جامعه سالم در گرو نشاط و سلامت مردم

رییس جمهور بیان کرد: در برابر موضوع سلامت مردم، این تنها وزارت بهداشت نیست که مسئولیت دارد و در زمینه های مختلف، موسسه استاندارد، وزارت صنعت، وزارت جهادکشاورزی و بخشهای دیگر همه مسئول هستند.
وی افزود: اگر دولت یازدهم برای دریاچه ارومیه قدمی بر نمی داشت، دریاچه ارومیه از بیش از یکسال پیش به طور کامل خشک شده بود. اگر روند دولت قبل ادامه می یافت و در این دولت ۲ هزار میلیارد تومانی که تاکنون هزینه شده است، هزینه نمی شد و دولت یازدهم مثل دولت دهم به این مساله بی تفاوت بود، امروز دریاچه ارومیه بیش از یکسال بود که کاملا خشک شده بود.
این مقام مسئول ابراز کرد: اگر دریاچه ارومیه خشک می شد، فقط ارومیه یا فقط آذربایجان شرقی و غربی یا زنجان نبود که آسیب می دید، بلکه با هر باد و طوفانی در آن منطقه طوفان نمک به راه می افتاد و تمام محصولات کشاورزی آن منطقه را از بین می برد. زندگی ۱۴ میلیون نفر از مردم به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می گرفت و شاهد مهاجرت گسترده مردم بودیم.
رییس جمهور افزود: دولت در کنار توجه ویژه به احیای دریاچه ارومیه، نسبت به رفع مشکلات سایر تالابها و دریاچههای کشور از جمله دریاچه هامون و هورالعظیم نیز توجه داشته و رفع مشکلات این تالابها را با جدیت دنبال میکند، اما در عین حال از آنجایی که مشکل دریاچه ارومیه در حال تبدیل شدن به یک فاجعه ملی بود، نسبت به احیاء این دریاچه لازم بود که توجه ویژهای صورت بگیرد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود طرح تحول سلامت را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: یکی از تصمیمات مهم دولت در زمستان سال ۹۲، طرح تحول سلامت بود که از اوایل سال ۹۳ عملیات اجرایی آن آغاز گردید. این طرح در شرایط تحریم و سختی شروع شد، به گونهای که در سال ۹۳ به یکباره با کاهش بیسابقه قیمت نفت مواجه شدیم وهنوز هم این مشکل ادامه دارد و نفت ۱۲۰ دلاری به حدود یک سوم کاهش یافت و کشورهای نفت خیز مانند عربستان هم دچار مشکل شدند.
وی خاطر نشان کرد: دولت در عین حال و با وجود تمامی این مشکلات و بدون استفاده از صندوق توسعه ملی، توانست امور کشور از جمله اجرای طرح تحول سلامت را دنبال کند، دولت یازدهم با وجود کاهش قیمت نفت حدود ۴۰ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی نیز واریز کرد که این موضوع را میتوان از عجایب تاریخی کشور دانست چرا که این صندوق ایجاد شده که در روزهای سختی بتوان از منابع آن استفاده کرد، اما دولت در چنین روزهایی هم ناچار شد به آن صندوق پول واریز کند و این پول بیش از پولی بود که دولتهای قبلی به این صندوق واریز کرده بودند. ضمن اینکه دولت در کنار این اقدام توانست تورم را مهار کند و به رشد اقتصادی نیز دست یابد به گونهای که رشد اقتصادی سال ۹۵ رشد فوقالعادهای بود که بر اساس گزارش مرکز آمار ۸.۳ و مطابق آمار بانک ملی ۱۲.۵ درصد بوده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: بخش مهمی از بودجه جاری کشور به رفاه مردم، پرداخت حقوق و بازنشستگی و کمک به اقشار محروم جامعه هزینه میشود و بخش آموزش، بهداشت و دفاع از بخشهای پرهزینه دولت به حساب میآید.
رییس جمهور با بیان اینکه در طرح تحول سلامت تنها وجود پول و اراده دولت اهمیت ندارد، خاطر نشان کرد: پول و اراده دولت گامهای اولیه اجرای این طرح محسوب می شوند اما موضوع اساسی و ضروری در اجرای این طرح وجود نیروی متخصص و ماهر، پزشکان، پرستاران، مسئولین بیمارستان و روسای دانشگاههای پزشکی است. بدون تردید تلاش نیروی انسانی متخصص در اجرای این طرح بسیار تعیینکننده میباشد و اصولاً در اجرای طرحهای مختلف وقتی موفقیت حاصل میشود که نیروی انسانی متخصص و حاذق در صحنه وجود داشته باشد.
روحانی گفت: وزیر بهداشت جزو پرکارترین وزرای دولت یازدهم و جزو پرسفرترین وزرا به مناطق مختلف محروم کشور به منظور پیگیری طرحها و رفع مشکلات آنها محسوب میشود و اساساً میتوان گفت که سفر و حضور مسئولین بر سر پروژههای مختلف در مناطق مختلف کشور در تسهیل روند اجرای امور بسیار تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه از لحاظ زیرساختی و تجهیزات نیز تحول خوبی در بخش پزشکی کشور در دولت یازدهم انجام شده است، اظهار داشت: امروز به واسطه اقدامات زیربنایی انجام شده در حوزه پزشکی بیماریهای سخت نیز در داخل کشور قابل درمان است و بیماران نیازی نمیبینند که برای درمان خود به کشورهای غربی مراجعه کنند، ضمن اینکه ایران مرجعی برای درمان بیماریهای مختلف تبدیل شده که بیماران سایر کشورها نیز به ایران سفر میکنند، لذا وجود تهجیزات و اقدامات زیرساختی نیز در کنار کادر متخصص، حاذق و ماهر درمانی مورد توجه دولت بوده است و در این بخش تحول بسیار خوبی نیز بوجود آمده است.
این مقام مسئول افزود: زمانی که وزیر بهداشت رقم ۲۱ هزار تخت بیمارستانی را مطرح کردند، بعضی ها در امکان پذیر بودن آن تشکیک کرده و افزایش چنین رقمی را در یک دوره ۴ ساله باور نداشتند، اما به فضل الهی این امکان انجام شده و به گفته وزیر بهداشت تا روزهای آخر دولت یازدهم این رقم به ۲۵ هزار تخت نیز خواهد رسید.
رییس جمهور با تأکید بر اینکه مسیر طرح تحول سلامت با قوت ادامه خواهد یافت، افزود: امروز با تلاش دستگاههای مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی و نیز خیرین، علما و استانداران پرتلاش در حوزه درمانی به آمار بسیار قابل افتخاری در حوزه پزشکی نایل آمدهایم.
روحانی اظهار داشت: حوزه سلامت به عنوان یک اصل مهم برای دولت یازدهم مطرح بوده و به عنوان یک اصل مهم برای دولت دوازدهم نیز مطرح خواهد بود و از همه آنهایی که به دولت یازدهم در این خصوص کمک کردهاند، میخواهم که با آمادگی، اخلاص و انرژی بیشتر خودشان را برای خدمت در دولت دوازدهم آماده کنند.
وی خدمت در حوزه سلامت و پزشکی را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: به نظرم این تعبیر بسیار مهمی است که امام علی(ع) پیامبر اسلام(ص) را به طبیب تشبیه کرده و میفرماید که پیغمبر طبیبی بود که نمینشست که بیمار به او مراجعه کند بلکه پیامبر به سراغ بیمار میرفت، لذا اینکه پیامبر(ص) به یک پزشک حاذق و دلسوزی تشبیه میشود نشان میدهد که طبابت شغل بسیار بزرگ و مقدسی است.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود با تأکید بر محدود بودن منابع دولت و کشور، اظهار داشت: باید تلاش کرد در مدیریت بخش درمان، کوتاهترین و ارزانترین راه برای درمان و پیشگیری از بیماری بکار گرفته شود به گونهای که در حد ضرورت کمترین ارجاع به بخشهای تشخیص بیماری، مصرف دارو و بستری شدن در بیمارستانها صورت گیرد و بدون تردید در این زمینه متخصصین باید راهحلهای کارشناسی برای آن بیابند.
روحانی خاطر نشان کرد: باید در حوزه طرح تحول سلامت از کمک خیرین و سازمان های مردم نهاد به خوبی استفاده شود.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از سلامت به فرهنگ و سبک زندگی مردم مربوط میشود، گفت: باید اقدامات زیادی انجام شود تا شاهد جامعهای سالم و پرنشاطی باشیم و اگر بعضیها بگذارند، انشاء الله مردم بتوانند در جامعه نشاط داشته باشند. البته به نظرم باید یک کار فرهنگی هم برای این دوستان انجام شود که نشاط چیز بدی نیست و باید کاری کنیم تا مردم با نشاط و فعال بوده و به آینده خود و کشور امیدوار باشند.
این مقام مسئول افزود: ظاهراً بعضیها جزو وظایف خود میدانند که در روزنامه، رسانه و سایتهای خود بذر یأس بپاشند در صورتی که چرا نباید در کنار هم برای ساختن کشور، متحد و منسجم تلاش کنیم و چرا نباید مردم نشاط داشته باشند و از لبخند مردم خوشحال نشویم. همیشه احتمال بروز مشکلات در آینده وجود دارد، اما ما باید به آینده امیدوار باشیم و نباید مردم را مأیوس کنیم.
رییس جمهور گفت: امید و نشاط مردم و سلامت جسم آنان میتواند جامعه سالمی را تشکیل دهد که به واسطه آن بتوانیم به اهداف بلند خود برسیم.
روحانی تصریح کرد: شرایط امروز از دیروز بسیار بهتر است و گوش مردم بدهکار حرفهای غیردقیق نیست. بیتردید شرایط ایران امروز از دیروز بهتر است و فردا از امروز نیز بهتر خواهد بود.
وی در پایان گفت: طرح تحول سلامت زنده است و راه خود را ادامه میدهد و دولت دوازدهم با کمک مردم این راه را ادامه خواهد داد و جامعه پرنشاط و سالمی در ایران عزیز خواهیم داشت.