تغذیه مناسب باعث کاهش شکستگی استخوان ها می شود
یکی از مواردی که در این روزها تقریباً زیاد شنیده میشود مشکل شکستگی استخوان، نه فقط در سالمندان بلکه حتی در بین جوانها است.
دلایل شکستگی استخوان
شکستگی استخوان (چنانچه زمین خوردن یا ضربه خیلی شدید نباشد) معمولاً به علت سستی استخوانها و عدم استحکام کافی آنها است که این امر به دو علت بروز مینماید.
* عمدتاً به علت کمبود مواد معدنی استخوانها
* کمبود مواد آلی استخوان نیز در این مورد بیتأثیر نیست.
کمبود مواد معدنی استخوان
مواد معدنی استخوانها عبارتند از: کلسیم، فسفر (به صورت فسفات کلسیم) که املاح اصلی استخوانها را تشکیل میدهند و بنام «هیدروکسی آپاتیت» نامیده میشود.
البته مواد معدنی دیگری مانند منیزیم، روی، فلوئور نیز در تشکیل استخوانها دخالت دارند. هر عاملی که موجب کاهش املاح استخوان میشود میتواند به استحکام استخوانها لطمه زده و به شکستگی منجر گردد.
کمبود مواد آلی استخوانها
استخوانها علاوه بر مواد معدنی، حاوی مواد آلی نیز میباشند. بهترین ماده آلی استخوان را پروتئینها تشکیل میدهند و عمدهترین پروتئینی که در ساختمان استخوانها دخالت دارد کلاژن است.
چنانچه پروتئین و عمدتاً کلاژن به میزان کافی در استخوانها وجود نداشته باشد،سلامت و استحکام استخوانها دچار اختلال شده و میتواند منجر به شکستگی استخوان بشود.
عوامل سستی و عدم استحکام استخوانها
در جوامع صنعتی و پیشرفته امروزی، شیوه خاص زندگی، شرایطی را ایجاد مینماید که منجر به بروز اختلالات مختلف در سلامت افراد میشود که یکی از عوارض آن، شکستگیهای زودهنگام و ظاهراً بدون دلیل است.
ورزش و تحرک جسمی از طرفی موجب افزایش جذب کلسیم از روده میشودو از طرف دیگر فعالیت سلولهای استخوانساز را تحریک میکند، در نتیجه باعث رسوب بیشتر فسفات کلسیم بر روی استخوان میشود که این امر به استحکامو سلامت استخوانها کمک میکند
علت مهم را میتوان در این رابطه نام برد:
تغذیه نامناسب و ناکافی، قرار نگرفتن در معرض نور خورشید، کمبود تحرک، اختلالات هورمونی یا استفاده بیرویه از برخی هورمونها و زندگی ناآرام و پراسترس.
– تغذیه نامناسب و ناکافی
-زندگی ناآرام و پر استرس
-کمبود تحرک
-قرار نگرفتن در معرض نور خورشید به مدت کافی
–اختلالات هورمونی