تداخلات مضر مواد غذایی در هنگام استفاده از ماهی
افزایش احتمال سکته، افزایش احتمال ابتلا به MS، ضعف شدید، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی و نفخ شدید معده، ناراحتیها عصبی و … تنها برخی از عوارض خوردن ماهی بدون رعایت تدابیر خاص مصرف آن است.
تداخلات مضر مواد غذایی در هنگام استفاده از ماهی
به گزارش زیست آنلاین، یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامتی، آگاهی از «تداخلات مضر مواد غذایی» است به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعد غذایی میتواند بسیار مضر و خطرناک باشد.
یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت “ماهی” با برخی اقلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که میتواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود؛ خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصا در وعده شام میتواند بسیار پرعارضه باشد.
ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی معده، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتیها عصبی و …. تنها برخی از عوارض خوردن ماهی همراه ماست است.
در توضیح چرایی این مسئله باید گفت که گوشت ماهی به لحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست که آن نیز سرد و تر است، باعث غلبه شدید سردی و تری در بدن شده و عوارضی که در بالا به آن اشاره شد را به همراه خواهد داشت.
پس در مصرف ماهی باید دقت داشت که:
ـ ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.
ـ ماهی حتما همراه مصلحات آن(خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویهجات گرم، ماهی به صورت شکمپر) خورده شود.
ـ مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.
ـ ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.
ـ افراد با طبع سرد(افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی بهشدت پرهیز کنند.
ـ هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.
همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیموترش را نیز توصیه میکنند چون نه تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی میدهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک میکند.
البته باید توجه داشت که مصرف مقادیر زیاد چاشنیهایی چون لیموترش و انواع ترشیها به همراه ماهی بهدلیل آنکه هر دو طبع سردی دارند بخصوص برای سردمزاجان توصیه نمیشود چون ضمن اینکه سبب بیحالی، ضعف و هضم سخت غذا میشود، تشدیدکننده بیماریهای سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است .
در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی بخصوص شب هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویهجات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدیدکننده ام اس و سکته خواهد بود؛ بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بیشمار و هم طبع گرمی دارند.
به گزارش تسنیم، همچنین مصرف همزمان ماهی با تخممرغ نیز بسیار مضر است؛ در طب سنتی، مصرف تخم مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به همراه ماهی منع شده زیرا تولید سودا میکند و بر خلق و خوی افراد تاثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماریهای مزمن، افسردگی و یبوست میشود.