تنهایی دوران کودکی می تواند باعث مشکلات سلامت روان بلند مدت شود!!

پایگاه خبری تریتا نیوز ، سمیرا سرایلو، کودکانی که مدتهای طولانی در خانه مانده اند، یا از مدرسه هفته ها یا ماههاست که به خاطر این همه گیری دور هستند ممکن است دچار عوارض سلامت روان شوند، هم اکنون و هم در آینده. پژوهشهای زیادی انجام شده که نشان می دهند تنهایی همراه با افسردگی و اضطراب در کودکان و آنهایی که برای دوره های طولانی تر احساس تنهایی می کنند به شدت تحت تاثیر عوارض این تنهایی قرار می گیرند. محققان دریافتند تنهایی همراه با افسردگی و اضطراب در کودکان است و ممکن است سالهای مدیدی این حس را با خود داشته باشند. محققان دریافتند تنهایی و انزوا بر عزت نفس، اعتماد به نفس و سلامت روان کودکان به شدت تاثیر دارد. شواهدی در دست است که این تنهایی پیامدهای روانی بلند مدتی برای کودک دارد که ممکن است تا ۹ سال به طول بیانجامد.
ما می دانیم به خاطر همگیری کووید ۱۹، کودکان و نوجوانان فرصت کمی دارند تا با همس و سالان خودشان را ببینند؛ شواهد حاکی از آن است افرادی که به خاطر قرنطینه مجبورند زمان زیادی را تنها بمانند به شدت تحت تاثیر عوارض ناشی از تنهایی مانند اضطراب و افسردگی هم کوتاه مدت و هم بلند مدت هستند. همچنین عنوان شده به خاطر همگیری و قوانین فاصله گذاری و قرنطینه، ترس از بیماری، ملالت و بی حوصلگی، یأس، عدم برآورده شدن نیازهای ضروری، فقدان اطلاعات و مشکلات مالی و شغلی و داغ از دست دادن عزیزان به شدت همه را تحت تاثیر قرار داده است.
بنابراین والدین، مسئولین مدارس و دولتمردان باید بدانند که : نخست، ارتباطات اجتماعی برای رشد کودکان بسیار مهم و ضروری است، و کودکان با وجود همه گیری و تهدید کووید ۱۹ هم باید از راه های ایمن و مطمئن با همسن و سالانشان روابط اجتماعی داشته باشند. دوم، ما باید حواسمان باشد که باید تعادل را رعایت کنیم تا عوارض ناشی از کووید ۱۹ را به حداقل برسانیم، آن هم با استراتژی هایی که علاوه بر حفظ سلامت جسم و فیزیک کودکان مان، سلامت اجتماعی- روانی آنها را هم محافظت و مراقبت کند.
بنابراین متخصصان پیشنهاد می دهند بچه ها از طریق ویدئوکال، شبکه های اجتماعی و چت های گروهی آنلاین با همسن و سالانشان در تماس باشند. البته این دلیل نمی شود که والدین کنترل شان را بر فعالیت های آنلاین کودکان کاهش دهند، همیشه گوشه چشمی به فعالیت های آنها در شبکه های مجازی و آنلاین داشته باشید. مراقب باشید که کودکان تان تنهایی خود را چگونه پر می کنند! خطر همیشه در کمین کودکان است.
اگر کودک شما احساس تنهایی دارد چه کنید
یکی از اولین چیزهایی که والدین متوجه شدند فرزندشان احساس تنهایی می کند یا علایم افسردگی یا اضطراب را دارد این است که با او صحبت کنند. سعی کنید ارتباط تان را با کودکان تان قوی تر کنید، از او بپرسید چه حسی دارد و اگر احساس تنهایی دارد چه کار می توانید برای او انجام بدهید تا این حس در او کمتر شود. می توانید اگر برای تان امکان دارد از دوستان کودکتان بخواهید تا با رعایت پروتکل ها در حیاط خانه یا منزل با هم بازی کنند. گاهی شما فرزندتان را به نزد دوستش ببرید و گاهی از او بخواهید پیش شما بیایند، مطمئن باشید والدین او هم استقبال خواهند کرد. شاید حتی لازم باشد با مشاور صحبت کنید یا از یک روان شناس کمک بگیرید، در صورت لزوم اصلا در اقدام به این کار کوتاهی نکنید.