تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • با حضور در کنفرانس بین‌المللی معدنکاری چین ۲۰۲۵؛ مدیرعامل شرکت ملی مس پروژه‌های توسعه‌ای شرکت را تشریح کرد

  • آیین اختتامیه سومین دوره مسابقات فرهنگی ورزشی بانوان ۲۶ سال و بیشتر شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

  • بانک صادرات ایران با روش‌های نوین تأمین مالی، گره تولید را باز می‌کند

  • آغاز فصلی تازه در بانکداری ایران با الحاق بانک آینده به بانک ملی ایران

  • بانک آینده با عاملیت بانک ملی ایران تعیین تکلیف شد

  • پیام مدیرعامل گروه مپنا به مناسبت سالروز حادثه تلخ واحد ۲۵مگاواتی نیروگاه پرند

  • اعتماد عمومی به قرض‌الحسنه، سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور است

  • سلامت خود را در دهه چهل زندگی مدیریت کنید!

  • چرا سهام نفت سپاهان ظرف یک ماه بیش از ۲۷ درصد سود داد؟

  • تندیس صادرکننده نمونه کشوری به پتروشیمی پارس اعطا شد

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›حرارت دادن عسل؛ مضر یا مفید؟

حرارت دادن عسل؛ مضر یا مفید؟

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۶-۱۱-۰۹
در مکاتب مختلفی طبی شباهتها و تفاوتهایی وجود دارد، برخی از این تفاوتها ریشه در تفاوتهای اقلیمی و نژادی داشته و لذا قابل تعمیم به سایر اقلیم ها و نژادها نیستند؛ از جمله این تفاوتها، بحث عسل حرارت دیده است!

توصیه به عدم مصرف عسل حرارت دیده (heated honey) و سمی بودن آن از توصیه های اکید مکتب طب هندی (آیورودا) می باشد. طبق دیدگاه آیورودا، عسل نباید به هیچ روشی اعم از حرارت مستقیم یا مخلوط با نوشیدنی های داغ، بیشتر از ۴۰درجه سلسیوس حرارات ببیند و توجیه متخصصان این طب در این باره اینگونه است که، حرارت دادن عسل موجب دشواری هضم آن و تبدیل آن به مواد لزج و چسبناکی می شود که با چسبیدن به غشای موکوسی، مجاری بدن را مسدود می کنند.

 

عسل های تجاری طی فرآوری، حرارت می بینند تا هم ویسکوزیته آنها کاهش پیدا کند و هم از کریستالیزه شدن آنها جلوگیری به عمل آید. این حرارت موجب ایجاد ماده ای بنام هیدروکسی متیل فورالدهید (HMF) در عسل می شود. البته حرارت طبیعی هم می تواند باعث ایجاد مقادیری از این ماده در عسل بشود. این ماده از شکسته شدن فروکتوز موجود در عسل به وجود می آید و میزان آن در عسل به عنوان شاخصی برای استانداردسازی بهداشتی عسل و محصولات آن مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس استاندارد های بین المللی غذایی، میزان HMF موجود در عسل پس از فرآوری، نباید بیشتر از ۴۰ mg/kg باشد.

 

نتیجۀ مطالعه ای که توسط متخصصان آیورودا در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان داد که حرارت دادن عسل موجب افزایش معنادار HMF در آن می شود ولی تفاوتی در شاخص های وزنی و سلامت موش هایی که از عسل حرارت دیده تغذیه شده بودند در مقایسه با گروهی که از عسل بدون حرارت استفاده کرده بودند دیده نشد. فیل چندلر، یکی از پرورش دهندگان زنبور عسل نیز اثرات HMF را بر زنبور عسل مورد آزمایش قرار داد و مشاهده کرد که زنبورهایی که از عسل حرارت دیده تغذیه می کنند، می میرند. در عین حال اگرچه مطالعاتی بر سمی بودن HMF در انسان صحه می گذارند، مقالات دیگری نیز بر بی خطر بودن آن تاکید دارند و معتقدند که میزان بیشتر از آن بطور معمول در برخی محصولات شکری (از جمله آبمیوه ها و شیر حرارت دیده هم) وجود دارد. بنابراین به نظر می رسد که برای اثبات ادعای سمیت عسل حرارت دیده در انسان، تا کنون شواهد کافی در دسترس نیست و نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.

 

اما در مکتب طب ایرانی توصیه مستقیمی مبنی بر منع حرارت دادن عسل وجود ندارد. از سوی دیگر از عسل یا ماءالعسل مطبوخ(جوشانده) در کتب متعددی در بحث درمان بیماری ها، نام برده شده است. حکیم عقیلی، از دانشمندان متاخر طب ایرانی در کتاب مخزن الدویه، عسل مطبوخ کف گرفته را دارای حرارت و حدت کمتری از عسل خام می داند و در حرارت دادن عسل، ترکیب آن با آب و ملایم بودن حرارت را شرط می کند و از حرارت زیاد که موجب تغییر طعم عسل شود منع می کند.

 

همچنین علی بن عباس اهوازی از حکمای بزرگ قرن چهارم هجری قمری اگرچه برای گرم مزاجان یا کسانی که غلبه صفرا دارند یا جوانان توصیه به پرهیز از مصرف عسل کرده است ولی منعی برای جوشاندن آن ذکر نکرده و از طرفی جوشانده عسل با آب که کف و ناخالصی های آن گرفته شده باشد را دارای اثر تندی و زدایندگی کمتر و غذادهی بیشتر نسبت به عسل معمولی می داند

 

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که عسل های تازه طبیعی، مقدارهای متفاوتی از HMF را دارا هستند و بنابراین عواملی نظیر منطقه جغرافیایی و آب وهوا، نوع زنبور عسل و تفذیه آن و ….، قطعا در میزان ترکیبات شیمیایی عسل موثر است.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=44611

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    نماینده فرهنگستان علوم پزشکی در جایزه کتاب سال۱۴۰۲: مولفان آثار پزشکی ارزشمند از حضور در جایزه کتاب سال غفلت نکنند

    ۱۴۰۲-۰۸-۱۶
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    بودجه ۱۰۰۰میلیاردی جوابگوی پزشک خانواده نیست

    ۱۳۹۶-۰۹-۲۵
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    حاصل پیوند هندوانه و خیار این شد

    ۱۳۹۵-۱۲-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    ریواس را چگونه مصرف کنیم

    ۱۳۹۶-۰۴-۱۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    اندر فواید شگفت انگیز کدو حلوایی

    ۱۳۹۶-۰۹-۱۲
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    کنترل اشتها با مصرف ۶ ماده غذایی خارق العاده

    ۱۳۹۷-۱۱-۲۹
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • با حضور در کنفرانس بین‌المللی معدنکاری چین ۲۰۲۵؛ مدیرعامل شرکت ملی مس پروژه‌های توسعه‌ای ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۲
  • آیین اختتامیه سومین دوره مسابقات فرهنگی ورزشی بانوان ۲۶ سال و بیشتر شرکت صنایع پتروشیمی ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۲
  • بانک صادرات ایران با روش‌های نوین تأمین مالی، گره تولید را باز می‌کند

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۱
  • آغاز فصلی تازه در بانکداری ایران با الحاق بانک آینده به بانک ملی ایران

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۱
  • بانک آینده با عاملیت بانک ملی ایران تعیین تکلیف شد

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۸-۰۱
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است