به این دلایل باید عادات مالی تان را تغییر دهید!!
تریتا نیوز:مهنازخدادوست ،ساده است بگوییم موفقیت مالی می خواهیم. اما باید واقع بینانه رفتار کنیم. آیا در مسیر مالی درستی قرار دارید یا در مشکلات مالی دست و پا می زنید؟
- شما کل پولتان را خرج هر چیزی می کنید. هر چه بیشتر خرج کنی پول بیشتری به دست می آوری.
خیلی عالی است که هر چیزی می بینید و نیاز دارید را بلافاصله بخرید. اما شما باید کمی استراتژی برای پس انداز داشته باشید. عادت ۲۴ ساعت قبل از خرید را در خودتان ایجاد کنید، در این مدت به خودتان فرصت دهید تا آنچه می خواهید بخرید را سبک و سنگین کنید. پس انداز منطقی بر خرید بین دو چیز-و چیزهایی که مرتبا خرید می شوند- می تواند سالانه صدها و یا هزاران تومان به پس انداز شما اضافه کند.
- بازنشستگی؟ بی خیال. الان را دریابید، آینده که معلوم نیست.
زمانی که پولی را برای بازنشستگی تان کنار می گذارید در حقیقت برای “آینده خودتان” پس انداز می کنید. شما در آن سن هم مانند الان نیاز دارید که از زندگی لذت ببرید. چنانچه می خواهید که توازن مناسبی را بین اکنون و بعدها داشته باشید، پس عاقلانه است که به آینده و بازنشستگی هم فکر کنید و برای آن پس انداز داشته باشید. قول می دهم تا به حال نشده فرد پیری با خودش فکر کند،” ای بابا، من زیادی پس انداز کردم.”
- با افرادی که می شناسی فقط کار کن. مهم نیست چی.
شما باید کار و تصمیمات آن را از روابط دوستانه جدا کنید. این بدین معنی است که شما مرتبا باید روابط حرفه ای داشته باشید با بیمه، مشاوران مالی، حسابداران و حسابراسان یا وکلا برقرار کنید. آیا این افراد را عاقلانه و هدف مند انتخاب می کنید یا صرفا چون این افراد را می شناسید آنها را به سمتهایی می گمارید؟ گاهی لازم است که یک قدم به عقب بردارید و روابط کاری و حرفه ای تان را بازنگری کنید.
- باید همیشه هزینه و خرج کنید. چرا پس انداز؟ اگر چیزی نیاز داری بدون تامل بخر.
درست است که پول خرج کردن حس رضایت بهتری نسبت به پس انداز کردن در فرد ایجاد می کند. اما در دنیای امروز ما رضایت ناشی از خرید و خرج کردن چندان پایدار نیست. پس بهتر است به پس انداز هم بیشتر فکر کنید. به شما قول می دهم که به مرور از این کار لذت و رضایت بیشتری را کسب کنید.
- آیا هیچ وقت نمی گویید” این ماه نمی توانم این را بخرم بودجه اش را ندارم”.
چقدر دلنشین است که در مقابل درخواستها و تبلیغات های اجتماعی بشنویم ” من این ماه اولویتهای دیگری برای پولم دارم”. پول و درآمدتان را با توجه به ارزشها و اولویتهای تان صرف کنید. ببینید با توجه به درآمد و پول شما بهتر است برای چه چیزی هزینه کنید. دخل و خرج تان را با اولویتهای تان مطابق کنید.
- کتاب؟ چرا کتاب بخوانیم تا تلفن و تلویزیون هست؟
خیلی راحت است که مشکلات مالی تان را با این جمله از سرتان وا کنید” من نمی دانم چطور باید پولم را هزینه کنم”. این تصمیمی است که شما می گیرید. شما می توانید از تماشای تلویزیون و گوشی موبایل تان کمتر کنید و به جای آن کمی کتاب و مجله در مورد مسائل مالی و اقتصادی و نحوه ی سرمایه گذاری بخوانید.
- به دنبال کمک حرفه ای نیستید. خودت می توانی آن را مدیریت کنی.
افراد موفق برون گرا هستند. آنها می دانند که در همه چیز موفق نیستند و نمی توانند باشند. شاید شما هم برای سرمایه گذاری، مالیات و … به مشاور نیاز دارید حتما در این صورت از یک فرد خبره کمک بگیرید. شاید به تصور عده ای همفکری با یک مشاور نشانه ضعف باشد اما شک نکنید که نشانه قوت شما است.
- نیاز به مهارتهای جدید داری. شغلت همین جوری هم خوب پیش می رود.
سرمایه گذاری روی خودتان بهترین سرمایه گذاری است که می توانید بکنید. به دنبال مهارتهای زندگی، برقراری ارتباط، آموزش رهبری و حتی مسائل اقتصادی و مالی باشید. ببینید چطور می توانید توانمندی و مهارتهای تان را افزایش دهید و در همان راستا گام بردارید
- هیچ هدفی ندارید. سال دیگر هم می خواهی همین جا باشی که الان هستی.
سال دیگر را الان تصور کنید. دوست دارید چطور و کجا باشید؟ می خواهید چه مقدار پول داشته باشید؟ پول بیشتری در بانک داشته باشید یا همین قدر کافی است؟ هر آنچه می خواهید را یادداشت کنید. بعد گامهایی که برای رسیدن به خواسته های تان باید بردارید را هم بنویسید. بعد برای آنها برنامه ریزی و زمانبندی کنید. چنانچه پیوسته این کارها را انجام دهید موفقیت مالی از آن شما خواهد بود.