بدعهدی بیمه ها به کانون هموفیلی ها رسید
احمد قویدل اظهارداشت: کانون هموفیلی ایران در رابطه با یک درمانگاه کوچک بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان از سازمان های بیمه گر مطالبه دارد. سازمان تامین اجتماعی پرداخت هایش منتهی به پایان آذر ماه ۱۳۹۵ و بیمه سلامت ایرانیان منتهی به شهریور ۱۳۹۵ است. بیشترین حجم مطالبات مرکز درمانی متعلق به این موسسه در حوزه دارو های بیماران هموفیلی است . مطالبات این موسسه ازهر یک سازمان خدمات درمانی و تامین اجتماعی بالغ بر ۵ میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان است. تداوم این وضعیت عملا چرخه تامین دارو را دچار مشکلات جدی می نماید.
وی تاکید کرد: در بحران ماه های انتهایی سال گذشته دارو های بیماران در یک اقدام غیر کارشناسی از بیمارستان امام خمینی ( ره ) به دارو خانه ایی در مرکز شهر با مراجعین بسیار انتقال داده شد و قدیمی ترین مرکز درمان بیماران هموفیلی در کشور عملا دیگر داروخانه ندارد . اتخاذ این تصمیمات که با روش «پاک کردن صورت مسئله» اتخاذ می شود هیچ توجهی به منافع بیماران ندارد و بیماران با رنج و سختی و با گذاشت وقت زیاد موفق به دریافت دارویی می شوند که برای آنها حیاتی است . خارج کردن داروخانه از محل مرکز ارایه خدمت بیماران هموفیلی که دارای مشکلات عدیده مفصلی هستند و عملا سفر های درون شهری همراه با استرس مخاطره خونریزی را دارد، فقط نتیجه اش افزودن به مشکلات بیماران است. متاسفانه صاحبان دارند سرمایه نفش خود را در سیاست گذاری دولت در دانشگاه های علوم پزشکی تحمیل می نمایند.
قویدل گفت: توجه رئیس جمهوری به یک نکته مهم و اساسی جلب می نماییم . در شرایطی که یکی از اهداف مهم طرح تحول سلامت عدم ارجاع بیمار به خارج از بیمارستان است، چرا به جای اینکه سازمان های بیمه گر مطالبات بیمارستان امام خمینی (ره) را بدهند کاملا بر خلاف رویه طرح تحول سلامت بیماران هموفیلی که مشکلات مفصلی و حرکتی دارند و به هنگام خونریزی بدترین کاری که به انها تحمیل می کنند سفرهای درون شهری برای گرفتن داروی مورد نیاز برای توقف خونریزی است. در حال حاضر بیماران هموفیلی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) جهت گرفتن داور به داروخانه ایثار با یک ازدحام خاص مراجعه می نمایند و به شدت به وضعیت موجود معترضند، اما با صبوری تحمل می نمایند تا از طریق رایزنی و آگاه سازی مسئولین مشکل حل شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر مرکز درمان جامع هموفیلی ایران هم در معرض این مخاطره قرار دارد و از قرار سرمایه داران بزرگی وجود دارند که این تعویق پرداخت ها توسط سازمان های بیمه گر انها را به سرمایه گذاری توام با صبر راغب نموده است. آنها کاملا بر خلاف رویه طرح تحول دارو خانه را به بیرون بیمارستان هدایت و در این داروخانه های جدید سرمایه گذاری تضمینی می کنند.
قویدل گفت : ظرفیت های شرکت های پخش یا تمام شده یا رو به اتمام است . همه دنبال سرمایه دارانی می گردند که آنقدر پول داشته باشندمشکل انها راحل کنند . رئیس جمهور محترم ضرورت دارد به یاری بیماران بشتابند. با کمک سازمان مدیریت و مجلس راهکاری برای حل این موضوع پیدا کنند. ما در ایران متاسفانه سازمان های بیمه گر حرفه ای نداریم و زمستان سازمان های بیمه گر از نفس دولت گرم می شود.
وی افزود: بدهی های معوق دولت به سازمان های بیمه گر یک بحران بزرگ است و اجازه نمی دهد گردش مالی اکنون این سازمان ها به چرخه گردش مالی خدمات سلامت برگردد و مناسبات آنها با طرف قرار داد این سازمان ها عادی شود. تا موضوع چرخه گردش مالی عادی نشود و سازمان های بیمه گر نتوانند به موقع به تعهدات خود عمل کنند این مشکل حل نخواهد شد. توجه ریاست جمهموری و مقامات وزارت بهداشت را به یک نکته مهم جلب می نماییم.
قویدل توضیح داد: اگر قبول داریم طرح تحول سلامت یک دستاورد مهم دولت تدبیر و امید است، که هست، از این دستاورد باید مراقبت به عمل آید. اینکه دارو در کشور موجود باشد .پرداخت هزینه آنهم توسط دولت تضمین شده باشد. اما دارو در شرکت های پخش یا حبس باشد و یا شرکت پخش رغبتی به دریافت آن نداشته باشد و یا از کابوس اوراق قرضه آرامشش به هم بریزد، ظلم بزرگی به بیماران و از جمله بیماران هموفیلی است. فراموش نکنیم یک روز تاخیر در تحویل دارو ها به خصوص در حوزه هموفیلی می تواند سرنوشت کودکی را تغییر دهد و جان وی را به مخاطره بیاندازد. یکی از اقلام دارویی بیماران هموفیلی بیش دو هفته است در گرو پرداخت بدهی هایی است که عملا منبع آن در اختیار سازمان های بیمه گر است. ما از آقای روحانی می خواهیم کمک بفرمایند سازمان های بیمه گر مطالبات ما را بدهند، این یک استمداد است! امیدواریم شنیده شود.
منبع: مهر