ترفندهای ضدعفونی کردن وسایل پخت و پز چوبی
جرم روی قاشق را مورد بررسی قرار دهید و ببینید که از چه نوعی است. اگر قاشقی را در خیابان، در حالی که سیل و باران به آن خورده است و یا در چمن زار یافتید، خب شک نکنید که باید آن را دور بیاندازید. به هیچ وجه نمیتوان این نوع باکتریها را که مدتها روی وسایل چوبی مانده اند، پاک کرد. تنها جرمهایی را میتوان پاک کرد که در عرض چند روز و البته در محیط خانه ایجاد شده باشند.
– جرم سطحی روی چوب را با دستکش پاک کنید. سینک ظرفشویی را پر از آب و سفیدکننده کنید.
– قاشقها را داخل سینک بیاندازید. به ازای هر ۲۰ واحد آب، ۱ واحد سفیدکننده نیاز است.
– بگذارید یک ساعت در سینک خیس بخورند. نیازی نیست که در هر لحظه، وسایل را زیر آب فرو کرده و نگه دارید. تنها باید این زمان یک ساعته بگذرد.
– آب سینک را خالی کنید و به جای آن، سینک را با یک شوینده ملایم مثل صابون و آب پر کنید.
– قاشقها را با دست بشویید و بگذارید ۱۵ دقیقه دیگر در کف خوب شسته شوند.
– اگر روی قاشق برجستگی ایجاد شده بود، روی آن را با سیم ظرفشویی، به آرامی تمیز کنید.
– قاشقها را از سینک در آورید و آب بکشید.
– قاشقها را گهگاه با دستمال کاغذی، روغن بمالید تا براق شوند. بهتر است که از روغن خوراکی برای این کار استفاده کنید.
نکات و هشدارها:
• گفته اند که آبلیمو نیز میتواند قاشقهای چوبی را خوب ضدعفونی و براق کند. میتوانید از این ماده نیز استفاده کنید.
• قاشقهای چوبی پرکاربردترین ابزار در آشپزخانه هستند که مراقبت از آنها اهمیت ویژهای دارد.
• خیلی خود را به زحمت نیاندازید. شاید خرج یک قاشق چوبی نوین بسیار کمتر باشد.
• میتوانید قاشق چوبی را در آبجوش نیز ضدعفونی کنید. مایکروفر را میتوان برای خشک کردن این ابزار مورد استفاده قرار داد.
• قاشقهای چوبی را مرتب در ماشین ظرفشویی نشویید، چون ممکن است ترک بخورند. همچنین اگر در زمان خشک شدن در ماشین ظرفشویی در برابر حرارت قرار بگیرند ممکن است بسوزند.
• قاشقی که چوبش نرم و یا تیره شده باشد را تمیز نکنید، چرا که احتمال میرود پوسیده باشد.
منبع: پارسینه