تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • هشدار در خصوص تبلیغات جعلی “وام فوری” در فضای مجازی مراقب کلاهبرداری ها باشید!

  • تمدید مهلت وکالتی کردن حساب برای ثبت نام در فروش ایران خودرو تا ۱۷ تیر

  • رشد ۱۴۳ درصدی میانگین سپرده قرض‌الحسنه جاری پست‌بانک ایران در خرداد ماه ۱۴۰۴

  • اعلام سازوكار ارزیابی خسارت خودروها توسط بیمه مركزی

  • پشتیبانی از اشتغال‌زایی و مسکن در آمار مسئولیت‌های اجتماعی بانک صادرات ایران

  • صندوق اندوخته توسعه صادرات آرمانی با پرداخت ۳۸۰۲ میلیارد ریال سود در تیرماه، ۱۱۳مین دوره متوالی پرداخت سود را ثبت کرد

  • مهلت وکالتی کردن حساب در بانک مسکن تا ساعت ۲۴ روز سه‌شنبه ۱۷ تیر تمدید شد

  • فقط دو هفته فرصت باقیست / پایان تیرماه، آخرین مهلت شرکت در قرعه‌کشی حساب‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز بانک مسکن

  • عیادت مدیران بیمه ملت از نماینده سانحه‌دیده شرکت

  • معرفی جدیدترین محصول بیمه تعاون با عنوان “نهال زندگی” /سرمایه‌گذاری مطمئن برای آینده کودکان

دانش و فناوری
صفحه اصلی›دانش و فناوری›تولید بسته بندی‌های مواد غذایی با فناوری نانو

تولید بسته بندی‌های مواد غذایی با فناوری نانو

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۷-۰۳-۰۲

پژوهشگران دانشگاه شیراز در تحقیقات خود تلاش کردند با کاربرد نانوسلولز، در جهت بهبود خواص بسته بندی‌های مواد غذایی تولید شده از نشاسته و ژلاتین گام بردارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، امروزه یکی از پرکاربردترین مواد در صنعت بسته بندی مواد غذایی جهت جلوگیری از فساد آن‌ها، پلاستیک‌ها هستند. این مواد ضمن داشتن فرایند تولید راحتی و داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر نفوذ رطوبت و هوا هزینه‌ پایینی نیز دارند. با توجه به این که این بسته بندی‌های پلیمری، زیست تخریب ناپذیر بوده و مشکلات زیادی را برای محیط زیست ایجاد کرده‌اند، تلاش برای جایگزینی آن‌ها با استفاده از مواد طبیعی زیست تخریب پذیر رو به گسترش است.

دکتر محمد مهدی ظرافت- استادیار دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه شیراز- یکی از محققان این طرح با اشاره به این مطلب که یکی از مواد جایگزین برای بسته بندی‌های پلاستیکی، استفاده از پلیمرهای طبیعی است، عنوان کرد: پلیمرهای طبیعی معمولاً خواص بسته بندی ضعیف‌تری نسبت به پلیمرهای سنتزی دارند؛ اما این محدودیت را می‌توان با استفاده از افزودنی‌های نانومقیاس، مانند نانوسلولز و نانوذرات رس برطرف کرد و میزان استحکام و عبوردهی گازها و رطوبت را در این نوع پلیمرها بهبود داد.

وی ادامه داد: به همین منظور در این تحقیق تلاش شد تا اثر اضافه کردن نانوسلولز و کیتوسان به فیلم‌های متشکل ار ترکیب نشاسته و ژلاتین بر خواص این نوع بسته‌بندی‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

به گفته‌ی ظرافت، بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق، مواد نانومقیاس از جمله نانوسلولز می‌توانند منجر به بهبود خواص فیلم‌های پلیمری طبیعی ساخته شده از نشاسته و ژلاتین شوند و جایگزین مناسبی برای بسته بندی‌های پلیمرهای سنتزی باشند.

وی گفت: همانگونه که اشاره شد معمولاً استحکام مکانیکی پلیمرهای طبیعی پایین است، اما نتایج این تحقیق نشان داد که اضافه کردن نانوسلولز به ماتریس فیلم می‌تواند استحکام مکانیکی نشاسته را تا ۵۰ درصد افزایش داده و به طور همزمان عبوردهی رطوبت و اکسیژن را نیز کاهش دهد.

به گفته‌ این محقق با توجه به زیست تخریب پذیری فیلم‌های پلیمری طبیعی بزرگ‌ترین مزیت آن در حفاظت از محیط زیست است و باید تلاش شود در میان مدت این نوع بسته بندی‌ها و بسته بندی‌های مشابه صرف نظر از قیمت تمام شده جایگزین مواد پلیمری سنتزی شوند. این نتایج در صنایع بسته بندی مواد غذایی نظیر صنایع بسته بندی شیرینی، میوه، مواد پروتئینی از جمله گوشت و مرغ و … قابل کاربرد خواهد بود.

ظرافت در خصوص امکان تجاری شدن نتایج به دست آمده عنوان کرد: این طرح هم اکنون در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده و مطالعاتی جهت ارتقای آن در مقیاس پایلوت نیز صورت گرفته است. در عین حال، در صورت ارتقای طرح تا مقیاس صنعتی، قابلیت کاهش هزینه‌های تمام شده تا حد زیادی وجود دارد. در ایران نیز، تقاضای زیادی جهت این نوع بسته بندی‌ها وجود دارد و در صورت انجام تبلیغات افزایش هم خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح، جهت بررسی ویژگی‌های مختلف فیلم‌های سنتز شده، آزمون‌های FTIR، XRD، FE-SEM و DSC-TGA و عبوردهی گازها و رطوبت و همچنین آزمون استحکام مکانیکی و آب دوستی روی نمونه‌های مختلف انجام شده‌است.

به گفته این محقق، این بسته بندی جایگزین بسیار بهتری نسبت به نمونه‌های پلاستیکی متداول خواهد بود و افزون بر حفظ محیط زیست، در نگهداری مواد غذایی نیز عملکرد بهتری خواهد داشت.

این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر محمد مهدی ظرافت، دکتر صمد صباغی- اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز- و مهندس سید مجید نوربخش سلطانی- دانش‌آموخته‌ کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز است. نتایج این کار در مجله‌ Carbohydrate Polymers با ضریب تأثیر ۴/۸۱۱ (جلد ۱۸۹، سال ۲۰۱۸، صفحات ۴۸ تا ۵۵) به چاپ رسیده است.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=55234

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • دانش و فناوری

    شیائومی Mi Max 2 با ۴ گیگابایت رم رسما معرفی شد

    ۱۳۹۶-۰۳-۰۸
    توسط اپراتور خبر
  • دانش و فناوری

    ویندوز ۱۰ سرانجام ویندوز ۷ را پشت سر گذاشت

    ۱۳۹۷-۰۳-۱۲
    توسط اپراتور خبر
  • دانش و فناوری

    منتقدان بسته‌های اینترنت تا یک ماه دیگر پاسخ‌شان را دریافت خواهند کرد

    ۱۳۹۵-۱۲-۰۴
    توسط اپراتور خبر
  • دانش و فناوری

    هواوی عرضه جهانی نسخه قرمز رنگ آنر ۷ ایکس (Honor 7X) را آغاز کرد

    ۱۳۹۶-۱۱-۲۹
    توسط اپراتور خبر
  • دانش و فناوری

    توسعه فضای کسب و کار برای استارت آپ ها یک ضرورت ملی است

    ۱۳۹۶-۱۰-۰۵
    توسط اپراتور خبر
  • دانش و فناوری

    آموزش حل مشکلات مربوط به وای فای در نسخه های مختلف iOS 10

    ۱۳۹۵-۱۲-۱۸
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • هشدار در خصوص تبلیغات جعلی “وام فوری” در فضای مجازی مراقب کلاهبرداری ها باشید!

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۶
  • تمدید مهلت وکالتی کردن حساب برای ثبت نام در فروش ایران خودرو تا ۱۷ تیر

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۶
  • رشد ۱۴۳ درصدی میانگین سپرده قرض‌الحسنه جاری پست‌بانک ایران در خرداد ماه ۱۴۰۴

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۶
  • اعلام سازوكار ارزیابی خسارت خودروها توسط بیمه مركزی

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۶
  • پشتیبانی از اشتغال‌زایی و مسکن در آمار مسئولیت‌های اجتماعی بانک صادرات ایران

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۴-۱۶
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است