برخی اتفاقهای تئاتری در شهرستانها دفن میشوند/ معضل لابی گری
کارگردان نمایش «آواز زنی در گورستان» از گچساران که در سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد، معتقدست که برخی اتفاق های تئاتری در شهرستان ها دفن شده و دیده نمی شوند.
مسلم نارکی کارگردان نمایش «آواز زنی در گورستان» که از شهر گچساران در بخش مسابقه تئاتر ایران (الف) سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور پیدا کرده است درباره وضعیت هماهنگی و برنامه ریزی های انجام شده از سوی ستاد برگزاری جشنواره برای اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه ستاد برگزاری جشنواره پیش از شروع این رویداد تئاتری، اطلاعات لازم برای هماهنگی و اجرا را به خوبی به ما ارائه داد. دوستان تالار حافظ نیز همکاری لازم را برای اجرای «آواز زنی در گورستان» با ما داشتند.
وی درباره میزان کمک هزینه پرداخت شده به این گروه نمایشی توضیح داد: مبلغ ۳ میلیون تومان به عنوان کمک هزینه به ما پرداخت شده که نمی دانم مبلغ کلی کمک هزینه است یا یک قسط از آن.
کارگردان «آواز زنی در گورستان» درباره تقسیم بندی بخش رقابتی جشنواره سی و ششم تئاتر فجر نیز اظهار کرد: این دسته بندی در دوره های قبل جشنواره نبود ولی از نظر اینکه کارها را دسته بندی می کند و با لحاظ کردن تفاوت ها حق انتخاب را برای مخاطب راحت تر می کند، اتفاق خوبی است.
نارکی درباره توجه جشنواره تئاتر فجر به گروه های تئاتر مقیم شهرهایی غیر از پایتخت تأکید کرد: متأسفانه انتخاب آثار از شهرستان ها محدود بود و تنها از ۸ استان آثار برای حضور در بخش مرور جشنواره پذیرفته شدند. باید سعی کنیم نگاه تئاتر تهران و شهرستان وجود نداشته باشد مثلا چه ایرادی دارد که یک سال به جای ۳۰ یا ۴۰ کار از پایتخت، همین تعداد کار از شهرهای دیگر، البته به شرط کیفیت در جشنواره تئاتر فجر حضور داشته باشند.
این کارگردان تئاتر مقیم شهرستان متذکر شد: اتفاق های تئاتری خوبی توسط گروه های تئاترهای شهرستان های مختلف رخ می دهد ولی به دلیل دیده نشدن در همان شهرستان ها دفن می شوند.
وی در پایان تصریح کرد: متأسفانه تئاتر ایران درگیر معضل لابی گری شده است که اگر به داد آن نرسیم همان اتفاقی که برای فوتبال افتاده است، در تئاتر هم رخ می دهد.
نمایش «آواز زنی در گورستان» کاری از گروه تئاتر «سفیر» گچساران که به گفته کارگردان آن پیش از جشنواره تئاتر فجر در شهر گچساران اجرای عمومی شده بود، با حضور هانیه کردلو، زهرا افشین زاده، نسترن هاشم زاده، شیدا ویسی، زهرا موسوی، مهشید موسوی و ساناز الماسی، روز چهارشنبه ۴ بهمن در تالار حافظ به صحنه رفت.