توصیه های غذایی برای مسافران در تابستان
هنگام مسافرت چه برای زیارت، تفریح، تجارت و یا هر دلیل دیگری، معمولا آشامیدنی ها و غذاهای آلوده، یک عامل جدی برای تهدید سلامت هستند. به خصوص بسیاری از مسافران دچار اسهال می شوند.درد و ناراحتی حاصل از اسهال، به همراه مشکل یافتن درمان مناسب پزشکی، مخصوصا وقتی مشکل زبان هم در میان باشد، می تواند باعث از بین رفتن آسایش و لذت مسافرت شود. این مقاله حاوی اطلاعات کاربردی و هشدارهای اساسی در مورد تغذیه سالم می باشد و همچنین راهنمای شما در هنگام ابتلا به اسهال است.
مرور توصیه های این مقاله برای افراد مستعد به اسهال از اهمیت خاصی برخوردار است. این افراد عبارتند از: نوزادان، کودکان، سالمندان، خانم های باردار و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند.این مقاله توسط سازمان بهداشت جهانی، برای سلامت غذا و کنترل بیماری های اسهالی، تهیه و همچنین توسط سازمان جهانی جهان گردی و موسسه بین المللی سلامت جهانگردی، تایید شده است.
– هنگام مسافرت یک جعبه کوچک کمک های اولیه شامل پودر «او.آر.اس» و مواد ضد عفونی کننده آب، همراه داشته باشید.
– قبل از ترک منزل با پزشک خود مشورت کنید و در مورد بیماری های مختلفی که ممکن است در طول سفر با آن مواجه شوید، اطلاعات لازم را کسب کنید.همچنین اطلاعات لازم در مورد واکسن های مورد نیاز و دیگر راه های پیشگیری از بیماری ها را نیز دریافت کنید.
توصیه های زیر در تمام موارد، از دکه های فروش غذاهای خیابانی گرفته تا رستوران های گران قیمت هتل ها، کاربرد دارد.
– یکی از مهم ترین عوامل ایجاد بیماری توسط غذا، ماندن غذای پخته دردمای اتاق به مدت چند ساعت است; بنابراین مطمئن شوید که غذای شما به خوبی پخته شده و هنگام مصرف هنوز گرم است.
– از مصرف هر نوع غذای پخته که مدت طولانی در دمای اتاق مانده خودداری کنید، مگر میوه و مغزهایی که خود شما پوست یا پوسته آن را جدا می کنید. از مصرف میوه هایی که پوست آنها صدمه دیده است، خودداری کنید.
– غذاهای حاوی تخم مرغ خام یا غذاهای پخته نشده مثل مایونز خانگی، بعضی سس ها و برخی دسرها می توانند خطرناک باشند.
– بستنی تهیه شده در محل های غیرمطمئن به احتمال زیاد آلوده است و می تواند باعث بیماری شود. اگربه آن شک دارید مصرف نکنید.
ماندن طولانی مدت غذاهای حاوی تخم مرغ یا سس مایونز، بعضی سس ها و برخی دسرها می توانند خطرناک باشد.
– در برخی از کشورها گونه های خاصی از ماهی، حتی اگر به خوبی پخته شده باشند، ممکن است دارای سموم طبیعی باشند (مردم محلی در این زمینه می توانند شما را راهنمایی کنند).
– شیر غیر پاستوریزه را قبل از مصرف بجوشانید.
– وقتی به سالم بودن آب اطمینان ندارید، آن را بجوشانید. اگر جوشاندن آن ممکن نیست، آن را با یک ماده ضدعفونی کننده، ضد عفونی کنید. این مواد ضد عفونی کننده معمولا در داروخانه ها وجود دارند.
– از یخ استفاده نکنید، مگر مطمئن شوید که از آب سالم تهیه شده است.
– نوشیدنی هایی همچون چای و قهوه داغ، نوشابه های غیرالکلی گازدار و آب میوه هایی که در بطری یا پاکت عرضه می شوند، معمولا سالم هستند.
این گفته را خوب به خاطر بسپارید: بپزید، پوست بکنید و گرنه خوردن آن را رها کنید.
● راهکارهای اساسی در صورت ابتلا به اسهال شدید
– بیشتر اسهال ها به خودی خود و طی چند روز، بهبود می یابند. چیزی که باید به آن توجه داشت، پیشگیری از کم آبی بدن است.
– به محض شروع اسهال، مایعات بیشتری مصرف کنید. برای مثال از آب معدنی، آب جوشیده یا ضد عفونی شده و یا چای رقیق شده استفاده کنید. می توانید از آب میوه رقیق شده و سوپ هم استفاده کنید. اگر اسهال بیش از یک روز ادامه یافت، محلول «او.آر.اس» را تهیه و مصرف کنید و غذای خود را به طور طبیعی ادامه دهید.
● مقادیر قابل مصرف محلول «او.آر.اس»
▪ کودکان زیر دو سال :یک چهارم الی یک دوم لیوان (۱۰۰ ۵۰ سی سی) بعد از هر بار مدفوع آبکی.
▪ کودکان زیر ده سال: یک دوم الی یک لیوان (۲۰۰-۱۰۰ سی سی) بعد از هر بار مدفوع آبکی.
▪ نوجوانان بالای ده سال و افراد بالغ : بدون محدودیت از مایعات «او.آر.اس» استفاده کنید.
اگر اسهال بیش از سه روز طول کشید یا شدید و آبکی بود، یا خون در مدفوع دیده شده و یا به طور مکرر تهوع و تب وجود داشت، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
– وقتی که امکانات پزشکی در اختیار نیست و خون در مدفوع فرد اسهالی وجود دارد، یک دوره درمانی (۵ روزه) با کوتریموکسازول را شروع کنید.
– استفاده از آنتی بیوتیک به منظور پیشگیری از اسهال و همچنین استفاده از داروهای ضد اسهال مثل LOPERAMIDE توصیه نمی شود. ولی تحت نظر پزشک ایرادی ندارد.
– از این داروها هرگز برای کودکان استفاده نکنید.
– اگر علائم دیگری وجود دارد با پزشک تماس بگیرید.