جامعه پزشکی نباید تسلیم روند نزولی اخلاق باشد

جامعه پزشکی نباید تسلیم روند نزولی اخلاق باشد بلکه باید تلاش کند با همت و رعایت اخلاق حرفه ای جایگاه خود را به عنوان یکی از مراجع مورد اعتماد مردم حفظ و در جهت ارتقا اخلاق تلاش کند.
به گزارش تریتا نیوز :دکتر ایرج فاضل رئیس جامعه جراحان ایران در افتتاحیه چهل و سومین کنگره سالیانه جامعه جراحان، اخلاق را مهمترین مسئله روز جامعه خواند و تصریح کرد: با توجه به شرایط و شواهد موجود، متاسفانه اخلاق در جامعه نه تنها رو به بهبود نیست بلکه آمار بالای طلاق ، اعتیاد، زندانیان و اختلاس ها و پرخاشگری ها نشان از انحطاط ارزش های اخلاقی در جامعه دارد.
وی با اشاره به قداست و مرجعیت جامعه پزشکی، بیان داشت: جامعه پزشکی نباید تسلیم روند نزولی اخلاق باشد بلکه باید تلاش کند با همت و رعایت اخلاق حرفه ای جایگاه خود را به عنوان یکی از مراجع مورد اعتماد مردم حفظ و در جهت ارتقا اخلاق تلاش کند.
رئیس جامعه جراحان ایران با تاکید بر برخورد محترمانه پزشکان با مراجعین، اظهار کرد: هرچند امروزه هجمه های زیادی متوجه قشر پزشکی است اما باتوجه به اینکه پزشکی هنوز جز گروه های مرجع اجتماعی است، راه مبارزه با این هجمه ها، رعایت اخلاق و نحوه برخورد درست پزشکان با بیماران است تا ضمن رعایت اخلاق حرفه ای، بیمار نیز از لحاظ روحی رضایت خاطر پیدا کند.
وی، آموزش پزشکی را از دیگر مشکلات حوزه پزشکی عنوان کرد و افزود: با توجه به اهمیت رشته های پزشکی ، به نظر میرسد علاوه بر نمره و صرف کنکور دادن بهتر است شخصیت و روحیات افراد داوطلب این رشته هم بررسی شود ، همچنین یک جوان تازه دیپلم گرفته تصور واضح و شفافی از ابعاد رشته پزشکی ندارد بنابراین بهتر آن است که افراد برای ورود به حرفه پزشکی بعد از لیسانس و با نگرشی درست تلاش کنند.
دکتر ایرج فاضل، گفت: تعرفه ها مشکل کهنه و تکراری جامعه پزشکی است که طی سالهای اخیر علی رغم ناعادلانه بودن آن و اعتراض پزشکان همچنان این موضوع لاینحل باقی مانده چراکه هیچ گاه متناسب با تغییرات اقتصادی جامعه تنظیم نشده و نحوه ترکیب شورای عالی بیمه برای تعرفه گذاری مهمترین دلیل حل نشدن این مشکل است.
به گفته وی، با وجود شرایط موجود و تعرفه ها، نه تنها پزشکان بلکه بیمارستان های خصوصی و حتی دولتی هم از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و هیچ گونه امکاناتی برای توسعه آنها وجود ندارد که ادامه این روند قطعا منجر به فرسودگی بیمارستان ها میشود.
دکتر فاضل در پایان، اجبار گذراندن دوره طرح دانشجویان و رزیدنت ها در بیمارستان ها و بدون حقوق، در انواع مقاطع پزشکی را ناعادلانه دانست و خاطرنشان کرد: گذراندن طرح ، آنهم به مدت طولانی و پس از هر مقطع تنها در دوره پزشکی الزام دارد و با توجه به اینکه فارغ التحصیلان رشته پزشکی، در دوران طرح خود همزمان امکان کار در جاهای دیگر را ندارند، در بسیاری موارد با مشکلات معیشتی جدی مواجه می شوند که این مهم نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.