حذف چربی از رژیم غذایی برای سلامتی بدن مفید است یا مضر؟
عدم دریافت چربی منجر به ضعف استخوان ها و اختلال در سطوح هورمونی، دستگاه گوارش، عملکرد کلیه و سیستم ایمنی می شود. همچنین در موارد شدید کمبود چربی، نارسایی اندام ها و مرگ روی می دهد. زیرا دریافت مواد غذایی با چربی بسیار کم باعث کاهش سلامتی شده؛ بنابراین رژیم غذایی باید حاوی مقدار متوسطی از چربی های سالم باشد.
کمبود ویتامین های محلول در چربی
در رژیم غذایی بدون چربی ممکن است دریافت و جذب ویتامین های محلول در چربی A ، D، E و K با مشکل مواجه شود. همچنین کمبود هر یک از این ویتامین های محلول در چربی برای بدن مضر بوده، به طوریکه کمبود ویتامین A در بدن می تواند منجر به شب کوری و در نهایت کوری کامل شود. از علائم کمبود ویتامین K نیز می توان به انعقاد خون ضعیف اشاره کرد. همچنین کمبود شدید ویتامین D ممکن است منجر به بیماری نرمی استخوان یا راشیتیسم در کودکان و نرمی استخوان یا استئومالاسی در بزرگسالان شود. کمبود ویتامین E به ندرت اتفاق می افتد و ممکن است ضعف ماهیچه ای و مشکلات بینایی را شامل شود. از طرفی سطح پایینی از ویتامین های محلول در چربی در بدن می تواند علائمی مانند خشکی شدید پوست، اگزما و سایر بیماری های پوستی را داشته باشد.
کمبود اسیدهای چرب ضروری
اسیدهای چرب ضروری، به چربی هایی گفته می شود که برای سلامت بدن مفید بوده اما بدن قادر به تولید آنها نیست و باید این چربی ها را از طریق رژیم غذایی دریافت کرد. این چربی های ضروری و مفید شامل آلفا لینولنیک اسید (ALA) و لینولئیک اسید (LA) است. بدن اسیدهای چرب ضروری را برای تولید مواد شبه هورمونی مصرف کرده تا به کنترل فرآیندهایی مانند عملکرد کلیه، دستگاه گوارش، ایمنی و فشار خون کمک کند. براساس مطالعه انجام شده در دانشگاه هاروارد، دریافت کم اسیدهای چرب امگا ۳ یکی از علل مرگ و میر در امریکا محسوب شده که قابل پیشگیری است.
عدم تعادل هورمون
براساس هشدار متخصصان دانشگاه کلمبیا، رژیم غذایی بدون چربی یا حاوی مقدار کمی چربی می تواند باعث اختلال در سطح استروژن و تستوسترون شود که در بانوان منجر به تغییر چرخه قاعدگی و تحلیل سلامت استخوان می شود. استروژن با جذب کلسیم و مهار تجزیه استخوان، حافظ سلامتی بانوان در برابر پوکی استخوان است. در مردان نیز سطح پایین تستوسترون می تواند مانع از افزایش اندازه و قدرت ماهیچه ای شود.