل مقدار کافی از پروتئین با کیفیت مرغوب میباشد تا موها به درستی تغذیه بشوند، کمبود پروتئین در برنامه غذایی و یا صرفا مصرف پروتئین های گیاهی مثل حبوبات و … که دارای پروتئینی با کیفیت مرغوب نباشند پروتئین های گیاهی دارای تمام اسیدهای آمینه به اندازه کافی نمی باشند و ریزش موها را به دنبال دارد .
مشکلات غده تیروئید:
غده تیروئید هورمون های بسیار مهمی از جمله: T3, T4 ، تیروکسین، کلسیتونین و TSH ترشح می شود و این هورمون ها وظایف مهمی در بدن از قبیل تنظیم وزن، تنظیم سوخت و ساز بدن، ترمیم و بازسازی بافت های بدن و … ایفا می کند و وقتی غده تیروئید کم کار باشد.
باعث کاهش سرعت متابولیزم بدن، خشک، نازک و شکننده شدن موها میشود و در نهایت سبب ریختن موها می شود، از طرفی دیگر به دلیل کند شدن سرعت متابولیزم بدن رویش مجدد موها نیز با سرعت کمتری روی داده که به تدریج سبب خالی شدن قسمت های مختلف سر می شود.
از دلایل کم کاری غده تیروئید می توان به کمبود ید، منگنز، سلنیوم، ویتامین c و سایر مواد مغذی که غده تیروئید برای ادامه فعالیت خود به آن ها احتیاج داشته باشید باید استفاده کرد، میتوانید با انجام آزمایش های خون T3, T4, TSH وضعیت و میزان هورمون های غده تیروئید را بررسی کرد.
کم کاری غدد فوق کلیوی(آدرنال)
غدد آدرنال(فوق کلیوی) دو غده گرد به اندازه سه الی چهار اینچ که هر کدام بالای هر کلیه قرار گرفته باشد. این غدد برای ادامه بقاء حیاتی میباشند که آن ها با هورمون های مختلفی از جمله آدرنالین، کورتیزول، آلدوسترون، استروژن، تستسترون، پروژسترون ،DHEA و…. تولید نموده که نقش های متفاوتی در بدن ایفا می کند.
برخی از وظایف هورمون های تولید شونده توسط این غدد عبارتند از: فعال کردن سیستم فرار و گریز(سیستم مقابله با استرس)، تولید انرژی، افزایش قند خون، تنظیم قوای جنسی، تنظیم سوخت و ساز بدن و… بوده
وقتی غدد آدرنال کم کار میگردد متقابلا ترشح هورمون های نام برده شده نیز کاهش می یابند که سبب کاهش سرعت متابولیزم بدن میشود که یکی از علایم آن ریزش مو بوده و سایر علایم شامل:ضعف و خستگی زودرس، افسردگی، افت قند خون، کاهش فشار خون، کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری ها، مشکلات جنسی، نیاز به خوابیدن بیش از حد و… میباشد وافراد می توانند با انجام آزمایش خون Saliva وضعیت غدد فوق کلیوی را بررسی کنند.
علت هایی که سبب تضعیف غدد آدرنال می شوند شامل: مصرف بیش از اندازه شکر، الکل و نوشیدنی های کافئین دار، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی که غدد آدرنال سبب فعالیت به آن ها احتیاج داشته مثل: روی، سلنیوم، منیزیم، منگنز، ویتامین های سی، ای و گروه ب، ازدیاد مس، استرس و فشارهای روحی، کم خوابی و .. میباشد
عوامل ارثی در مردان:
در بعضی از مردان با افزایش سن تبدیل هورمون تستسترون به دی هیدرو تستسترون افزایش پیدا کرده که باعث طاسی و ریزش موها می شود که اصطلاحا به آن ریزش موی مردانه میگویند و با انجام آزمایش خون DHT می توان میزان این هورمون را بررسی کرده،
همچنین در آنالیز مو زمانی که میزان سدیم و پتاسیم بالا و کلسیم و منیزیم پایین باشد بیانگر سرعت متابولیزم سریع بدن میباشد و به عبارتی بیانگر فعالیت بیش از حد غدد تیروئید و آدرنال می باشد که در این حالت احتمال بالا بودن میزان هورمون DHT در بدن وجود داشته است.
کم خونی:
کم خونی باعث می شود که خون حاوی اکسیژن و مواد مغذی بوده و به اندازه کافی به ریشه موها نرسیده و به مرور زمان ریشه موها تضعیف می شود و علل شایع کم خونی می تواند کمبود ویتامین های E ,C ,B6 ,B12 ,Folic Acid بوده و با توجه به برنامه های غذایی به ندرت کمبود آهن نقشی در آن ایفا کرده و در بسیاری از موارد، کم خونی به دلیل ازدیاد مس می باشد.
(درمورد ازدیاد مس در ادامه بحث توضیحاتی داده شده) که باعث اختلال در متابولیزم آهن می شود که به اشتباه از سوی بسیاری از پزشکان با کم خونی فقر آهن ان را اشتباه میگیرند و با انجام آزمایش خون CBC می توان وضعیت کم خونی را بررسی کرد.
ازدیاد بعضی از مواد معدنی در بدن و رابطه آن با ریزش مو:
ازدیاد مس:
عنصر مس وظایف متفاوتی در بدن ایفا می کند و مشکل معمولا زمانی ایجاد شده که مقدار این عنصر در بدن افزایش پیدا میکند.
مس در پیوند خوردن کلسیم به استخوان ها و بافت های همبند به منظور ساخت و ترمیم آن ها مورد نیاز بوده که این شامل تاندون ها، رباط ها، پوست، مو، ناخن، شریان ها، وریدها و غیره می شود و عدم توازن می تواند به پوکی استخوان و تقریبا به تمام مشکلات پوستی، تاندون ها، مو و ناخن ها دامن میزند.
بسیاری از مردها و زن هایی که دچار ریزش مو میشوند دارای ازدیاد مس می بودند و علاوه بر ریزش مو سایر علایمی را که مرتبط با ازدیاد مس در بدن می باشند.
مانند: ضعف و کمبود انرژی، سردرد، افسردگی، مشکلات جنسی و… را نیز تجربه می نمایند و امروزه ازدیاد مس یکی از دلایل اصلی در بروز ریزش مو و حتی سایر بیماری ها بوده که متاسفانه اکثر پزشکان از آن اطلاعی ندارند و یا آن را مورد بررسی قرار نخواهند داد.
ازدیاد آهن:
آهن یک عنصر ضروری برای بدن انسان میباشد و وظایف متعددی از قبیل تولید هموگلوبین، کمک به تولید انرژی، تولید کاتالاز و… را ایفا می کند و امروزه با توجه به برنامه غذایی افراد به ندرت کمبود آن مشاهده می گردد و در عوض ازدیاد آن هم در مردان و هم در زنان به وفور دیده می شود ،
ازدیاد آهن در بدن باعث افزایش تولید رادیکال های آزاد شده که موجب کمبود ویتامین هایی بوده که خاصیت آنتی اکسیدان داشته مثل ویتامین سی، ای و برخی دیگر از ویتامین ها از قبیل B6 و غیره می شود. کمبود این ویتامین ها در بدن ریزش موها را به دنبال دارد و باید در رژیم غذایی خود همیشه این مواد را باخود به همراه داشته باشیم و استفاده کنیم.
از علل ازدیاد آهن که امروزه نیز بسیار شایع بوده که می تواند به مصرف بیش از حد گوشت قرمز، تخم مرغ و سایر منابع آن، خوردن مشروبات الکلی، آب پرتقال و یا ویتامین سی همراه با غذا، استعمال تنباکو، مصرف بدون بررسی مکمل های غذایی که حاوی آهن می باشند و… اشاره مینماید و همچنین بسیاری از کودکان با ازدیاد آهن به دنیا می آیند دلیل آن هم مصرف بیش از حد منابع آهن در دوران بارداری توسط مادرانشان بوده است.
مصرف داروها: آنتیمتابولیتها ، ضد التهابها ، ضد تیروئید ، ایندومتاسین ، آلوپورینول ، جنتامایسین ، هپارین ، وارفاین ، پروپرانولول ، لیتیم ، ویتامین A ، قرصهای ضدحاملگی و برخی داروهای دیگر سبب ریزش مو میشود.
فشار و کشش Traction: تل ، بیگودی ، ماساژ و سشوار شایعترین دلیل کم پشتی موی سر در میان جوانان و میانسالان به خصوص در جلوی سر شده است.
ریزش موی آندروژنیک طرح مردانه
ریزش موی مردانه شایعترین فرم ریزش مو بوده و در مردان مستعد از نظر ژنتیکی ایجادمیگردد و ریزش موی آندروژنیک در مردان ۲۰ تا ۳۰ سالگی به صورت ریزش تدریجی مو عمدتا در نواحی ورتکس (کله سر) و پیشانی- گیجگاهی آغاز شده و طاسی در مردان بیماری بشمار نمی اید ، بلکه پاسخ فیزیولوژیک ایجاد شده بوسیله هورمون های آندروژنی در افراد مستعد از نظر ژنتیکی میباشد.
همچنین در ۴۶% مردان بین ۵۰-۲۰ سال طاسی در مناطق پیشانی و گیجگاهی اتفاق افتاده و فرورفتگی مثلثی شکل پیشانی- گیجگاهی بصورت طبیعی در اغلب مردان جوان و زنان پس از بلوغ رخ داده و اولین نشانههای طاسی افزایش فرورفتگی پیشانی- گیجگاهی بهمراه فرورفتگی وسط فرونتال میباشد که نتیجه آن ریزش مو در ناحیه گرد روی ورتکس بوده و تراکم مو در قسمت بالای اسکالپ گاهی به سرعت کم میگردد.
بیماری یا جراحی بزرگ:یکی دیگر از عوامل ریزش مو بیماری یا انجام جراحی بوده که ممکن است در حدود ۳ یا ۴ ماه بعد از یک بیماری یا جراحی بزرگ، به صورت ناگهانی تعداد زیادی از موهای خود را ازدست بدهید که به دلیل، استرس بیماری یا جراحی بوده و این ریزش مو موقتی می باشد.
چربی پوست سر: از دیگر عواملی که سبب ریزش مو شده که چربی زیاد پوست سر شده و اگر پوست سر افراد چرب باشد، ریزش مو بیشتر میشود.
حاملگی (بارداری): بسیاری از زنان پس از گذشت سه ماه از بچه دار شدن خود متوجه ریزش موی شدید در خود شده که این موضوع به این دلیل اتفاق می افتد که در زمان حاملگی افزایش مقدار هورمون های زنانه باعث شده که بدن موهایی را باید می ریختند نگاه دارد و بعد از بارداری که سطح هورمون ها نرمال می شوند، موهای اضافه ریزش پیدا می نمایند.
عفونت: برخی از عفونت ها مثل عفونت های قارچی سبب ریزش مو شده که با درمان عفونت ها با داروهای ضد قارچ، می توان از ریزش مو جلوگیری نمود.
بیماری:ریزش مو در برخی از بیماری ها می تواند روی بدهد از جمله دربیماری لوپوس یا دیابت ریزش مو می تواند از علائم برخی از بیماری ها نیز باشد.بنابراین تشخیص و درمان ریزش مو می تواند باعث کشف بیماری و درمان به موقع آن هم شده باشد که در برخی از بیماری های مزمن هم ممکن بوده که ریزش مو دیده شود.مثل: سیفلیس، تیفوس، آنفلوآنزا،سرماخوردگی مزمن و کم خونی .
پیشگیری از ریزش مو
در مورد پیشگیری از ریزش مو باید یادآور بشویم که برخی از ریزش موها که ارث در آنها تاثیر زیادی داشته، از جمله طاسی مردانه ، با هیچ روشی نمیتوانیم جلوی ریزش مو را بطور کامل بگیریم. فقط میتوانیم با رعایت نکات زیر پیشرفت ریزش مو را کندتر کنیم و کارهایی که برای پیشگیری از ریزش مو میتوانیم انجام دهیم شامل مواردی چون:
– رعایت کردن نکات بهداشتی مو ، جلوگیری از چرب شدن زیاد مو ، شستشوی صحیح مو و استفاده از شامپوهای ملایم.
– برطرف کردن عوامل تشدید کننده ریزش مو مانند افسردگی و استرس های روحی که تاثیر زیادی در ریزش مو داشته و یا کم خونی و …
– رعایت نکات رژیم تغذیهای ، پرهیز از مصرف بی رویه نمک و شیرینی ، مصرف میوهجات و سبزیجات و پرهیز از رژیم غذایی سخت چاقی
– از بستن محکم موهایتان با تل سر یا کش خودداری شود و همچنین موهای تان را به صورت عادتی نکشید و دور انگشت خود نپیچانید ،همیشه از برنامه غذایی کامل که حاوی تمام مواد غذایی، میوه و سبزیجات است، استفاده نمایید .
برای پیشگیری از ریزش مو ۵ نکته مهم پیشنهاد میکنیم که رعایت آنها میتواند سودمند باشد:
سعی کنید در برنامه غذایی خود از سبزیها و میوههای تازه و اب به مقدار زیاد استفاده شود که به این منظور خوردن سبزیهایی همچون کرفس، جعفری، کاهو و اسفناج بیشتر توصیه شده و گفتنی است اسفناج علاوه بر خاصیت تقویتکنندگی رنگدانههای مو، یک منبع غنی از آهن بوده که سبب تقویت استخوانها، ناخنها و موها میشود.
وهمچنین اسفناج به تنهایی در بدن جذب پایینی داشته و باید برای اثرگذاری بیشتر همراه با آبلیمو و یا ماست مصرف گردد و مصرف مواد مغذی حاوی ویتامین B زیاد بوده که در گروه ویتامین های B ، ویتامین B6 و بیوتین اهمیت خاصی داشته و بیوتین ویتامینی بوده که دربسیاری از محصولات آرایشی به عنوان مکمل بهبود دهنده وضعیت مو اضافه می شود،
زیرا عارضه مشخص کمبود بیوتین، ریزش مو میباشد و منابع غذایی غنی از ویتامین B6 و بیوتین شامل : منابع غنی از B6 : جگر، موز ، دانه آفتابگردان، ماهی ، مرغ، جوانه گندم ، آلوی خشک ، گوشت ، غلات سبوس دار ، مخمر و زرده تخم مرغ ( به ترتیب) وهمچنین منابع غنی بیوتین شتمل : جگر و گوشت مرغ، جوانه گندم، سبوس گندم، تخم مرغ و بادام زمینی میباشد
اسیدهای چرب اُمگا-۳ شامل آلفا- لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است در ماهی های آب سرد مثل ماهیسالمون و ساردین، روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ،
روغن گردو ، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماهی یافت می گردد و استفاده از مصرف اسیدهای چرب اُمگا-۶ شامل اسید لینولئیک و اُمگا- لینولئیک اسید می بوده و در روغن های غیر اشباع گیاهی مثل روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شوند.
بعد از حمام کردن اگر موهای افراد خشک و پرحجم شوند به جای ژل که سبب خفه شدن مو شده و از روغنهای مفید و سالم گیاهی استفاده شود که به علاوه به خاطر داشته باشید که هیچ روغنی نباید بیش از سه ساعت روی سر به خوبی بماند و بعد از آن باید به خوبی بشورید.
حنا برای مو، گیاه مفیدی بوده اما تاثیر خود حنا با شامپوهای آن به هیچ وجه قابل مقایسه نبوده و اگر رنگ حنا به نظرتان ناخوشایند باشد میتوانید از گیاهان بیرنگکننده استفاده شود.
استفاده از سبوس برنج نیز گیاه بسیار مفیدی بوده که میتوان از دمکرده آن به جای چای برای تقویت موها استفاده نمود.
سعی شود از تماس گرد و خاک و دود زیاد به موها خودداری شود که دشمن اصلی مو هستند و همچنیننیز توصیه میشود که در حد امکان به جای شانه پلاستیکی از شانه چوبی استفاده شود و همچنین تا حد امکان از سشوار استفاده نشود و درصورت ضرورت، حرارت آن بسیار کم باشد وبه علاوه از شانهکردن موها در حمام پرهیز شود.
درمان ریزش مو
درمان به وسیله تغذیه
هنگامی که تغذیه فولیکول مو بطور کامل باشد، موی سالم ایجاد میگردد ولی هنگام تغذیه ناقص این بخش سلول های این ناحیه دچار سوء تغذیه میشود و به تدریج میمیرند و یا وظیفه خود را به درستی انجام نخواهند داد،
کاهش مصرف نمک خوراکی ، حذف یا محدود کردن مصرف اسید چرب اشباع ، کاهش مصرف آجیل و شکلات وغذاهای سرخ کردنی و پرادویه وهمچنین مصرف فراوان آب ، سبزی و میوه تازه میتواند در جلوگیری از سفید شدن مو و ریزش آن ، ابتلا به شوره سر و شکنندگی مو مفید و ضروری میباشد
برای درمان استفاده از مکمل هایی که حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند شایع بوده که در اینجا می توان به چند نوع از آنها اشاره نمود مانند: هیرویت، اکوفن، سیستین ب ۶ و. . . از جمله مکمل هایی بوده که می توانند در درمان و بهبود این مشکل کمک کننده نیز باشند اما در مورد مصرف این موارد حتما با پزشک مشورت کنید تا بینید برایتان مضر بوده و یا نتیجه مناسبی به شما میدهد.
گاهی اوقات روش های موضعی مانند ماینوکسیدیل ۵ درصد، هیرتونیک سینره و سریتا و لامینین، آنتی شوت هگور و. . . می توانند از دیگر راه های چاره باشند و کسانی که مانند افراد دچار ریزش مو شده اند،
می توانند از آنها برای تقویت و رشد موهای شان استفاده نمایند چراکه این محلول های موضعی ادعا دارند که در بهبود مشکل ریزش مو تاثیر بسزایی را گذارده اند که البته این ادعا برای خیلی از افراد به اثبات نیز رسیده است.
استفاده از شامپوهای ضدریزش مو یکی دیگر از راه حل هایی بوده که برای جلوگیری از ریزش موها توصیه شده ، اما چقدر به درمان این نوع از شامپوهابرای درمان اعتقاد دارید؟ شاید خیلی از کسانی با مصرف این نوع از شامپوها به درمان قطعی دست پیدا نکرده اند.
یا در داروخانه ها به دلیل تنوع در برندها کمی دچار سردرگمی میگردند اما اویدرم، اکوفن، آنافاز، اریکه و. . . از محصولاتی بوده که به شما پیشنهاد می کنیم زیرا به دلیل فرمولاسیونی که دارند بیشتر برای درمان به کار برده می شوند و در جهان نتایج خوبی را ز خود بجا گذاشته اند البته قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
استفاده از ماسک های گیاهی برای درمان ریزش مو
قبل از هرچیز باید بگوییم ماسک ها جادو نمی کنند اما درمان ریزش مو غیرممکن نبوده
استفاده از محلول آب سیر و پیاز برای تحریک رشد مو: نصف یک پیاز قرمز متوسط را خرد کنید و با ۴ حبه سیر مخلوط نموده، سپس آن ها را با دو لیوان آب + دو قاشق غذاخوری دارچین به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. پس از ۱۵ دقیقه آن ها را از روی حرارت برداشته و به مدت ۴ روز به همان صورت در جایی بگذارید که خوب بماند. پس از ۴ روز محلول را صاف نموده و داخل شامپو بریزید و هر بار سر خود را با آن به خوبی شست وشو دهید.
ماسک شیر و جو ضد ریزش مو: برای این کاریک قاشق غذاخوری آرد جو + یک قاشق غذاخوری روغن بادام+ یک قاشق غذاخوری شیر را مخلوط نموده و خمیر حاصله را بر روی سر بمالید. پس از ۲ دقیقه با آب و شامپوبه خوبی بشورید.
استفاده ماسک تخم مرغ و چای سبز (دم کرده) برای افزایش جریان خون پوست سر: برای این منظوریک عدد تخم مرغ کامل را با چنگال زده و سپس یک قاشق غذاخوری چای سبز دم کرده + یک قاشق غذاخوری پودر خردل را با آن مخلوط نموده و به موها به خوبی بمالید بعد از ۲۰ دقیقه با آب و شامپو موهای خود را به خوبی بشورید.
ماسک تخم مرغ و آب سیب زمینی: آب ۳ عدد سیب زمینی را به خوبی بگیرید، یک عدد تخم مرغ و یک قاشق غذاخوریعسل را با آن مخلوط کنید و بر روی موها بمالید، پس از ۱۵ دقیقه می توانید موهای خود را بشویید.
ماسک تخم مرغ و ماست: یک عدد تخم مرغ + دو قاشق غذاخوری ماست ساده+ یک قاشق غذاخوری روغن خردل+ یک قاشق غذاخوری آبلیمو را مخلوط کنید و بر روی موها بمالید و بعد از سی دقیقه با آب محلول را از روی سر خود شسته .
استفاده از سرکه: سرشار از پتاسیم و دیگر آنزیم هایی بوده که رشد موها رو افزایش داده و با شوره سر نیز به خوبی مبارزه میکند و همه ی کاری که باید انجام دهید این است که داخل یک چهارم یه سطل، آب ریخته و نصف فنجان سرکه به ان اضاه کرده و سپس موها را داخل فرو ببرید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کرده و بعد موها را بشورید.
ترکیب شیر یا روغن نارگیل : این روش خونگی قدیمی را دست کم نگیرید و استفاده از روغن یا شیر نارگیل سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی بوده که سبب رشد موها میشود که بهترین روش درباره این روش این بوده که هم میتوانید این ماده را بخورید و هم این که بر روی موها ماساژ دهید و در هنگام تهیه روغن و شیر نارگیل از کیفیت مناسب و قابل خوراکی بودن ان توجه شود
استفاده از پودر شنبلیله : این روش در خانه و یک داروی ضد ریزش مو درست شده و فقط کافیه که دانه شنبلیله را درون روغن نارگیل تفت دهید و پس این مخلوط را صاف کرده و مقدار کمی اش رو روی ریشه ی موها زده و استفاده از برگ حنا در روغن خردل بجوشانید و پس از خنک شدن ان را صاف کرده و چند قطره از ان را به درونظرف روغن نارگیل اضافه کنید.